vrijdag 5 november 2010

Web Bot

Houd je vast mensen, maandag gaat de wereld weer eens ten onder. De eindetijd roeptoeters voorspellen wederom 'een ongekend krachtige gebeurtenis erger dan de aanslagen van 9/11/01'. Ook in christelijke kringen wordt volgens doemprofeet Xandernieuws 'druk gespeculeerd wat er zou kunnen gebeuren en of deze keer misschien écht de lang verwachte 7-jarige Verdrukking zal beginnen.'

Waar halen ze het toch elke keer weer vandaan, vraag je je af. Vele malen heeft Xandernieuws nu al de meest vreselijke rampen voorspeld, altijd op gezag van anderen, en even zo vaak gebeurde er niks. En toch, Xander gaat maar door, zich niks aantrekkend van al die andere mislukte profeties. '8 november 2010 komt overeen met de Joodse datum Kislev 1 en wordt in diverse verschillende berekeningen en tijdlijnen gezien als de laatst mogelijke dag waarop de 70e week van Daniël -de (Grote) Verdrukking- binnen de tijdlijn 2010-2017 zou kunnen beginnen.' Maar wat gaat er nu concreet te gebeuren? Dat is weer eens onduidelijk. 'Eerder dit jaar voorzag het Web Bot een gebeurtenis rond 8 november die in de loop van enkele maanden zou gaan leiden tot de dood van 1,3 miljard mensen.'

Web Bot? De aap is weer eens uit de mouw. Web Bot is een internetprogramma dat pretendeert de toekomst te voorspellen. Het programma is ooit ontwikkeld om rijk te worden aan beurskoersen, maar dat is kennelijk niet gelukt. Sindsdien houden Clif High en partner George Ure, alias The Time Monks, het algoritme angstvallig geheim. Het programma schijnt op zoek te gaan naar emoties op het net, trends en verwachtingen aangaande de toekomst. Zelf noemen ze het het collectieve onderbewuste. Wat neerkomt op een soort zelfbevestigende voorspelling of inverse Catch-22.

Web Bot zou de anthrax-aanval in Washington DC (2001), de massale stroomuitval aan de oostkust van de VS (2003), de aardbeving die de verwoestende tsunami van 2004 tot gevolg had en zelfs de orkaan Katrina in 2005 hebben voorspeld, althans binnen de toegestane vaagheden op grond waarvan gelovigen victorie claimen. Deze zomer nog voorspelde Web Bot dat onze planeet zou worden getroffen door 'een enorme zonnevlam', terwijl Barracuda zich alleen een koele augustusmaand kan herinneren.

Het regent dan ook sceptische reacties onder het stukje: 'En zoals gebruikelijk.... op 8 november gebeurd (...) er niets en op 9 november leven wij vrolijk verder. En op 13 november komt Sinterklaas aan in Harderwijk. Dat dan weer wel.' Xander heeft daarom maar weer eens een disclaimer gepubliceerd, waarin hij benadrukt dit soort voorspellingen wel degelijk serieus te nemen: 'Wel moet gesteld worden dat dit soort verwachtingen en voorspellingen er al vaker zijn geweest en dat deze datums daarom ook deze keer voorbij kunnen gaan zonder dat de voorspelde wereldschokkende gebeurtenis zal plaatsvinden. Hoewel dit natuurlijk de gemakkelijkste en veiligste conclusie is (...) herbergt het ook een gevaar, namelijk dat mensen steeds minder oog krijgen voor de duidelijke signalen in de wereld dat er 'iets groots' staat te gebeuren.' Barracuda voorspelt dat Xander op dinsdag doet alsof zijn neus bloedt.

5 opmerkingen:

 1. Waar doet die idijood dat toch allemaal van? Ik wil hem wel elke ochtend met een arrestatiewagen goed ingesnoerd in een dwangbuis van en naar zijn werkplaats vervoeren? OMG!

  Quote: Ik wil de invloed van de geestelijkheid almachtig maken, omdat ik op haar reken om deze goede filosofie te verbreiden die de mens leert dat hij hier op aarde is om te lijden en niet die andere filosofie die integendeel tot de mens zegt: geniet.” De heer Thiers omschreef aldus de moraal van de burgerlijke klasse, waarvan hij het wrede egoïsme en het bekrompen verstand belichaamde.
  Christus predikte in zijn bergrede de luiheid: ‘Let op de leliën des velds, hoe zij groeien: zij arbeiden niet en spinnen niet; en ik zeg u, dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet bekleed was als een van deze? (Mattheus 6:29). Jehovah, de baardige en afstotende god gaf zijn aanbidders het verhevenste voorbeeld van de ideale luiheid: na zes dagen van arbeid rustte hij voor de eeuwigheid uit.In de kapitalistische maatschappij is de arbeid de oorzaak van alle geestelijke verwording, van alle organische misvorming. Vergelijk het volbloedpaard uit de stallen van Rothschild, verzorgd door een bende tweehandige bedienden, met het zware werkdier uit de Normandische boerderijen dat de aarde bewerkt, de mest versjouwt, de oogst naar de schuur brengt. Bezie de edele wilde die de zendelingen van de handel en de handelaren van de godsdienst nog niet met het christendom, de syfilis en het dogma van de arbeid hebben bedorven, en bezie vervolgens onze ellendige slaven van de machines...
  Lees hier verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier nog zo'n principieel-loos mensachtige dat zich al dan niet bewust achter de karretjes van haar geldsystheemmonopolistjes laat inspannen... Echt het internet staat dezer dagen wel strak met dit soort van pratende mensenapen zeg! Ik denk dat dat het einde van 'ons' voortbestaan daarmee zal inluiden.

  Verlakkende heksjes propagerende bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het originele rapport waar die zogenaamde voorspellingen in staan (waar Xandernieuws die informatie dus ook vandaan heeft) is hier te bestellen (ik dacht dat het 7 euro of dollar kost).

  Ik heb ooit een keer zo'n rapport van een 'believer' gekregen, maar ik vind dat ding compleet onleesbaar. Staat vol met multi-interpretabele teksten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan zeggen wat je wil, maar Xandernieuws trekt zich van de kritiek niets aan. Sinds het begin is er al felle kritiek op de artikelen, maar de Xander-trein rijdt nog steeds.

  Anno

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wil je daarmee zeggen? Dat hij ongelijk heeft.

  BeantwoordenVerwijderen