zondag 23 augustus 2009

Bijlmergeweld


Korpschef Welten kondigt harde maatregelen aan om het aantal schietincidenten in de Bijlmer te verminderen. Wat veroorzaken die schietincidenten? Houd je vast: volgens Welten provocerende videoclips en teksten van rappers, waarin vooral Antilliaanse jongeren in de Bijlmer een aansporing zien om zich te bewapenen.

En dan weet je al gelijk een ding: die Welten heeft een ongelooflijk slecht werkend politie-apparaat dat liever zit te internetten dan te patrouilleren in de Bijlmer. GeenStijl wees de korpschef al fijntjes op het feit dat pakweg Public Enemy, Dr. Dre en Cypress Hill al over wapens rapten toen al die pief paf poefende jongeren nog in de luiers lagen. En die bewapenen zich heus niet om een stoer YouTube-filmpje te maken.

In een brief over de schietincidenten maakte burgermeester Cohen van Amsterdam onlangs ook gewag van Nigeriaanse bendes in het stadsdeel. Deze criminele ‘netwerken’ zouden zich bezig houden met onder meer de handel in vrouwen en drugs. Maar, benadrukt Welten nog maar eens: De wereld van de Nigeriaanse netwerken heeft niets te maken met die van de schietpartijen. Nee, dat zijn slappe aftreksels van Amerikaanse ganstarappers zeker.

Deelraadvoorzitter Elvira Sweet heeft het beter begrepen. Net als een enkele deskundoloog die meteen door de rapperanalisten van politie wordt weggehoond. Nigerianen in de Bijlmer beheersen al enige tijd de drugshandel in de Bijlmer, terwijl dit voorheen de markt was van Surinamers en Antillianen. Is onderhand genoeg over geschteven. Je zou zeggen, nu moet er toch eens een belletje gaan rinkelen bij die Welten.

1 opmerking:

  1. Ach ja, de Bijlmer...

    Dikke maand geleden was er nog een politie-inval in een drugflat, waarbij enkele nigerianen van 5 hoog naar beneden sprongen om de politie te ontvluchten. Eentje sprong zijn dood tegemoet, rest is in het AMC behandeld..

    Je raadt nooit hoe de buurt voor de tv-camera's reageerde: in plaats van ontstelt te zijn dat in hun flat drugscriminelen actief waren waren ze kwaad op het arrestatieteam!!!

    BeantwoordenVerwijderen