vrijdag 18 februari 2011

Gotcha!

Kleintje Muurkrant heeft zowaar een overwinning in de rechtbank behaald. Kleintje? Nog maar even een recap: Een papieren muurkrant voor links actienieuws waarmee Den Bosch ooit werd volgeplakt. De papieren versie werd een gelijknamige website, waar roddel en achterklap over onder meer Nederlandse criminelen en foute ondernemers wordt afgewisseld door kritische commentaren over bijvoorbeeld GroenLinks.

Nu was uitbater Gertjan van Beijnum niet altijd even zorgvuldig met het weergeven van feiten, wat hem al enkele keren op dure juridische procedures is komen te staan. Ook Henk van de Meene, alias Henk No Suitcase, een zakenman die participeerde in het omstreden speculatiefonds Terra Vitalis, was het zat dat hij elke keer weer werd genoemd als compagnon van hasjbaron De Hakkelaar. Niet dat hij de Hakkelaar niet kende, maar de rechter vond het 'niet van maatschappelijk belang' dat dat gemeld moest worden. Waanzinnig, zonder meer.

Het hof heeft het vonnis in hoger beroep teruggedraaid. Uit de rechtbankverslagen blijkt dat Van de Meene al niet kon aangeven wat er nu precies aan al die stukken op Kleintje mankeerde, laat staan dat hij kon aangeven wat de schade was als gevolg van die publicaties. Ook heeft hij het betoog van Kleintje dat hij banden onderhield met ‘De Hakkelaar’ en destijds is gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij ‘De Hakkelaar’, niet of nauwelijks weersproken. Ergo: Kleintje hoeft de stukken niet te verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten