maandag 1 november 2010

Kaalkoppen

De kloppartij die zaterdag had moeten plaatsvinden rond de pro Wilders demonstratie, is uitgebleven. Een stuk of dertig Engelse kaalkopjes op een verlaten terrein aan de Amsterdamse Generatorweg werden omringd door een horde journalisten en zo'n tweehonderd agenten. Een kleine honderd Ajax tegendemonstranten werden terug het metrostation ingedreven.

De fanclubjes van Wilders - Artikel 7, Het Nieuwe Journaal en het Vrije Volk - zwegen deze demonstratie dood. Normaal wordt alles dat rond Wilders gebeurt opgepakt en uitvergroot, maar dit is natuurlijk geen goede PR voor Geert. Valt ook niet mee om toe te geven dat Wilders opvallend vaak racisten aantrekt. In januari demonstreerde extreemrechts ook al voor Wilders en toen kreeg de boodschapper de schuld. De EDL afschilderen als een links complot is ook geen goed idee, daarvoor is die club te groot en te luid.

Alleen de Dagelijkse Standaard klom al op zaterdag in de pen om te vertellen dat de EDL helemaal niet op rellen uit was. 'Ik geloof er geen bal van dat meer Wilders demonstranten voor geweld hadden gezorgd. De achterban van de PVV – zowel nationaal als internationaal – is veel te slim om winkels en bushaltes (en mensen) kapot te slaan. Zij weten dat de media hun continu op de nek zit en wácht op een geweldadig conflict, waarna ze de gehele PVV als ‘facistisch’ en ‘uiterst gevaarlijk’ kunnen afschilderen.' Nee, het echte gevaar kwam volgens de Standaard van de (linkse) antifacisten die een tegendemonstratie hadden aangekondigd. 'Mochten zij zich er echter wel mee gaan bemoeien, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat er wel degelijk ruiten gaan sneuvelen; niet door toedoen van zij die Wilders een hart onder de riem willen steken.'

Waarna de schrijver nog even wil benadrukken dat hij niets, maar dan ook niets heeft met de EDL. 'Ik weet niet genoeg van hun ideologie om een oordeel over ze te vellen.' Wat merkwaardig toch, normaal weten dit soort blogjes heel goed hoe en waar ze moeten googelen om hun argumenten kracht bij te zetten, maar die EDL filmpjes op YouTube die ongeveer iedereen weet te vinden zijn plotsklaps ontraceerbaar.

Opvallend is dat ook Wilders zelf zogenaamd niet (goed) wist wie of wat de EDL was, en die club ook niet scherp veroordeelde. Hij was alleen 'niet blij' met de demonstratie. Merkwaardig, want tijdens een bezoek van Wilders eerder dit jaar aan het Houses of Parliament in Londen demonstreerden ook al zo'n tweehonderd blanke EDL aanhangers - mannen van het potige soort - hun steun aan Wilders. En ga dat maar eens uitleggen.

1 opmerking:

  1. Geert, de satirische glossy over Geert Wilders, wordt geweerd uit de schappen van de supermarkten Dirk van den Broek, Bas en Digros. De supermarktketen vindt het 'niet gepast' het blad te verkopen.
    'We hebben veel winkels in de Randstad met veel allochtone consumenten. Met de verkoop van de glossy zouden we deze klanten voor het hoofd kunnen stoten', zegt Stephan Verburg, assortimentsmanager tijdschriften van Dirk van den Broek

    BeantwoordenVerwijderen