dinsdag 10 februari 2009

Anonimes Naivelingen


Het Oriental Mandarin Hotel van Rem Koolhaas in de Chinese hoofdstad Beijing is maandag volledig door brand verwoest. Vermoed wordt dat de brand is veroorzaakt door vuurwerk dat werd afgestoken bij de viering van het Chinese Nieuwjaar. Ondanks de enorme hitte bleef de constructie overeind.

Nu hoeft er maar ergens in de wereld een brandje in een hoog gebouw te woeden, of de Zappies trakteren ons weer op nietsontziende logica. Lees even mee: "Dit werpt een heel nieuw licht op de branden in de Twin Towers en WTC7 in New York op 11 sep. 2001. Behalve als je toch al van mening bent dat die 3 wolkenkrabbers in een perfect geregisseerd mediaspektakel door vantevoren (...) geplaatste explosieven zijn verwoest."

Dat het hotel in geen enkel opzicht lijkt op een van de WTC torens en ook nog eens veel kleiner was (44 verdiepingen), doet er in de ogen van Zappies kennelijk niet toe. Dat het hotel aan de onderkant een soort raketvorm had met een wijduitlopende basis ook niet. Dat geen enkel vliegtuig de kolommen van de constructie doorkliefde, moeten we ook maar vergeten. Nee, "dit werpt een heel nieuw licht op de branden in de Twin Towers". Net als vorig jaar die brand in de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, waarbij de complotters ook al geen steunbalk van een deurknop konden onderscheiden.

"Als je nog van mening bent dat bij 9/11 door brand flats zijn ingestort heb je het erevoorzitterschap voor de Anonimes Naivelingen verdiend," houdt een slimmerik genaamd CitySurfer ons voor. Want voordat je het weet zijn torens 'flats' geworden. En die zullen ook wel nooit instorten.

4 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat er een vliegtuig in WTC 7 gevlogen is. Moet je toch eens meer over vertellen, joh.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 44 verdiepingen? Dat noem je veel kleiner? WTC 7 had er maar drie meer hoor: 47

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De schrijver heeft het over WTC torens. Meervoud, Anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bericht heeft niet eens de voorpagina van zaplog gehaald....lekker boeiend...

  BeantwoordenVerwijderen