woensdag 24 november 2010

Banken slopenDe Franse bankrun2010.com-burgerbeweging, die via Facebook en andere sociale media alle burgers oproept om de banksector droog te leggen, heeft er een mascotte bij: voormalig aanvaller Eric Cantona van Manchester United meent ook dat 'banken zorgen voor alle problemen in de wereld'. Cantona? Jawel, de man van de karatetrap, waarvoor hij 120 uur taakstraf kreeg en een schorsing van negen maanden, de acteur met Renaissanceman-allure en het Buitenlands Accent Syndroom (FAS), , strandvoetballer, gepassioneerd kunstenaar en filosoof. 'Als we de banken platleggen, creëren we een sociale en economische revolutie,' vertelde hij aan de Franse regionale krant Presse Océan.

Alinea's gaat het zo door, maar nergens wordt ook maar een alternatief geboden, zodat je je automatisch afvraagt of Cantona zelf eigenlijk wel de daad bij het woord gaat voegen en zijn vele miljoenen in een Zeeman-sok gaat stoppen. Of zou Cantona toevallig zijn immense vermogen hebben ondergebracht bij kiene vermogensbeheerders in belastingparadijzen? In dat geval kan hij het rustig laten staan. Mogen anderen de kastanjes uit het vuur halen.

7 opmerkingen:

 1. Hier op je wenken bediend ;)

  Run the bank! 7 December!

  Ik verwacht een lekker zeikerig artikel natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, op zich wel lachen: je roept mensen op om hun stuivers van de bank te halen, zodat ze vervolgens al die euros die ze hebben opgebouwd aan pensioen en dergelijke zien verdampen....

  Oftewel, degenen die je aanzet tot de bankrun zijn de grootste verliezers bij het instorten van het systeem.

  Hoe ga je dat verantwoorden naar je achterban...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wedden dat Savalle geen cent van de bank haalt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, daar wil ik wel om wedden. Hoeveel zetten we erop?

  1000€, 10.000€?

  Wedden dat jij dat niet durft te wedden!

  Prutser ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ter informatie, zojuist publiceerden we een update van ons artikel over de Bank Run op 7 december.

  We bespreken er de groei en evolutie van de facebookgroepen rond de oproep, de persaandacht in de mainstream media, de reacties van de bankwereld, andere aanleidingen voor toekomstige omwentelingen, de mogelijke gevolgen en ten slotte hebben we het ook over de vraag wat te doen om je spaarcenten veilig te stellen.

  Dit is het artikel Bank Run op 7 december — Update.

  Vriendelijke groeten,

  Tuur Demeester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar 10.000 euro, Savalle? Je jaarsalaris?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk gaat Savalle niet zijn geld van zijn rekeningen halen. Is alleen maar retoriek om de binding met de oerdomme zappies te behouden,te versterken.

  Savalle heeft namelijk ook zijn verplichtingen die hij zal moeten voldoen en dat gaat natuurlijk niet als er geen geld meer op de bank staat. En we weten allemaal dat het wisselen van bank meer inhoudt dan het simpelweg openen en sluiten van een bankrekeningnummer.

  BeantwoordenVerwijderen