maandag 24 augustus 2009

BurgemeesterGrenswetenschap toog helemaal naar Vlaanderen om Peter Vereecke te interviewen, die het ambt van burgemeester van Evergem vaarwel zei om zich met "problematieken" bezig te houden. Vereecke, we schreven het al eerder, is namelijk helemaal into complotten. Hij denkt dat vliegtuigen dag en nacht ziektekiemen en chemicaliën uitstrooien over de wereld. En nu moet het gemeentebestuur worden gemobiliseerd om die aanslag op onze mentale en fysieke gezondheid tegen te gaan.

Nu zou je toch hopen dat Grenswetenschap een paar kritische vragen stelt, zeker als de beste man begint over de illuminatie en satanische shapeshifters en duidelijk wordt dat hij niks anders gelezen heeft dan maffe complotsites die hij bijna letterlijk nakakelt. Je had bij wijze van spreken iedere willekeurige Belg achter een computer kunnen zetten en die sites kunnen laten samenvatten, maar omdat de man toevallig burgemeester is geweest, moet je hem kennelijk serieus nemen.

Maar niet dus. Grenswetenschappen heeft weer eens zijn hoofd complotten Tim de Enchanter gestuurd. En deze onnzole dertiger met studentenbrilletje en bakkebaard - die ook nog eens in hetzelfde blauw is gekleed als zijn gesprekspartner - knikt alleen maar. Ja, mijnheer Vereecke, nee mijnheer Vereecke. Kennelijk gelooft Tim alles dat de chemtrailburgemeester opdist. "Peter liet weten dat hij ons op de hoogte zal houden als er schot in het onderzoek komt. Stay dus tuned!" besluit Tim zijn stukje ook nog. Onderzoek????

7 opmerkingen:

 1. ja, dit filmpje is een beetje jammer. dir soort mensen doet de strijd tegen chemtrails geen goed, zoals 'ThoTh' ook zegt in zijn reactie:

  "Toch kan ik me niet helemaal onttrekken aan de gedachte dat de beste man na zijn burgemeesterschap in een leegte viel die hij heeft laten vullen met info van het internet, waar wij allemaal bekend mee zijn.
  Het gemak waarmee gesprongen wordt tussen onderwerpen als 2012, shapeshifters, chemtrails en illuminati lijkt dat te onderbouwen."

  Thoth is de oude egyptische god van de wijsheid en de magie.

  uit de 'invocation of Thoth' (niet de Golden Dawn versie):

  "I am Thoth, the perfect scribe, whose hands are pure. I am the Lord of purity, the destroyer of evil, the scribe of right and truth, and that which I abominate is sin.

  Behold me, for I am the writing reed of the god Neb-er-tcher, the lord of laws, who giveth forth the word of wisdom and understanding, and whose speech hath dominion over the double land. I am Thoth the lord of light and truth, who maketh the feeble one to gain victory, and who avengeth the wretched and the oppressed on him that wrongeth him"

  da's wel iemand die we kunnen gebruiken in de strijd tegen chemtrails.

  maar elk ander aansprekend figuur die met werkelijk gezag over deze zaken kan spreken is natuurlijk ook welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou nou nou, wat een zuur commentaar. Slecht geslapen ofzo? En dat voor een filmpie dat als hoofddoel had om de man in kwestie vrij aan het woord te laten, wat prima gelukt is.

  Als je zelf iets anders wilt zien, dan zul je er toch echt zelf op af moeten stappen. Je kan ook lekker passief een zuur stuk schrijven. Kost minder energie dan in je auto stappen, filmen en monteren, nietwaar?

  Ik vind het prima (en vermakelijk) dat je me onnozel vindt, stupidity is in the eye of the beholder, maar met mijn 33 ben ik toch echt geen twintiger meer. Ik hoop dat de rest van je feiten meer kloppen?

  Verder zijn (bijna) alle vragen in de montage verwerkt. Vandaar dat je mij niet veel hoort en slechts ziet knippen, dat is er allemaal uitgeknipt. Zonder montage duurde het geheel een uur. Dat kijkt niemand uit.

  Enfin, ik snap het wel. Linksom of rechtsom, een mens moet wat te zeiken hebben. Dat vind je erg leuk aan de rest van je schrijfsels te beoordelen. Overigens wel jammer dat je het nodig vindt om de interviewer, voor zover ik dat ben op dat moment, af te fikken. Het doet me niets, maar 't is wel nogal kinderlijk eenvoudig.

  Enfin, dit gezegd zijnde mag iedereen verder vinden wat hij of zij wilt vinden, daar is dat filmpje dan ook voor bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "En dat voor een filmpie dat als hoofddoel had om de man in kwestie vrij aan het woord te laten, wat prima gelukt is."

  Kennelijk zeggen die reacties onder je bijdrage ook helemaal niks. Een 'interview' van lik mijn vestje, als je het mij vraagt. Je had evengoed gewoon een cameraman kunnen sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo Joram, jij bent ook tegen chemtrails?

  Trouwens, nog een beetje wezen vissen onlangs?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Ik vind het prima (en vermakelijk) dat je me onnozel vindt, stupidity is in the eye of the beholder, maar met mijn 33 ben ik toch echt geen twintiger meer"

  Dat pleit dan niet voor je. Waarom die man "vrij aan het woord" moest komen leg je ook niet uit. Had hij dat al niet overal gedaan? Wat is de meerwaarde van zo'n interview?

  PS Tekst aangepast

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Barracuda, deze man heeft het beste met onze toekomst voor. Hoe zou je daaraan kunnen twijfelen. Het doet me verdriet da er anno 2014 nog over en weer moet worden uitgespeeld of het wel of niet waar is. We hebben al onze energie nodig om in het leven te blijven, dingen opmaarde te veranderen. Deze man doet daar een poging toe. Laten we daar in ieder geval heel veel respect voor hebben, want velen zouden niet kunnen en durven wat hij nu doet voor de mensheid.

  BeantwoordenVerwijderen