maandag 29 november 2010

StopdeBank

D-Day 7 december komt met rasse schreden naderbij, de dag dat de complottertjes hun laatste spaarcentjes van de banken halen. Bij wijze van protest. Heus, de bankwereld schudt nu al op zijn grondvesten. In alle haast is er nog een site Stopdebank opgericht vol eendimensionale statements als 'Het huidige systeem zorgt voor instabiele banken' en 'Het huidige systeem is in handen van onbetrouwbare figuren'. Of metafysische kletskoek als 'Wetenschap weet nog niet goed hoe ze moet omgaan met dergelijke systemen, zeker systeemkundige complexiteit (CAS) valt buiten het bereik van moderne wetenschap'. Of wat te denken van: 'Doordat het huidige systeem een gecentraliseerd systeem is, is het mogelijk (..) dat de meeste macht en invloed bij slechts een paar spelers worden gelegd': ‘de elite’'.

Complotteriger kan haast weer niet. En natuurlijk wordt weer verwezen naar een complotvideo genaamd Money as Debt, op deze site al treffend omschreven als 'riddled with silly basic errors, made-up evidence, and falsified quotes'.

Vragen stellen aan de anonieme opsteller van de tekst, die overigens gewoon Patrick Savalle heet, mag niet: 'Jullie als journalisten, presentators, etc etc (...) hadden eigenlijk het voortouw moeten nemen in de strijd (...) tegen de gevestigde orde. Jullie zijn jaren lang niet kritisch genoeg geweest, hebben grote steken laten vallen, zwegen over belangrijke doofpot zaken (...) maar hebben wel alle tijd voor sensatie en bergen andere onbelangrijke zaken. Uitzondering op de regel is echter: Willem Middelkoop wie wél het lef had om boekjes open te doen die men liever gesloten houdt.'

We dachten al, waar blijft Ome Willem en zijn Rakkers. Onderaan de site zien we hoe complottertjes Anarchiel en Patman (Savalle) 24/7 hun wijsheden de wereld in twitteren. Wie nu nog niet om is gaat nu helemaal door de knieën, zie je ze denken.

Nu is het probleem dat complotters doorgaans arme sloebers zijn die hooguit 100 euro kunnen pinnen, dus die actie slaat nog geen deuk in een pak boter. En dan is er de vraag wat de complottertjes met hun geld gaan doen. Gelukkig, daar hebben ze over nagedacht: peer-2-peer banken. Dat is een ingenieus systeem dat inhoudt dat je de buurtman geld leent en jij er maar voor moet zorgen dat hij binnen de afgesproken termijn terugbetaalt. Met die aantekening dat je niet eens weet wie de buurman is. P2P leensite Boober is dan ook een enorm succes geworden. Gelukkig kun je als rechtgeaarde bankcomplotterd altijd nog een paar sokken bestellen. Zijn de centjes ook meteen op.

9 opmerkingen:

 1. Of metafysische kletskoek als 'Wetenschap weet nog niet goed hoe ze moet omgaan met dergelijke systemen, zeker systeemkundige complexiteit (CAS) valt buiten het bereik van moderne wetenschap'.

  Metafysische kletskoek of gewoon onnozelheid van Billy? ;)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Complexity_economics

  Lees het maar even. Schaamte is niet nodig, de meeste mensen zijn zo vastgeroest en onopgeleid als jij. Zeker economen...

  Mag ik dit stuk integraal overnemen op ZapLog? Ik vind het wel weer ouderwets zuur en misleidend. Super!

  Je hebt natuurlijk zoals gebruikelijk niets onderzocht, dus bij deze: dit site is niet van mij, ze hebben gewoon mijn tekst overgenomen nadat ik ze die mailde. De teksten die jij citeert, heb ik helemaal niet geschreven.

  Geeft verder niet. Het is in de moderne journalistiek heel gebruikelijk niets na te bellen en niets te controleren, wat dat betreft pas je je erg goed aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'ze hebben gewoon mijn tekst overgenomen nadat ik ze die mailde. De teksten die jij citeert, heb ik helemaal niet geschreven.'

  Dat beweer ik ook helemaal niet, Savalle. Je kan weer eens niet lezen. Zo schrijf ik ook nergens dat het jouw site is. Wel dat je die die CAS kul er weer met de haren bijsleept.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het citaat wel degelijk van Savalle is. Zelfde toontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. toch wel knap dat twee amerikanen de nederlandse taal machtig zijn dat ze in staat waren om het vertalen in het engels.

  Lul niet zo slap Savalle. Het is gewoon jouw stuk, jij hebt ze gewoon een engelse vertaling van jouw nederlandse stuk aangeleverd. Of je bent het natuurlijk zelf dat kan ook nog die staat te bloggen aldaar

  Dat je nog werkelijk denkt dat iemand in je leugentjes trapt. Je hebt niet te maken met die oerdomme zappie-sekteleden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Engelse vertaling??? Geen flauw idee wat jullie nu weer bazelen. Wat ik ze heb ingestuurd is exact hetzelfde stuk als ook op Zapruder staat. Verder maakt het me helemaal niets uit, want de rest van tekst is ook zeer goed. Van dezelfde hoge kwaliteit als op Zapruder ;)

  Jullie zien zoals gebruikelijk weer overal complotten, samenzweringen en bedrog.

  Een stelletje paranoide debunkers. Moet niet gekker worden... Wahahaa :)

  Kansloze rukkers.

  Probeer het eens inhoudelijk, daarmee zou je iedereen verbazen. Toe maar, jullie kunnen het!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je hebt er maar druk mee Savalle om al die websites bij te houden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit vond ik op de site stopdebank: "Als iedereen geld mag maken en iedereen een bank mag beginnen, zal er eerst chaos zijn, maar al snel zal er orde ontstaan. Mensen zullen banken oprichten. Andere mensen zullen gaan lenen bij die soort banken die geen rente vragen en zullen gaan sparen bij full-reserve banken die niet de instabiliteit hebben die onze huidige banken hebben."

  Nu zou ik best graag lenen bij een bank die geen rente vraagt, maar welke bank haalt het in zijn hoofd om geen rente te vragen? Waar gaat de kachel dan van roken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou, islamitische banken vragen geen rente...

  Verder is het gewoon de bekende utopie die Savalle en andere complotters voor ogen hebben.
  Alsof de mensheid opeens zal veranderen...


  Among other news, Savalle denkt dat Kat volledig losgeslagen is met zijn mening over wikileaks, maar dat er toch een kern van waarheid in zit :o)

  Lees en huiver op http://zaplog.nl/zaplog/article/we_durven_nu_wikileaks_is_fake/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een kern van waarheid? Hahaha. Wat zijn ze toch slim, die complotters.

  BeantwoordenVerwijderen