woensdag 26 augustus 2009

Vette jus

Voormalig advocaat Jeroen de Kreek heeft in juni 2009 bij de Nationale Recherche te Driebergen aangifte gedaan tegen een groot aantal Nederlandse politici waaronder Balkenende, Verhagen, Wilders, Donner en Hirsch Ballin wegens "in Irak gepleegde genocide". De Senior investigator van the National Crime Squad, Central Netherlands Unit nam de aangifte volgens De Kreek zelf onder dankzegging af en noemde de kwestie een ‘interessante zaak’.

U weet: Jeroen lijdt aan Balkenenderitus. Er gaat geen dag voorbij of De Kreek gaat weer tekeer tegen JP op zijn blogje Het Zoet & Het Zuur, ook als er helemaal niets meer te melden valt. Menig berichtje kun je nog eens bij twintig verschillende nieuwsaggregators plaatsen, want hoort zegt Jeroen voort! Zo te zien blijft zijn blog echter ongelezen, want Jeroen heeft nog altijd niet in de gaten dat vijftien keer zuurkool met vette jus of kaantjes met bruine bonen op een dag al snel gaat vervelen.

De afloop van die aangifte liet zich natuurlijk ook al raden en ja hoor: afgewezen. Het OM is namelijk niet bevoegd in deze zaak. De vervolging van bewindslieden en leden van de Tweede kamer inzake ambtsmisdrijven kent een "geprivilegieerde rechtsgang" waarbij de procureur-generaal bij de Hoge Raad, na ontvangst van een last tot vervolging van de Kroon of de Tweede kamer, belast is met de vervolging van een minister. Jeroen dient zich derhalve tot de Kroon of de Tweede Kamer te wenden.

Waarna Jeroen het OM nog even de les leest met een hoop wetscitaten, want hij was immers ooit advocaat. Dus: "Artikel III van het Genocideverdrag wordt gezien als een ‘catch-all’ bepaling die voor de onderhavige personen bij genocide niet geprifiligeerde vervolging voor de Nederlandse rechter legitimeert." En: "Ik verzoek u derhalve per omgaande de noodzakelijke strafvervolging in te stellen. Niet vervolgen kan de conclusie rechtvaardigen dat er feitelijk van systeemmisdaden sprake is."

Wordt eindeloos vervolgd. Denk maar niet dat justitie onder de indruk is van een catch all-bepaling. Waarmee Jeroen weer maanden schrijfstof heeft. Zelfs als Balkenende allang onder de zoden is verdwenen gaat Jeroen onverdroten door. Niet dat iemand dan nog geïnteresseerd is. Nu ook al niet, trouwens.

9 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Ik zou graag contact met je op willen nemen maar kom op het blog geen e-mailadres tegen vandaar maar even op deze wat minder nette manier. Zou je mij een mailtje kunnen sturen? n.ottens[a]gmail.com. Dankjewel!

  --Nick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De afloop van die aangifte liet zich natuurlijk al raden en ja hoor: afgewezen. Het OM is namelijk niet bevoegd in deze zaak. De vervolging van bewindslieden en leden van de Tweede kamer inzake ambtsmisdrijven kent een "geprivilegieerde rechtsgang" waarbij de procureur-generaal bij de Hoge Raad, na ontvangst van een last tot vervolging van de Kroon of de Tweede kamer, belast is met de vervolging van een minister. Jeroen dient zich derhalve tot de Kroon of de Tweede Kamer te wenden.

  En Barracuda, voel je je nu trots omdat je hebt aangetoont dat Jeroen er niets van snapt, of begin je te twijfelen aan de inrichting van ons rechtssysteem?

  Voor mij is dat laatste van toepassing. Ik vind het apart dat de burgers hun "leiders" slechts uiterst indirect kunnen controleren. Met de huidige communicatiemogelijkheden lijkt dat me totaal niet van deze tijd.

  Maar waarschijnlijk zie jij dat anders en ben je van mening dat het goed is omdat het altijd al zo is geweest oid, nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Martijn

  Een interessante kritische reactie is dat. Gesteld dat er inderdaad genocide gepleegd is in Irak, door onze politici, dan is het toch bizar dat alleen zij zichzelf vervolgen kunnen en dat de officier van justitie geen zelfstandige bevoegdheden heeft? Wanneer Barracuda genocide pleegt, hangt de OvJ het aan de hoogste boom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je wat ik 'hufterig' vind aan dit stukje. Dat Barracuda ook geen interesse toont voor de genocide in Irak. Barracuda haalt er gewoon de schouders voor op. Zeg over de aangifte wat je wil, maar houd niet tevens de bek over de genocide in Irak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over welke genocide in Irak heb je het?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die ene genocide waar niemand wat over zegt, maar die straks via de schatkist collectief afgerekend wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het woord 'obsessie' is kennelijk totaal onbekend bij HetZuur

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat woord is alles behalve onbekend. De obsessie wordt 'gekoesterd', 'gecultiveerd' en 'gevoed'.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die ene genocide waar niemand wat over zegt.

  En jij dus ook niet.

  Tja, als jij al niet kunt vertellen welke genocide het betreft...

  BeantwoordenVerwijderen