donderdag 4 november 2010

Johan

Johan Oldenkamp ontpopte zich vorig jaar in KRO's Reünie als een soort klasorakel: Het systeem klopt niet, kanker is geen ziekte, het einde van de tijd is gewoon een nieuw begin, niks is toeval en ook 9/11 niet, zo verkondigde Johan zonder al te veel onderbouwing. Sindsdien was hij niet weg te slaan uit het alternatieve lezingencircuit en op zweefsites als Argusoog en Bovendien. Eerder dit jaar was Johan er nog stellig van overtuigd dat hij de Nobelprijs ging binnenslepen, omdat hij het ritme van priemgetallen had ontdekt. Helaas dachten de media daar een tikkeltje anders over.

Deze zomer kwam Johan dan ook nog eens met professionele tips voor belastingontduiking. 'Deze tips zijn alleen bedoeld voor mensen die weten dat het huidige geldsysteem (snel) gaat verdwijnen, dat verzekeringen inclusief pensioenopbouw weggegooid geld is en dat de overheid er niet is voor de burger'.

Wat we toen nog niet wisten was dat Johan het zelf allemaal in de praktijk bracht. Omdat hij door kreeg dat hij 'opzettelijk voor het lapje werd gehouden op het gebied van gezondheid, voeding, veiligheid, klimaat, financiën, openbaar bestuur, wetgeving, rechtspraak en ten aanzien wetenschap op vele terreinen', stapte Oldenkamp 'doelbewust uit het systeem'. Hij wilde zich inzetten voor de algehele bewustzijnsverruiming in onze samenleving en financierde zijn eigen lezingen. Hij verkocht zijn huis, zegde zijn baan op en gaf de gemeente een postbusnummer met als reden een mogelijke emigratie. De belastingpapieren bereikten Johan dan ook niet meer. Weg met alle verplichtingen. Waar Johan sindsdien verbleef is niet duidelijk, maar hij sliep telkens met een geldkistje in zijn kledingkast. Zo wilde Johan het volhouden tot 28 oktober 2011, wanneer naar zijn stellige overtuiging de wereld zou ophouden te bestaan.

Totdat eerder vorige maand het noodlot toesloeg. Het kistje onder zijn bed was plotseling verdwenen, zodat Johan alweer een bankrekening moest openen voor donaties. Verder kon Johan moeilijk naar de politie stappen, en dus meende hij dat hij de diefstal zelf wel kon oplossen. Daarna wordt het verhaal (waarschijnlijk opzettelijk) vaag, behalve dat hij nu zegt dat hij geen 'eigen inspecteur, aanklager en rechter' mag spelen. Want Johan werd onlangs 'staande aangehouden' precies op de dag dat hij een lezing in Lichtenvoorde zou geven. De politie nam al het spaargeld en de donaties die hij bij zich droeg in beslag. Was dat omdat er nog een fikse belastingschuld openstond of omdat Johan het geld van de vermeende dief had 'teruggehaald'?

Hoe dan ook, Johan is platzak en moet nu weer meedraaien in het systeem om centjes te verdienen. 'Kortom, ik schrijf veel over de sprong van macht naar kracht, maar in de praktijk breng ik er nog steeds bitter weinig van terecht'. Erger nog: grote kans dat Johan ook na 28 oktober 2011 verder mag ploeteren.

23 opmerkingen:

 1. "Helaas dachten de media daar een tikkeltje anders over."

  Haha, briljant. 'De media'. En dan naar een eigen stukje verwijzen waarin he-le-maal niets wordt weerlegt alleen weer op dezelfde zeikerige toon een eigen, weinig onderbouwde, opinie wordt gebracht als relevant.

  In de commentaren onder dat gekke artikel wordt die mening, uhhm, onderbouwing, ook nog eens met de grond gelijk gemaakt.

  Geen idee of dat ritme correct is, maar wat je hier allemaal uitkraamt is nog veel grotere onzin dat datgene dat je probeert belachelijk te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Billy, jochie, zoiets zie ik jou niet produceren:

  http://pateo.nl/PDF/VrijeEnergie.pdf

  Die man blijkt toch wel heel erg veel slimmer dan jij en al je aanhang bij elkaar.

  Ik verwacht dus nu een beetje inhoudelijke weerlegging van bovenstaande werkje. Niet dit soort B-journalistiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Savalle, ooit links en rechts het commentaar op dat rekenwerk gelezen? Niet echt, he? Als het er maar een beetje interessant uitziet, dan vindt Savalle het weer relevant. Volstrekt voorspelbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfs de achterban heeft zo zijn bedenkingen:

  http://www.anarchiel.com/display/het_priemritme_van_oldenkamp

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Interessant: Patrick gaat op voorhand iets verdedigen waarvan hij zelf van toegeeft dat hij niet weet of het correct is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zoals bij veel complotters heeft patrick moeite met lezen.

  Zo denkt patrick dat barracuda zichzelf ziet als 'de media', terwijl barracuda enkel verwijst naar een stuk van hem waarin staat dat de Johan aangekondigd heeft op landelijke tv te verschijnen, maar uiteindelijk toevlucht moest zoeken bij anarchiel om zijn werk te publiceren..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Savalle is een analfabeet. Het stukje gaat helemaal niet over de filosofieën van Oldenkamp, maar over zijn lotgevallen nadat hij 'uit het systeem was gestapt'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik blijf het bijzonder vinden dat die gevaarlijke ende gecontrolleerde Main Stream Media die man een podium heeft gegeven in een goed bekeken programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe onverwacht. Weer geen inhoudelijk commentaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Was dat commentaar van jou 'inhoudelijk' dan? Hoe onverwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heeft Savalle dan ooit inhoudelijk gereageerd op dit blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ach jeetje, is Savalle nu ook al wiskundig onderlegd. Volgens mij weet Savalle net aan dat 1 plus 1 2 is. Wiskundig en rekentechnisch is het een absolute nul

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het interessante van dit blog is dat er pas gereageerd wordt als iemand zoals savalle gereageerd heeft, wordt er niet door mensen zoals bijvoorbeeld savalle of anarchiel gereageerd dan blijft het hier muisstil. De roofspinnen hebben duidelijk zelf niets te vertellen, het enige wat ze kunnen is wachten op een 'prooi', en op het moment dat die gesignaleerd is dan komen ze brullend en tíerend uit hun holletjes gekropen. Zeer interessant :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is echt heel zielig hier. Alleen maar schelden, belachelijk maken, erom heen lullen, vliegen afvangen, spijkers op laag water zoeken. Op NUJIJ kom je heel soms nog een leuke discussie tegen. Hier nooit. Artikelen zijn al net zo zielig. Onduidelijk wat de schrijver van de site probeert of wat het doel is. Er zit geen boodschap in ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Er zit geen boodschap in ofzo."

  Anarchiel en Johan wel, die hebben een boodschap. Namelijk de "echte vrijheid" Maar daar klopt dan dus ook helemaal niets van. Dat is nu zo langzamerhand wel duidelijk geworden en gewoon een marketing achtige truuk/stelling geweest om zijn inmiddels diep gezonken website nog een beetje onder de aandacht te krijgen. Zo ook met Johan. Die roept wat zaken en als je er dan wat vragen over hebt, dan blijft het stil. Of hij weet het gewoon niet, of hij is te arrogant om er normaal op te antwoorden. Dit soort gasten zweven, maar zijn niet realistisch. Het zijn gelovers. Een soort schriftgeleerden, die alleen door de volgelingen omhoog gehouden worden. Zonder die volgelingen weer terug vallend naar, ja waar naar eigenlijk?, niets waarschijnlijk. Het zwarte gat waar ie probeert uit te komen.

  Mensen zoals Johan en Anarchiel, die drijven op fantasie. Prik je dat door, dan worden ze boos en gaan op de man spelen, en is het iedereen's schuld behalve henzelf. Want eigen inzicht , dat kennen ze niet. Zelfs als duidelijk is geworden dat door de diefstal , of hoe dan ook, van geld de hele opgedrongen logica niet werkt, dan nog zijn ze diep beledigd als je dat aanstipt. Echte waarheid willen ze niet horen.

  En wat Anarchiel hier altijd komt doen is effe wat janken, en denigrerende opmerkingen maken, of in ieder geval iemand belachelijk proberen te maken. Meer dan dat is het echt niet. En dan snel weer weg en geen antwoorden meer geven. Het zogenaamde roeptoeteren, of belletje trekken zoals kinderen dat doen. De man heeft ze mond vol over anderen, maar ondanks al zijn love and peace gemumble, is het eigenlijk maar een op de man spelend ziekertje. Meestal zwaar ononderbouwd ook nog zelfs. Onzichtbaar op internet,noodzakelijk geholpen door ze vriendjes, want in real life is hij met 2 turfjes hoog, en je word al lamlendig als je te lang in zijn buurt bent, een en al zwartgallige neurose veroorzaakt door een jeugdtrauma, waar hij nog steeds mee worstelt, totaal niet te vergelijken met het beeld wat hij op het net cvan zichzelf wil neerzetten. Het is eigenlijk een en al zieligheid. Daar word je echt niet vrolijk van hoor. Mensen zouden voor de gein eens naar zo'n meeting moeten gaan om "het licht" te gaan bekijken. Op zo'n moment besef je dat de omwenteling van de maatschappij nooit door iemand als Anarchiel bewerkstelligt kan worden.

  En discussie's kan ie ook al niet voeren, want als hij het met echte argumenten niet red, dan gaat ie fantaseren. Zo lang je hem gelijk geeft geen probleem, maar anders kijk uit hoor. Dan veranderd de "echte vrijheid" in dezelfde censuur en moderatie als een willekeurige oudemediasite. Het begint er inmiddels op te lijken dat hetgeen Anarchiel als beschuldiging naar je uit, dat dat eigenlijk nog het meest op hem zelf slaat. Het o zo bekende spiegeltje.


  Ik zet het maar hier neer, want op de "echte vrijheid site"word zulks in no time weggehaald, of verdraaid, maar in ieder geval geridiculiseerd. Wat nou echte vrijheid... Ammehoela. Hypocriete zooi zal je bedoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "Er zit geen boodschap in ofzo."

  Anarchiel en Johan wel, die hebben een boodschap. Namelijk de "echte vrijheid" Maar daar klopt dan dus ook helemaal niets van. Dat is nu zo langzamerhand wel duidelijk geworden en gewoon een marketing achtige truuk/stelling geweest om zijn inmiddels diep gezonken website nog een beetje onder de aandacht te krijgen. Zo ook met Johan. Die roept wat zaken en als je er dan wat vragen over hebt, dan blijft het stil. Of hij weet het gewoon niet, of hij is te arrogant om er normaal op te antwoorden. Dit soort gasten zweven, maar zijn niet realistisch. Het zijn gelovers. Een soort schriftgeleerden, die alleen door de volgelingen omhoog gehouden worden. Zonder die volgelingen weer terug vallend naar, ja waar naar eigenlijk?, niets waarschijnlijk. Het zwarte gat waar ie probeert uit te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mensen zoals Johan en Anarchiel, die drijven op fantasie. Prik je dat door, dan worden ze boos en gaan op de man spelen, en is het iedereen's schuld behalve henzelf. Want eigen inzicht , dat kennen ze niet. Zelfs als duidelijk is geworden dat door de diefstal , of hoe dan ook, van geld de hele opgedrongen logica niet werkt, dan nog zijn ze diep beledigd als je dat aanstipt. Echte waarheid willen ze niet horen.

  En wat Anarchiel hier altijd komt doen is effe wat janken, en denigrerende opmerkingen maken, of in ieder geval iemand belachelijk proberen te maken. Meer dan dat is het echt niet. En dan snel weer weg en geen antwoorden meer geven. Het zogenaamde roeptoeteren, of belletje trekken zoals kinderen dat doen. De man heeft ze mond vol over anderen, maar ondanks al zijn love and peace gemumble, is het eigenlijk maar een op de man spelend ziekertje. Meestal zwaar ononderbouwd ook nog zelfs. Onzichtbaar op internet,noodzakelijk geholpen door ze vriendjes, want in real life is hij met 2 turfjes hoog, en je word al lamlendig als je te lang in zijn buurt bent, een en al zwartgallige neurose veroorzaakt door een jeugdtrauma, waar hij nog steeds mee worstelt, totaal niet te vergelijken met het beeld wat hij op het net cvan zichzelf wil neerzetten. Het is eigenlijk een en al zieligheid. Daar word je echt niet vrolijk van hoor. Mensen zouden voor de gein eens naar zo'n meeting moeten gaan om "het licht" te gaan bekijken. Op zo'n moment besef je dat de omwenteling van de maatschappij nooit door iemand als Anarchiel bewerkstelligt kan worden.

  En discussie's kan ie ook al niet voeren, want als hij het met echte argumenten niet red, dan gaat ie fantaseren. Zo lang je hem gelijk geeft geen probleem, maar anders kijk uit hoor. Dan veranderd de "echte vrijheid" in dezelfde censuur en moderatie als een willekeurige oudemediasite. Het begint er inmiddels op te lijken dat hetgeen Anarchiel als beschuldiging naar je uit, dat dat eigenlijk nog het meest op hem zelf slaat. Het o zo bekende spiegeltje.


  Ik zet het maar hier neer, want op de "echte vrijheid site"word zulks in no time weggehaald, of verdraaid, maar in ieder geval geridiculiseerd. Wat nou echte vrijheid... Ammehoela. Hypocriete zooi zal je bedoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Op deze site klagen over anarchiel of over wat op de site van anarchiel wel of niet zou gebeuren. Een zeer interessant gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Overheid/NWO:

  Doet aan vriendjespolitiek. Een elitaire nog steeds onaantastbare top. Doet aan censuur/moderatie/verwijdering van vrije nieuwsgaring.
  Doet aan ridiculisering/stigmatisering van andersdenkenden.
  Doet aan oneerlijke voorstelling van informatie, verdoezeling van feiten.
  Verward vrijheid/democratie met Stalinisme.
  Verdraaid berichtgevingen naar eigen voordeel.
  Heeft een groepje mensen die kost wat kost de top afdekken/beschermen.
  Veinst vrijheid, maar is tegenstander van de vrije geest. Iedereen moet hetzelfde denken, anders verbanning.
  Geeft valse voorstelling van de werkelijkheid.
  Veranderd na verloop van tijd van strategieen die haaks staan op het beloofde eerdere beleid.
  Geeft ogenschijnlijk de leiding uit handen, maar blijft achter de schermen aansturen. Werkt in het geheim samen met andere organisatie's, maar ontkend dat openlijk.


  Anarchiel:

  Doet aan vriendjespolitiek. Een elitaire nog steeds onaantastbare top. Check

  Doet aan censuur/moderatie/verwijdering van vrije nieuwsgaring. Check

  Doet aan ridiculisering/stigmatisering van andersdenkenden. Check

  Doet aan oneerlijke voorstelling van informatie, verdoezeling van feiten. Check

  Verward vrijheid/democratie met Stalinisme. Check

  Verdraaid berichtgevingen naar eigen voordeel. Check

  Heeft een groepje mensen die kost wat kost de top afdekken/beschermen. Check

  Veinst vrijheid, maar is tegenstander van de vrije geest. Iedereen moet hetzelfde denken, anders verbanning. Check

  Geeft valse voorstelling van de werkelijkheid. Check

  Veranderd na verloop van tijd van strategieen die haaks staan op het beloofde eerdere beleid. Check

  Geeft ogenschijnlijk de leiding uit handen, maar blijft achter de schermen aansturen. Check.

  Werkt in het geheim samen met andere organisatie's, maar ontkend dat openlijk. Check

  Als mensen toch eens de moeite zouden nemen daadwerkelijk te checken waar organisatie's voor staan, dan komen ze achter de waarheid, in plaats van goedgelovig aan te nemen dat het wel goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ik ook een interessant gegeven vind is dat de handelswijze van anarchiel vergeleken wordt met de handelswijze van de NWO - met andere woorden de pot verwijt de ketel - terwijl er volgens dit blog helemaal niet zoiets als de NWO bestaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. " iedere keer een reactie plaatsen met daarin een klaagzang over anarchiel dat mag wel."

  Omgekeerd precies het zelfde van toepassing op Anarchiel.com. Daar worden reactie's die tegen het beleid van Anarchiel.com zijn net zo makkelijk zo behandeld. Wist je dat niet? Dan heb je nooit de proef op de som genomen waarschijnlijk. Het is toch echt zo en misschien wel de aanleiding om dan elders, en overal dat gecensureerde gedachtengoed te verspreiden. Kennis is macht tenslotte.

  "terwijl er volgens dit blog helemaal niet zoiets als de NWO bestaat :-)"

  Is per definitie een comment op een blog, de mening of uitdraging van dat blog/website? Ik kan me voorstellen dat een anarchieler dat graag zo ziet en zijn/haar best zal doen de comments zo te modereren dat daarvan sprake is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. If you can't join them, beat them.

  :)

  BeantwoordenVerwijderen