vrijdag 28 augustus 2009

Witte pakken

De beruchte 'mannen in witte pakken', gezien bij de Bijlmerramp, hebben daadwerkelijk bestaan. Dan was het volgens de beschrijving een soort maanmannetje, dan weer een Michelinfiguur, met puntmuts, imkerhelm, of toch een soort brandweerhelm en anders een astronautenpak, met vizier. In elk geval genoeg stof voor een hoop maffe complottheorieën. Werd de Bijlmerramp mogelijk uitgevoerd door geheime diensten, als test voor 9/11? De Bijlmerflat werd immers precies in het midden geraakt, net als de twee WTC-torens en het Pentagon. Kan ook zijn dat de mannen in wit, waarschijnlijk Israëliërs, snel zo veel mogelijk bewijsmateriaal moesten verwijderen.

Uit een brief van burgemeester Cohen blijkt het echter te gaan om twee ambtenaren van de dienst Milieu- en Bouwtoezicht. Ze hadden een kijkje genomen op de rampplek en hebben monsters genomen van het bluswater. Hun superieuren zeiden naderhand dat ze niets te zoeken hadden op de rampplek.

Je kon er donder op zeggen dat complotters dit weer zouden oppakken. "Met groot triomfantalisme (...) kondigt bijna elke Oude Media (...) gisteren aan dat het mysterie van de Mannen in Witte Pakken (die opdoken vlak na de Bijlmerramp van 4 oktober 1992 en waarbij een El Al vrachtvliegtuig te pletter sloeg in de Bijlmermeer) is opgelost," begint Petrus zijn jongste analyse. Nou, daar gelooft Petrus dus helemaal niks van. Wederom Amsterdamse leugens!

Inderdaad, zestien jaar na dato - terwijl er geen enkel rapport meer zal verschijnen en het onderzoek toch echt al jaren is afgerond - komt de Amsterdamse gemeente nog eens met een bewuste desinformatie-campagne. Volstrekt logisch. Tuurlijk, ook Barracuda plaatst zijn vraagtekens bij de timing, want waarom de mannen daar nu pas mee komen, is vooralsnog niet uitgelegd. Al kunnen we wel een reden verzinnen: gezien het grote aantal speculaties hadden die mannen destijds misschien even helemaal geen trek in publiciteit.

Maar voor Petrus staat het bedrog alweer vast. Mogelijk heeft volgens Petrus het neergestorte El Al toestel militaire warfare agents vervoerd. Nee, dat klinkt nog eens lekker geloofwaardig. Daarvan is werkelijk geen spoor gevonden en als je het al had willen opruimen, hoe doe je dat dan in een vuurzee? In witte pakken, soms?

16 opmerkingen:

 1. "Mogelijk heeft volgens Petrus het neergestorte El Al toestel militaire warfare agents vervoerd."

  Hahaha gelooft hij dat nu werkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit soort sufkoppen kunnen niet nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Billy, ouwe stumper !!!

  Ik zie geen google ads meer op je site?? Hebben ze je gebanned van google??

  Tja, moet je ook niet 200x achter elkaar op je advertentie klikken.

  heheheh.

  Ben benieuwd hoe lang je het bij dit adverteerprogramma uithoud.

  Ik voorspel nog geen maand :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, Peter, de ads komen hier goed door. Brilletje vergeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En dan is de slimmerd het ook nog ontgaan dat die advertenties al lopen sinds vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goh Billy, wat geef je een fijne samenvatting van het verhaal van Petrus. Handig dat je de irrelevante zaken er vast uit hebt gefilterd, zoals:

  ...Dan is er de vraag natuurlijk wat de ambtenaren van dMB precies hebben uitgespookt. Nou, dat is eenvoudig: men heeft "metingen" verricht. En als je dan doorvraagt "welke metingen" dan kan men daarover ook niets meer zeggen omdat deze "metingen" plotsklaps vernietigd blijken te zijn...

  ...Uit de vrachtbrieven blijkt dat in het El-AL toestel z.g. Klasse 9 stoffen hebben gezeten (zie LINK Parlementaire Enquete Commissie Bijlmerramp). Klasse 9 bevat een reeks gevaarlijke stoffen, waaronder ook genetisch gemodificeerde micro-organismen en andere gevaarlijke stoffen. Probleem van deze klasse is dat niet met zekerheid bekend is wat nou precies in het ramptoestel heeft gezeten. Opvallend is dat de lading van gevaarlijke stoffen de grootste is: meer dan 7,5 ton...

  ...Een onschuldige vlucht, die uitmondt in een ramp wordt zeker niet bezocht door Mannen in Witte Pakken. Anders zou bij elke rampvlucht deze Witte Pakken wel opduiken. En dat is - zo leert de ervaring - zeker niet het geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En als je dan doorvraagt "welke metingen" dan kan men daarover ook niets meer zeggen omdat deze "metingen" plotsklaps vernietigd blijken te zijn...

  Er is helemaal niks 'doorgevraagd', laat staan door mijnheer Petrus, die ook niet eens de moeite heeft genomen om andere publikaties hierover te raadplegen.

  "Probleem van deze klasse is dat niet met zekerheid bekend is wat nou precies in het ramptoestel heeft gezeten"

  En dus trek je maak even de makkelijke als onhoudbare conclusie dat het wel bio warfare stoffen zijn geweest. Zie mijn opmerkingen.

  Trouwens, ik zou de stukken er nog eens op nalezen:

  "Het merendeel van gevaarlijke lading waren koolwaterstoffen, welke chemisch vergelijkbaar zijn met de vliegtuigbrandstof kerosine en in een brand gelijksoortige verbrandingsreacties opleveren"

  "de overige gevaarlijke stoffen aan boord waren in dermate kleine hoeveelheden aanwezig, dat geen direct gevaar voor de omgeving of volksgezondheid aanwezig was"

  "de gevaarlijke lading aan boord voldeed (voorzover aan de hand van de beschikbare documenten kon worden beoordeeld) aan de voorschriften van ICAO Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Goods by Air."

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "monsters van bluswater"!?

  Sorry hoor maar waarom zou iemand na een vliegramp het in godsnaam opeens belangrijk vind om 'mosters vanhet bluswater' te nemen?

  En daar nota bene speciaal een wit pak voor aantrekken?

  En dat met meerdere mensen doen, zo van:

  "He, er is een vliegramp gebeurd, wat zullen we eens gaan doen?"

  "Later we het bluswater eens gaan testen!"

  Geloof je het zelf?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met bluswater wordt niet bedoeld het water wat direct uit de bludkranen komt, maar dat op de grond ligt. En dat lijkt me een prima manier om eventuele giftige stoffen op te sporen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Piet heeft beetje last van klok vs klepel...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een onschuldige vlucht, die uitmondt in een ramp wordt zeker niet bezocht door Mannen in Witte Pakken. Anders zou bij elke rampvlucht deze Witte Pakken wel opduiken. En dat is - zo leert de ervaring - zeker niet het geval..

  Noem eens een vergelijkbare vliegtuigramp in Nederland?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Mogelijk heeft volgens Petrus het neergestorte El Al toestel militaire warfare agents vervoerd."

  "Hahaha gelooft hij dat nu werkelijk."

  Zie onderstaande m.b.t. deze kwestie :

  CIDI: Dossier 1998

  30 September

  Er ontstaat commotie als blijkt dat de El Al-jumbo die in 1992 op de Bijlmer neerstortte een grondstof voor gifgas vervoerde. De Tweede Kamer had de stukken hierover al in 1996 ontvangen. De 240 kilogram dimethylmethylfosfonaat (DMMP) was bedoeld voor het Israel Institute for Biological Research (IIBR), een onderzoeksinstituut van het Israelische ministerie van defensie in Nes Ziona.

  Volgens het TNO betekent de stof geen gevaar voor de volkgezondheid. De Israelische minister van Transport Shaoel Yehalom gelast naar aanleiding van de nieuwe feiten een onderzoek naar de lading van de El Al Boeing.

  http://www.cidi.nl/dossiers/ch/ch1998.html

  Israels "geheime" Waffen

  Eine Woche später enthüllte die holländische Presse, welche mysteriöse Fracht die El-Al-Maschine an Bord hatte, die vor sechs Jahren über dem Amsterdamer Stadtteil Bijlmermeer abgestürzt war. Niederländische Umweltschützer hatten gewarnt, der israelische Jet sei "eine fliegende Chemiefabrik" gewesen. Tatsächlich hatte das Flugzeug neben anderen Substanzen zehn Fäßchen Dimethylmethylphosphonat (DMMP) geladen - laut Weltgesundheitsorganisation eine Chemikalie, mit der man das todbringende Nervengas Sarin herstellen kann. Inzwischen klagen mehr als 700 Einwohner von Bijlmermeer über gesundheitliche Beschwerden und sind sich sicher, daß das Flugzeugunglück die Ursache dafür ist.

  http://www.zeit.de/1998/42/Israels_geheime_Waffen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier nog wat meer achtergrond artikelen omtrent de lading van het El Al toestel :

  El Al-jumbo vervoerde grondstof voor gifgas
  http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article776241.ece/El_Al-jumbo_vervoerde_grondstof_voor_gifgas

  DMMP-raadsel vergroot
  http://www.nrc.nl/W2/Lab/Enquete/enq12031999b.html

  Lading: ‘explosieven, munitie, gif'
  http://www.nrc.nl/W2/Lab/Enquete/enq03021999b.html

  Brandweer geschokt over uranium El Al
  http://www.nrc.nl/W2/Lab/Enquete/enq12021999d.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Barracuda :

  Er is helemaal niks 'doorgevraagd', laat staan door mijnheer Petrus, die ook niet eens de moeite heeft genomen om andere publikaties hierover te raadplegen.

  Gezien de foutieve aannames in je artikel en je reactie denk ik dat je zelf toch ook wat meer publikaties moet doornemen voor je een standpunt inneemt.....

  En dus trek je maak even de makkelijke als onhoudbare conclusie dat het wel bio warfare stoffen zijn geweest. Zie mijn opmerkingen.

  Gezien alle bronnen die het bestaan van deze stoffen bevestigen, waaronder officiele documenten m.b.t. de bijlmerramp en het daaropvolgende onderzoek, denk ik dat de conclusie zeer wel houdbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bio warfare doe je met biologische wapens, niet met chemische wapens.

  Geen van je bronnen bevestigen de aanwezigheid van grondstoffen voor biologische wapens in het El Al-vliegtuig.

  BeantwoordenVerwijderen