donderdag 17 februari 2011

Xaohnoom!

Herinnert u zich deze nog? De Moon hoax, de theorie dat de Amerikanen de maanlanding in een studio hebben geënsceneerd, al dan niet met verborgen trampoline onder het heuvelzand en een een fier wapperende vlag in de niet bestaande Maan-wind. Tien jaar terug wijdde het Amerikaanse netwerk Fox er zelfs nog een serieuze documentaire aan, gepresenteerd door X-Files acteur Mitch Pileggi, maar toen kwam 9/11 en de complotters genoeg van de Maan. Hoeveel Maan-ontkenners zouden eigenlijk zijn 'overgelopen' naar 9/11?

Anyway, de laatste jaren hoorde je er niks meer over. Maar zie: 'Spraakomkeer techniek bewijst dat maanlandingen nep waren'. Xander weer natuurlijk, de complotter die elk lulverhaal dat hij ergens op het wereldwijde interweb tegenkomt, voor zoete koek slikt.' Luister en huiver: 'De spraakomkeer theorie is heel simpel: wat iemand ook zegt, als zijn woorden achterwaarts worden beluisterd dan worden zijn ware intenties duidelijk en dus ook of de persoon liegt of de waarheid spreekt. Hoe ongeloofwaardig en zelfs idioot het ook moge klinken, (omkeer)spraak experts hebben hier tot nu toe verbluffende resultaten mee behaald. Zo voorspelde de Canadese spraakexpert Jon Kelly na analyse van de inauguratietoespraak van George Bush in 2001 dat Amerika opnieuw Irak zou binnenvallen, iets dat 2 jaar later inderdaad gebeurde.'

Opvallend is altijd weer dat Xander met 'experts' komt aanzetten die helemaal geen experts blijken te zijn. Kelly is weer eens Paranormal Imaging expert, en UFO-gek.Vandaar in 2009 Kelly uit de omgekeerde inauguratierede van Barack Obama begrepen meende te hebben dat die de hoogte zou zijn van het bestaan van 'alien saucers', dus UFO's. Gevalletje What You Want To Hear is What You Get.

Helaas vertelt Xander ons weer niet hoe het nu precies zit met dat bewijs van die Moon Hoax, want dat staat ook niet in het (Duitstalige) stukje dat hij weer eens driftig heeft overgepend. Zal ons niks verbazen als Jon dat alleen wil onthullen op een lezing waarvoor je flink mag dokken. Gelukkig hebben de lezers van Xanders blogje gevoel voor humor: 'Moet je de cd van Jan Smit eens backwards draaien. Wil je echt niet weten.'

3 opmerkingen:

 1. "(Omkeer)spraakexperts"? Lijkt me iets voor de Daily Show, "our senior reverse-speak analyst Jason Jones" ofzo.

  En die de Canadese spraakexpert Jon Kelly toch he, dat ie wist dat Irak opnieuw binnen gevallen zou worden door een speech om te draaien. Zelf had ik verwacht dat K3 een grote massamoord zou gaan plegen (godverdomme leuk!), maar ja, ze zijn nog niet uit elkaar, dus je weet maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "wat iemand ook zegt, als zijn woorden achterwaarts worden beluisterd dan worden zijn ware intenties duidelijk"

  Als je iemand niet begrijpt moet je dus niet vragen of-ie het kan herhalen, maar of-ie het achterstevoren wil herhalen.

  Logisch!

  BeantwoordenVerwijderen