woensdag 10 november 2010

Bankenklap

Gaat dat eigenlijk nog wat worden, die bankrun waartoe de Fransen onlangs hebben opgeroepen? Die Lakeman-achtige 'Schwaben-Bankenstreich' (bankenklap) waarmee op 7 december alle banksters moeten worden opgerold en hele financiële systeem in het Westen moet worden weggevaagd, omdat de Fransen niet nog eens twee jaar langer willen werken?

GeenStijl adviseerde om voor de zekerheid alvast op 6 december te pinnen zodat bejaarden gewoon hun opwarmmaaltijd van hun AOW'tje kunnen betalen, waarna de Zappies opriepen om de 'neotokkies' een dagje voor te zijn door de bankrekening zo snel als mogelijk leeg te pinnen. 'Beter even kortstondig flink pijn lijden dan kansloos blijven doorleven in middelmaat, schuld en moderne slavernij.' Waarna het langzaam doordrong dat aan pinnen limieten zijn gebonden.

Maar de vraag die Barracuda bezighoudt is deze: wat ga je eigenlijk met dat geld doen nadat je het van de bank hebt gehaald? In een Zeeman-sok stoppen soms? Iets dergelijks deed ook Johan Oldenkamp, die zo tegen het systeem was dat zijn hele vermogen in een klerenkast stopte. En vervolgens was het foetsie.

Die bankrun is trouwens al net zo logisch als om bij de verbouwing van je huis eerst de complete woning tot puin te slaan en dan nog eens gaat bedenken wat je anders had willen hebben. Waarom niet eerst een non profit coöperatieve bank of een systeem van zelfliquiderend krediet opgezet? Maar zover zal het niet eens komen. Afgaande op de Facebook pagina van de actievoerders gaan ongeveer 10.000 op 62 miljoen Fransen (en anderhalve Zappie) gehoor geven aan de oproep. Van dit blipje trekt de Franse minister voor financiën waarschijnlijk nog niet eens zijn wenkbrauwen op.

3 opmerkingen:

 1. "Waarom niet eerst een non profit coöperatieve bank of een systeem van zelfliquiderend krediet opgezet?"

  Duidelijk geen flauw benul. Zulke dingen worden tegengehouden, verboden of kapot gemaakt. De grootbankiers claimen en krijgen het alleenrecht, maar duidelijk buiten jouw beeld. Het hoeft niet altijd zo naief en ongeinformeerd hoor.

  Peer-to-peer banken zouden gewoon goed kunnen werken.

  We hadden destijds boober, maar die was gewoon slecht

  http://www.depers.nl/economie/296080/Nederlandse-20-bank-in-problemen.html

  In het buitenland hebben we ZOPA.

  Overheden weigeren echter dit van een bruikbaar raamwerk aan regelgeving en ondersteuning te voorzien, terwijl het in principe risicoloos is voor hen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'We hadden destijds boober, maar die was gewoon slecht'

  Hahaha, noem mij eens een goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die bestaan dus niet omdat je wordt tegengewerkt vanaf het begin af aan. Ga jij maar eens een vergunning proberen aan te vragen. Praktisch gesproken onmogelijk.

  Als als je eenmaal draait, word je kapot gemaakt, lees dat DNB boek maar eens. Die zijn gewoon kaltgestellt door Bos en de DNB in opdracht van het grootbankkartel.

  BeantwoordenVerwijderen