dinsdag 25 augustus 2009

Karaktermoord

O jee, het Stimuleringsfonds voor de pers heeft iets van 170.000 euro toegekend aan het opiniërende blog Rost+Post, alias PlusPost van Grimbert Rost van Tonningen, oudste zoon van NSB-voorman Meinoud Rost van Tonningen en 'Zwarte weduwe' Florrie Rost van Tonningen-Heubel. Grimbert heeft nadrukkelijk afstand genomen van de standpunten van de Zwarte Weduwe en woonde trouwens een deel van zijn jeugd bij het gezin van Jan Fentener van Vlissingen.

Natuurlijk kun je je de vraag stellen waarom het stimuleringsfonds een dergelijk groot bedrag heeft toegekend aan een blog dat nog maar zo kort bestaat. Mogelijk heeft het bestuur zich toch de kritiek aangetrokken dat het rechtse geluid in de media is ondervertegenwoordigd, maar wordt door deze krant "voor sociaal liberalen en ondernemers" nu zulke bijzondere journalistiek bedreven?

Kijk, die vragen worden niet gesteld door Duns Ouray van het Vrije Volk, die naar eigen zeggen "droomt van een Betere Wereld, zonder Socialisme en andere Valse Afgoderij". Nee, Duns gaat gelijk in de aanval. "Nu kun je veel zeggen over ‘de zwarte weduwe’, maar ze bleef haar idealen trouw. De buste van Adolf stond prominent in de woonkamer, tot haar dood in 2007. Tegelijkertijd had ze er geen probleem mee haar hand op te houden bij de gehate Nederlandse democratie. En nu blijkt dat Grimbert ook niet vies is van handje ophouden, ten koste van de belastingbetaler."

En ja hoor, de relatie met Hitler is weer eens gelegd. Let op: Het Vrije Volk begint doorgaans meteen te jammeren als hun held Geert Wilders persoonlijk wordt aangevallen. Dan wordt op de man gespeeld en is Geert 'gedemoniseerd'. En als de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA) het beleid van de PVV-politicus vergelijkt met dat van Adolf Hitler, is er altijd wel een Vrije Volker die concludeert dat "u het zoveelste voorbeeld bent van een persoon die bij gebrek aan soortelijk gewicht is komen boven drijven en als excuustruus door de PvdA naar voren is geschoven ter waarborging van het electoraat." Maar zodra subsidie wordt toegekend aan een initiatief van de zoon van een omstreden familie, weet Duns precies hoe je zo'n tegenstander in "subisidie-verdelend Nederland" onderuit moet halen. Via een zorgvuldige karaktermoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten