vrijdag 11 februari 2011

Achteloze delete

De bloggers van de Volkskrant zijn al weken heel erg megaboos. Hun VK Blog wordt opgeheven. Achteloze delete van webarchief, moppert een van de inmiddels uitgeweken bloggers. Een experiment was het om te bezien of het blog zou kunnen leiden tot burgerjournalistiek die ook voor de papieren krant bruikbaar zou kunnen zijn, schrijft de Ombudsman van de Volkskrant. Maar dat is dus volledig mislukt. Is hij niet rouwig om. 'Er is voor zover ik weet geen enkel stuk geweest dat heeft voldaan aan de strenge kwaliteitseisen die de redactie stelt, aan zichzelf, maar ook aan bijdragen van derden'.

Erger: een pedofielenclub kon maandenlang ongestoord zijn gang gaan voor het werd ontdekt. Je vond er ook volop complotten, onder meer bij Waarheid 9/11 en Politiekwijzer van Godelieve Vaesen. Die wellicht dachten dat als ze maar in de periferie van die serieuze Volkskrant gingen bloggen ze misschien wel serieus zouden worden genomen.

Een aantal bloggers dreigt nu met harde actie. Als je Mubarak kunt wegsturen, lukt dat ook met de hoofdredacteur van de Volkskrant. Ene Prometheus heeft voorgesteld de redactie te bezetten. 'Die bezetting zal pas opgeheven zal worden als de hoofdredacteur antwoorden heeft gegeven op de vragen die de bloggers hebben gesteld.' Relaxstoelen en stretchers meenemen voor een plekje onder de bureaus van de buitenlandredactie. Gaat overigens alleen door alus minimaal twintig medekampeerders zich aanmelden.

VKblogger Jack Vanderwyk, ook al zo'n talent dat de Volkskrant niet kan missen, meldt dat hij er niet bij kan zijn. 'Ben momenteel in Nice, vertrek morgenochtend om 10.45 naar Londen. Ben nog niet zo lang geleden in Holland geweest. Arriveerde op Rotterdam Zestienhoven. Wilde de bus naar de stad nemen om daar de trein naar Amsterdam te nemen, maar werd niet toegelaten omdat ik geen OV-kaart o.i.d. had. Je kunt in Holland geen kaartjes meer kopen met gewoon geld, in tegenstelling tot de rest van de wereld. Kennelijk wil men van de toeristen af. Uitzuigers, die alleen maar de bollenvelden en de walletjes willen zien en daarna weer rap terug gaan naar Tokio of Reykjavik. Opzouten die krengen, daarvoor hebben we de OV-kaart uitgevonden. Daarnaast word ik gezocht door justitie. Vier jaar geleden, bij aankomst in Frankrijk, heb ik mijn Renault Express verkocht voor een habbekrats. In Frankrijk kent men geen vrijwaringsbewijs. Dus moet ik nog steeds betalen voor verlopen APK-keuringen, en omdat ik niet betaal is de boete inmiddels opgelopen tot € 45.000,00. Dertig maal zoveel als de aanschafwaarde van de auto. Ik kan een rechtszaak aangaan wanneer ik eerst de boete betaal. Schenk nu 34 kopjes koffie in en maak de frituur gereed voor 34 porties vlammetjes. Met saus.'

1 opmerking:

  1. Wat te denken van de NRC? NRC digitaal abonnement 72 procent duurder. Gevolg: massale opzeggingen.

    BeantwoordenVerwijderen