vrijdag 26 november 2010

Kantelmoment

Ach, dachten ze bij RTL, die PVV krijgt te veel negatieve aandacht, dus laten we eens alle Kamerleden oproepen openheid van zaken te geven over hun verleden. Dat trekt het beeld wellicht recht. En wat leverde dat mooie graafwerk op? Rik Grashoff (GroenLinks) heeft ooit een boete gekregen vanwege reizen zonder treinkaartje, Ton Elias kreeg een voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid na alcoholcontrole (1981), maar voor het overige zijn de partijen door en door schoon. Geen steradenttablet of een schep soda meer nodig.

Uitgerekend bij de PVV ging de beerput nog verder open. Jhim van Bemmel is, zo biechtte hij nota bene zelf op, in 2006 veroordeeld voor valsheid in geschrifte, omdat hij een aantal keren een vrachtbrief had vervalst en is tot volgend jaar geschorst. Hero Brinkman was overigens de enige die zijn medewerking weigerde, en de reden is inmiddels bekend. Hero probeerde in 2001 in Purmerend een verkeerscontrole te ontwijken. Hij reed met gedoofde lichten en op hoge snelheid weg van de politie-auto. Brinkman werd later thuis aangehouden. Uiteindelijk heeft hij een schikking getroffen van 200 euro. Als klap op de vuurpijl blijkt Eric Lucassen gewoon uitkeringstrekker bij de UWV, blijkbaar om zijn torenhoge schulden af te lossen.

De rechtse blogjes zwijgen na de zoveelste onthulling over al deze 'proto-criminelen', maar je kunt het ongemakkelijk schuiven op hun stoelen al van verre horen. 'Mensen met een gestoorde agressie-huishouding of avonturiers die zonder enige politieke overtuiging, dat is vragen om problemen,' constateert Maarten van Rossem. Die rekent op het kantelmoment. Oftewel het besef dat bewegingen als de PVV niet organisatorisch wortelen in de samenleving. Kan niet lang meer duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten