maandag 22 november 2010

'Wouter Bos claimt verlies zonnebril'

Terwijl de jacht op de beelden van een kopstotende Marcial Hernandez is geopend, proberen PVV aanhangers de beerput van links te lichten. Je ziet ze met roodaangelopen hoofden al driftig googelen achter hun pc, alsof hun leven er van af hangt.

In de commentaren onder diverse artikelen verschenen de afgelopen dagen dan ook lange lijsten van zogenaamd foute PvdA'ers ('dronken achter het stuur', '30 miljoen euro cultuur-subsidie verduisterd', 'hoerenloper', 'Wouter Bos claimt verlies zonnebril') en bij het Nieuwe Journaal was het Filantroop die beet meende te hebben. 'Toen ik op het NOS-journaal Job Cohen zag weeklagen over het door de PVV beschadigde aanzien van de politiek, moest ik dan ook meteen denken aan de vele keren dat PvdA’ers uit de top zich misdroegen zonder dat het tot de ultieme consequentie leidde die wel van het PVV-Kamerlid Eric Lucassen verlangd werd.'

Vele keren? Barracuda ging er eens goed voor zitten, maar al dat er kwam was een zaak uit een wel zeer oude doos, toen Job Cohen nog in de luiers lag: Edward Brongersma kreeg voor zijn seksuele obsessie voor de jeugd in 1950 (!) elf maanden detentie. 'De man kon niet alleen ongehinderd zijn politieke carrière binnen de PvdA vervolgen, maar zette zich lobbyend in voor de wettelijke legitimering van zijn seksuele obsessie.' Niet geheel juist, trouwens: Als eerste Kamerlid moest Brongersma in 1950 wel degelijk al zijn functies neerleggen, pas dertien jaar later kreeg hij een herkansing.

Maar wat wil men met deze voorbeelden nou eigenlijk zeggen: dat de PvdA net zo fout is als de rest en dus zijn mond moet houden? Of dat foute PVV'ers rustig kunnen blijven zitten aangezien het bij andere partijen niet minder erg is? Kennelijk, want zo lang brievenbuspisser Lucassen gewoon op het pluche blijft zitten, behoudt Nederland dat door domrechts zo gewenste gedoogkabinet. Terwijl buiten de 'rode joelfeesten' klinken, moet de rechtse heilstaat met plakband bij elkaar worden gehouden.

2 opmerkingen:

 1. Ach ja, rellen in de politiek horen er nu eenmaal bij. Kent iemand Paul Depla nog?

  Seks in fietsenhok werd politieke rel
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1516633.ece

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, Wilders zou toch de politiek nieuw elan geven?

  Lijkt er op dat de pvv gewoon geen haar beter is dan de door hen zo verafschuwde oude politiek en dat de achterban zich daar bij neer legt...

  BeantwoordenVerwijderen