maandag 8 november 2010

Subtiele voorspellingenHet zijn weer drukke tijden voor de aluhoedjes, want het regende de laatste dagen 'subtiele voorspellingen'. Vandaag breekt de hel los met meer dan een 'miljard doden', maar zaterdag had ook al zoiets moeten gebeuren. Ten minste, zo was weer eens voorspeld in de Amerikaanse cartoonserie The Simpsons. Diezelfde Simpsons die ook 9/11 al zagen aankomen in eh....1997. Even kijken, toen was George Bush, aan wie de aanslagen wordt toegeschreven, nog niet eens aan de macht, en zoog Clinton nog aan sigaren. Anyway, Lisa Simpson laat in die bewuste uitzending een tijdschrift zien met '9 dollar' daarop. 'Waarom kozen zij de prijs van 9 dollar, waarom dat getal naast een afbeelding van de Twin Towers die op een 11 lijkt,' willen de samenstellers van het bovenstaande filmpje weten.

En wat hadden The Simpsons dit keer voor ons in petto? Een alles verwoestende nucleaire aanval. Op een klok die in de tuin van Homer belandt, hebben de aluhoedjes patronen uit de vrijmetselarij ontdekt. De grote wijzer staat op elf, en kleine op zes. 'Velen hebben inmiddels vernomen van het Illuminati-kaartspel waarin vele nog te ontrollen gebeurtenissen werden aangekondigd,' aldus Arend Zeevat van Argusoog, en denk maar niet dat Arend een grapje maakt, want daar is hij gek genoeg voor. Net als zijn geflipte aanhang trouwens: 'Ook met dit filmpje van de Simpsons lijkt het erop of er tovenaars aan het werk zijn. Verwerken ze dit erin om ons te waarschuwen of hebben we hier met magie te maken? Ik denk het laatste , het event wordt in ons onderbewuste geplant en helpt het aankomende voorval te bekrachtigen of zelfs te creeren.'

Barracuda wilde net vragen: hoe gaat zoiets eigenlijk? Bellen de plannenmakers van dit soort aanvallen regisseur X in Hollywood op en vragen ze: we zijn zo trots op ons werk, willen jullie er alvast aandacht aan besteden? Wel subtiel hoor, anders is de verrassing er af.

Zaterdag 6 november vergleed natuurlijk weer zonder noemenswaardige ramp, maar gelukkig, de complottertjes hebben altijd nog enkele alternatieven achter de hand. Op 11 november eerst het 'vuurwerk' van CERN, en als de aarde dan nog niet in een groot zwart gat is gezogen, hebben we altijd nog het Einde van de Wereld as we know it op 21 december 2012. Binnenkort ongetwijfeld in The Simpsons.

8 opmerkingen:

 1. Goh, lijkt wel alsof we toch gelijk gaan krijgen

  AMSTERDAM - De Amerikaanse onderzoeksjournalist Russ Baker, die onder meer publiceerde in The New York Times en het Duitse tijdschrift Der Spiegel, schreef een boek over de familie Bush. Hieronder volgen vijf vragen over Bakers boek Family of Secrets, naar aanleiding van de publicatie van de memoires van oud-president George W. Bush, dinsdag, onder de titel Decision Points.

  Waarom schreef u een boek over de familie Bush?

  ,,Ik wilde uitzoeken wat de beweegredenen zijn van de familie Bush, die zo controversieel en verwoestend is geweest voor het algemeen belang. Daarbij stuitte ik op duizenden nieuwe feiten, waaruit blijkt dat niet de president maar een machtige elite de Verenigde Staten bestuurt. De familie Bush is deel van dit netwerk van onder meer bankiers, inlichtingendiensten, olieconcerns en militaire kopstukken. Deze elite creëerde presidentschappen. En nog steeds.''

  Noemt u eens een voorbeeld?

  ,,De elite wilde Bush junior als nieuwe president, dus werd hij als een pop in een decor geplaatst. Hij werd op een aangekochte ranch als gelovige cowboy neergezet. Zo moest hij als 'echte Amerikaan' zeker gaan winnen van de Democratische kandidaten Al Gore en later John Kerry. Inmiddels is de ranch al lang en breed verkocht en woont Bush gewoon weer in Dallas, zoals voor zijn presidentschap.''

  George W. Bush zegt in zijn boek dat hij nog steeds achter zijn beslissing staat om Irak in 2003 binnen te vallen vanwege de aanwezigheid van massavernietigingswapens, die er niet bleken te zijn. Hoe ziet u dit?

  ,,De echte redenen hebben te maken met macht en geld, zowel uit publiek belang als privébelang. Zo heeft Bush zich privé eens laten ontvallen dat een presidentschap pas wat voorstelt met een succesvolle oorlog! Verder heeft zowel Irak als Afghanistan veel delfstoffen. Hetzelfde geldt voor Nederland, dat vroeger al kolonies leeghaalde en dat nu doet via het bedrijfsleven. Zo werkt macht.''

  Waarom meldden grote nieuwsorganisaties als CNN dit niet?

  ,,Mainstream media hier verslaan het dagelijkse nieuws en doen geen diepgravend onderzoek naar het grote geheel. Het is zo dat alles wat we weten een conventioneel verhaal is totdat iemand nieuw conventioneel materiaal vindt waardoor het verhaal verandert. Ik ben een zogezegd forensisch onderzoek gestart en stapje voor stapje gaan graven en onderzoeken. Dit is gebruikelijk in de archeologie en wetenschap, dus waarom niet in de geschiedenis en journalistiek.''

  Neigt uw boek niet naar een complottheorie?

  ,,Deze term wordt vooral gebruikt door mensen die niet willen dat bepaalde informatie en uitleg boven water komt, ondanks de feiten.'' (ANP)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wie bedoel je met 'We'?

  Of gelooft Arminius ook dat een of andere verlichte elite via cartoons als The Simpsons ons alvast laten wennen aan het onheil dat die elite over ons heen stort?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "De echte redenen hebben te maken met macht en geld, zowel uit publiek belang als privébelang."

  Kijk, en dan heb je een scoop van jewelste te pakken.

  Wie had dit nou gedacht?

  Ik ben diep geschokt nu deze waarheid naar boven is gekomen.

  Het zit dus allemaal anders in elkaar dan de msm ons voorhouden.

  We worden bedrogen!

  Geld en macht...

  Publiek en privaat...

  We zijn verloren. Dát vertelt de schrijver ons dan weer niet omdat hij ons niet bang wil maken, maar wie bovenstaande heeft gelezen wéét dat er geen andere conclusie getrokken kan worden.

  Het is voorbij met de mensheid.

  Smiley

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo weer te lang bij Klokkenluideronline rondgehangen, Martijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo weer te lang bij Klokkenluideronline rondgehangen, Martijn?

  Deze misplaatste serieuze reactie maakt een gebrek aan voorstellingsvermogen duidelijk.

  Maakt ook duidelijk waarom jij hier altijd zo krampachtig aan de 'officiele lezing' van verhalen blijft hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Touché. Maakt ook duidelijk waarom jij hier altijd zo krampachtig aan de 'onofficiele lezing' van verhalen blijft hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De CERN oerknal is al geweest en we leven nog: De deeltjesversneller op de grens van Zwitserland en Frankrijk heeft zondag succesvol een mini-oerknal tot stand gebracht door loodionen met elkaar in botsing te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen