donderdag 24 februari 2011

Vuurcellen

Beetje curieus, die claim van de Conspiracy Cells of Fire dat ze Rabotoren in de fik hebben gestoken, en ook nog eens de site van de bank hebben platgelegd. In Griekenland pakken deze (linkse?) anarchisten de zaak wel even anders aan: heuse Rara-achtige aanslagen op ambassades, rechtbanken en autodealers. Niks geen slappe prullenbakbrandjes. Of een ddosje op zondagmiddag.

En zo zijn er meer vragen: Waarom claim je die twee voorgaande branden vorig jaar nu pas? Wat er is mis met de beveiliging van de Rabo dat je keer op keer rustig kunt toeslaan? Inside job? Keek de directie de andere kant op? Waarom Nederland, terwijl je ieder ander land van Europa negeert? En waarom begin je in godsnaam over investeringen in de wapenindustrie, terwijl sommige banken op dit gebied slechter scoorden dan de Rabo in het praktijkonderzoek voor de Eerlijke Bankwijzer (Pdf)?

Het steenkolen Engels van de verklaring op Indymedia (van je vrienden moet je het maar hebben) duidt inderdaad op een Nederlandse herkomst ('We count rabobank guilty for the dead of thousands of people, including children'), en in een eerdere verklaring spreekt de Samenzwering van de Vuurcellen over een Nederlandse afdeling. Opportunisten cq mafkezen soms uit de kring van Micha Kat of Anarchiel?

Kortom, eindelijk eens een echte mooie uitdaging voor onze nationale bestrijder van linkse subsidievreters Peter Siebelt. Een heus Rafje-in-de-dop, dat moet toch gevaarlijker zijn dan Pax Christi.

UPDATE: Het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht is niet in brand gestoken door de Griekse organisatie Conspiracy Cells of Fire. Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is de claim die woensdag op Indymedia.nl verscheen, niet echt.

15 opmerkingen:

 1. De reacties op Indymedia waren ook niet mals. En terecht: de persverklaring stinkt naar een hoax. Of die afkomstig is uit de hoek van notoire warhoofden als Klokkenluideronline of Anarchiel...het zou kunnen, neem ik aan.

  Het was hoe dan ook vermakelijk te zien hoe Micha Kat dit onmiddellijk bombardeerde tot een voorbode van de komende massale opstand tegen de NWO.

  Overigens werd er op Indymedia terecht op gewezen dat het Griekse clubje waar dit de Nederlandse tak van pretendeert te zijn, een uitermate dubieuze reputatie heeft. Als links kun je jezelf hoe dan ook maar het beste verre houden van deze clowns.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook Rabobank en Robeco investeren met eigen spaargeld in een bedrijf dat controversiële wapens maakt, ondanks hun intussen verder aangescherpte wapenbeleid. Banken zouden zich wat mij betreft helemaal verre moeten houden van dit soort investeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onbegrijpelijk dat Indymedia zo'n brief afdrukt. Geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen kan op Indymedia publiceren, alleen echte flauwekul wordt weggehaald. Het bericht van de (opgeloste hersen) Cellen was kennelijk een twijfelgeval. Op indymedia weten ze het bericht hoe dan ook beter te plaatsen dan de hysterische pers (zie hier), die heeft echt te veel Joseph Conrad gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. john zei...

  Onbegrijpelijk dat Indymedia zo'n brief afdrukt. Geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel.

  Investeren in wapens, dat getuigt zeker wel van verantwoordelijkheidsgevoel?

  Er is maar 1 goede bank wat dit betreft, en dat is de Triodos Bank

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welke investeringen zijn dat concreet? Ik lees weer een hoop speculatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even goed zoeken John

  Rabobank
  Beleid
  Het beleid van Rabobank op het gebied van Wapens wordt in de Eerlijke Bankwijzer
  beoordeeld met een 4, omdat de bank alle investeringen in producenten van
  controversiële wapens uitsluit en op het gebied van controversiële wapenhandel
  eisen stelt (t.a.v. mensenrechten en stabiliteit) aan investeringen in wapenbedrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En daar hadden we Barra weer hoor... Direct die rare drugsgebruikende hippie associëren met het gedrag van een stelletje zielige en vreselijk aandachtsgeile mensen. Lieve Barra, zoals ik reeds ongeveer een miljoen keer heb geschreven, ik veracht elke vorm van geweldsinitiatie. Dus ook het vernietigen van zaken als gebouwen. Kun je dat misschien een keer in je oren knopen voor je mij op de gebruikelijke MSM wijze weer probeert te liëren aan gewelddadige randdebielen en andersoortige mafkezen? Vast niet. Maar ik kan het natuurlijk altijd proberen.

  Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja hoor, daar hebben we ons egootje Anarchiel weer. Meteen weer op de zere teentjes getrapt. Wijs mij nu eens aan waar ik het in de tekst over jou persoonlijk heb. De tekst luidt: uit de kring van....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wijs mij nu eens aan waar ik het in de tekst over jou persoonlijk heb. De tekst luidt: uit de kring van....

  Maakt niet uit. Het is een indirecte beschuldiging, nergens anders op gebaseerd dan zelf bedacht. Een loze kreet, misschien zelfs wel alleen maar bedoeld om aandacht te trekken. Je zou ook kunnen zeggen dat het uit de kring rond Barracuda komt. Ononderbouwd en stigmatiserend beschuldigend. Te makkelijk, en eigenlijk geen reactie waard. Maar alles om maar wat commentjes te krijgen niet waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Barracuda

  Kom op knul, jij weet best hoe dat werkt. Jij gebruikt tenslotte ook niet voor niets heel vaak woorden als "junk" en "hippie" wanneer je over mijn Enorme Ego spreekt. Logisch, want je wilt graag dat de rest van de wereld mij als de naarling ziet die jij mij vindt. En dat doe je dus door continu stereotypering te gebruiken. De associatie die je hier maakte is daarom overduidelijk: ik moet weer gerelateerd worden aan geweld en geestelijk gestoorde mensen.

  Misschien was je het vergeten, maar wie heeft er hier nu een Achterlijk Groot Ego? Wie moet er NOG STEEDS uithalen naar die gestoorde Anarchiel die nog amper schrijft? Wie moet er continu zichzelf doen blijven gelden door in stukjes die over gestoorde mensen gaan, toch weer een link te leggen met Gekke Chiel? Ik? Ik dacht het niet.

  Kortom: kap nou svp es met mij dingen verwijten die NIETS met mij te maken hebben. Dat is echt zo vreselijk zielig. Kom nou eens met echte argumenten die bijvoorbeeld mijn stellingen dat corporatisme en economische groei *alles* verzieken te weerleggen in plaats van altijd maar kinderachtig proberen (a la de MSM) om mensen met een andere mening aan criminele/gewelddadige daden te linken. Je kunt toch hopelijk ook wel gewoon discussiëren zonder telkens weer te vervallen in het oeverloos bashen van mensen die jouw wat beperkte wereldvisie niet delen?

  Ik ben benieuwd. Heel veel sterke, lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nederlandse pensioenfondsen investeren in Libische wapens

  Zes grote Nederlandse pensioenfondsen investeren in wapenfabrikanten die wapens leverden aan Libië. Het regime van Muammar Kaddafi gebruikt daar militair geweld tegen antiregeringsbetogers. Dat bleek zaterdag uit een onderzoek waarvoor RTL Nieuws opdracht gaf.
  Het gaat om het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), het Pensioenfonds voor de bouw (Bpf Bouw), het Pensioenfonds metaal en techniek (PMT), het Pensioenfonds voor de Grafische bedrijven (PGB), het Spoorwegpensioenfonds en het Pensioenfonds Metalektro (PME).

  De fondsen hebben gezamenlijk ongeveer 350 miljoen euro aan aandelen en obligaties in wapenfabrieken. De bedrijven waarin wordt geïnvesteerd zijn het Britse BAE Systems, het Europese EADS en het Italiaanse Finmeccanica. De bedrijven verkochten de afgelopen vijf jaar onder meer helikopters en raketten aan het bewind van Kaddafi.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/570502/2011/02/26/Nederlandse-pensioenfondsen-investeren-in-Libische-wapens.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Anarchiel. Het feit dat je hier telkens weer terugkeert om te kijken of ze nog over je schrijven zegt mij wel genoeg, vrind. Dikke ego en kleine tenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. '. Je kunt toch hopelijk ook wel gewoon discussiëren zonder telkens weer te vervallen in het oeverloos bashen van mensen die jouw wat beperkte wereldvisie niet delen?'

  Weer een misverstand. Ik voer geen discussies, laat staan met jou.

  BeantwoordenVerwijderen