woensdag 3 november 2010

Stenen Tijdperk

Anouchka van Miltenburg (VVD) oogt als een frisgeboende huisvrouw uit de jaren vijftig, met een kapsel dat zo te zien bij de Watersnoodramp slagzij heeft gemaakt. Anouchka is een vrouw van mangelen, wringen, bleken, blauwen, invochten, voorvouwen en stijven, dat zie je zo. Bij haar staat de kolenkit paraat, branden de waxinelichtjes van Verkade en wordt op de stoep nog geknikkerd. Samen met haar inwonende moerasschildpadden Napoleon (15 jaar) en Rossi (4 jaar) heeft zij bedacht dat de publieke omroep zich niet meer met internet mag bezighouden ter bescherming van de dode bomen.

Ooit was Juffrouw Ooievaar zelf journaliste in de tijd dat er nog geen nieuwe media bestonden en het leven nog overzichtelijk was. Je had radio, tv en de Fabeltjeskrant. Zou Anouchka in de jaren vijftig hebben geleefd, dan had zij ongetwijfeld de omroepen verboden zich met televisie bezig te houden, want de beeldbuis vormde een bedreiging voor het gesproken woord. Nou mag zij dat allemaal vinden, ware het niet dat er iets over is afgesproken in het regeerakkoord. Duurde ook niet lang of de PVV in de persoon van Martin 'Woefdram' Bosma sloot zich aan bij Anouchka, want wat zou het toch fijn zijn als je Joop.nl, NosNieuws.nl, PowNed.nl en al die andere linkse PVV onwelgevallige hobby's kunt opdoeken. Waarom kranten wel online mogen en omroepen niet, die logica heeft Barracuda nog niet kunnen ontdekken.

Inmiddels is de rel compleet, vol huilende uitgevers van noodlijdende kranten en CDA kamerleden die de omroep willen behoeden voor een terugkeer naar het Stenen Tijdperk. Ooit is een kabinet gevallen over televisie, nu internet? Mocht de inperking er toch komen, dan is het vanzelfsprekend dat kranten ook geen audiovisuele taken meer op zich mogen nemen. U weet wel: die incest waarbij redacteuren elkaar gaan interviewen. Je moet consequent blijven. Alles dat beweegt moet verbannen worden. De omroepen mogen online alleen nog herhalen, en de kranten mogen tekst scrollen. Dan is de wereld ten minste weer een beetje te volgen in Huize Van Miltenburg.

6 opmerkingen:

 1. Weer es uiterst laf op de man (okee, vrouw) gespeeld, nagenoeg inhoudsloos en daarom volledig kansloos. Zielig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. op zich wel lachen: geenstijl ziet het liefst joop.nl gisteren dan vandaag van internet verdwijnen en roept steeds dat het van publieke middelen wordt gefinancierd (wat niet klopt, joop.nl wordt betaald met ledengeld). De lezers van geenstijl stemmen massaal op vvd en pvv (tot wel 78% volgens hun eigen polls).
  En nu wil datzelde pvv en vvd het geenstijl-kindje powned.tv de nek om draaien :o)

  ben overigens wel benieuwd hoe dat dan zit met geenstijl zelf en telegraaf.nl, aangezien beide ook een publieke omroep hebben..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze huilebalk Anarchiel is ook weer terug met zijn eeuwige 'kansloos'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha die Anarchiel toch. Wat een verdwaalde hypocriete nepjezus ben je toch altijd weer. Je doet zelf niet anders dan ononderbouwd op de man spelen, met al je ongefundeerde fantasie bij gebrek aan realiteitzin. Terwijl je dan ook nog eens niet op het antwoord reageert. Wat ben jij een sneu mannetje zeg. Zal je het ooit leren? Waarschijnlijk niet. Want enige vorm van zelfreflectie heb je gewoon niet. En een ander maar verwijten. De overtreffende trap van zielig? Oh oh oh Kan die pot nog zwarter?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kranten bedruipen zichzelf, omroepen kunnen zichzelf niet bedruipen van ledengeld. Ik betaal als ik het goed heb zo'n 2 euro per week mee aan de publieke omroep. Ik geef toe, peanuts.

  Principieel gezien mag je je echter afvragen of de staatsteun voor websites van de omproepen wel nodig is. Voegen deze sites iets toe? Over radio en tv ben ik van mening dat de publieke omroep absoluut bestaansrecht heeft. Hun websites daarentegen onderscheiden zich niet van die van kranten lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Neu, Anarchiel speelt zelf nooit op de man. Ernst Ballin noemde hij Enge Ernst of Führer Ernst, Rouwvoet was een Christenfossiel.

  Over Maxime Verhagen:

  'Erg he? Arme Maxime. Zomaar helemaal over de zeik omdat de coalitietreiteraars van de Partij van de Afgang niet mee willen doen aan Maximes grootste hobby. Mocht u het vergeten zijn, Maxime houdt ervan om mensen te vermoorden. Het liefst wel een beetje uit de buurt van Nederland en als het getinte moslimmensen betreft, dan stemt dat Maxime nog veel vrolijker'

  En dat kan allenmaal wel, behalve als je op de zere egoteentjes van Chiel zelf trapt. Verder vond Chiel zijn stukjes zo kansloos dat hij gestopt is.

  BeantwoordenVerwijderen