dinsdag 1 februari 2011

Losse handjes

Peter R. Siebelt, nationale bestrijder van informatievervuilende linkse subsidievreters, begint een beetje ongedurig te worden. Had hij die vervelende linkse onderkruiper Peter Breedveld eindelijk tuk, wordt hij niet ontslagen. Breedveld wijdde de afgelopen weken op zijn blog Frontaal Naakt diverse weinig opwekkende stukken aan Siebelt, waarvan een aantal overigens afkomstig was van uw aller Barracuda. Nu deed Siebelt wel alsof het hem allemaal niks kon schelen, maar intussen zon hij op wraak.

In een tweet over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie, stelde Breedveld vast dat we in Nederland onze eigen Taliban hebben, en dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Bingo! Ka-ching! Speurder Siebelt had inmiddels achterhaald dat Breedveld op de linkse VU werkte en dus seinde hij vrindje Martijn Koolhoven van de Telegraaf in, waarna het Vrije Volk ballistisch uit zijn dak ging (hier en vooral hier), GeenStijl en Powned bovenop het nieuws doken en Breedveld een dag lang behoorlijk de sjaak was:


De VU prevelde bij monde van voorlichtster Gouweloos nog snel een excuus, maar benadrukte dat Breedveld het een en ander als privépersoon had geroepen. Aan de Loosdrechtse Horndijk danste Siebelt in zijn eentje de polonaise, de horlepiep en de quickstep. Maar de climax bleef uit. Siebelt had nog zo gehoopt op ontslag op staande voet. 'Tja de VU kan zich nu wel distantiëren maar daar is de kous niet mee af. Want hoeveel tijd besteed (...) Breedveld om vanuit het VU aan zijn priveweblog te werken, om vanuit het VU zijn vuil te spuien? Beste mevrouw Gouweloos, geen half werk a.u.b. Vergelijk de tijden van zijn publicaties eens met de tijden dat hij werkzaam was/is bij de VU.'

Maar hoe vredelievend is Siebelt zelf eigenlijk? Ooit had hij in elk geval zulke losse handjes dat hij een man van een (volgens Peter criminele) knokploeg doodsloeg. Dat heeft zijn naamgenoot toch echt niet voor elkaar gekregen. De officier van justitie eiste drie weken voorwaardelijk, maar vanwege noodweerexces werd Siebelt naar eigen zeggen ontslagen van rechtsvervolging.

Vorig jaar vond Peter dat Tariq Aziz moest worden opgehangen.
En zo kwamen we nog wat opmerkelijke tweets tegen:

Oehoe, Powned, snel met het cameraatje naar Loosdrecht!

DISCLAIMER: Barracuda kent Breedveld niet persoonlijk. Frontaal Naakt plaatst zo nu en dan stukjes op zijn site, waarvoor Breedveld alweer enige tijd geleden keurig toestemming vroeg en kreeg.

8 opmerkingen:

 1. Laat ik hem maar inkoppen dan; zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een typische PVV'er, die Siebelt. Hij gaat weer behoorlijk te keer vandaag, de mafkees.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Barracuda is op zijn best als hij de sites van onvervalste aluhoedjes bespreekt. Zodra het echter over binnenlandse politiek gaat, blijkt Barracuda aan één oog blind. De gekken ter rechterzijde, zoals b.v. te vinden op Het Vrije Volk, worden door hem met grote regelmaat gefileerd, maar over de talrijke evenzeer doorgeslagen kameraden bij bloggend links Nederland valt bij hem nooit iets te lezen.
  Ik ben - om terug te keren naar het onderwerp in kwestie - goed bekend met de activiteiten van zowel Siebelt als Breedveld. Mijn persoonlijke oordeel luidt dat Breedveld een nog net iets grotere dwaas is dan Siebelt. En dat het jammer zou zijn als Barracuda zou afglijden tot een soort De Joop 2. Laat het PVV-bashen nu maar over aan experts als Paul de Leeuw en Herman van Veen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetje een slap verhaal, Lezer. Kom eens met concrete voorbeelden die ik gemist zou hebben ter linkerzijde. Oftewel: wijs mij nou eens concreet linkse gekken aan, die minstens zo mallotig zijn als die Siebelt. Ik ben ze nog niet tegengekomen. Een Siebelt lijkt me van een heel andere orde dan Breedveld.

  Er vallen mij allerlei overeenkomsten op tussen complotdenkers en bloggers in de extreemrechtse hoek, ter linkerzijde kom ik ze minder vaak tegen.

  Dat heeft niks met mijn politieke voorkeuren te maken, want die zijn nogal agnostisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ter aanvulling: er bestaat mijns inziens niet zoiets als extreem links, in elk geval niet in het huidige politieke spanningsveld. Dat is dus wel wat Siebelt de hele tijd loopt te suggereren door te verwijzen naar het krakersverleden van deze of gene, een gevolg van zijn archiefparanoia.

  Links in Nederland is behoorlijk gematigd, en dat geldt ook voor zijn achterban. Je hoort mij evenmin over gematigd rechts.

  Een Vrije Volk is daarentegen qua gekte heel goed vergelijkbaar met Micha Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Peter Breedveld blijft werken bij de Vrije Universiteit (VU), waar hij redacteur is van het personeelsblad Ad Valvas. Dit heeft een woordvoerster van de VU donderdag bekendgemaakt. Vorige week schreef hij op internet dat PVV’ers moeten worden doodgeschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Malloot Siebelt maakt zich nog steeds kwaad:

  'Wie de geschiedenis van de VU kent is niet verbaasd over dit besluit http://bit.ly/eqch7j Laten we eens een onderzoek doen naar de revolutionaire praktijken en het hersenspoelen van studenten van deze linkse universiteit.

  Ik ga ermee aan de slag. Kan enkele weken duren.'

  Kan enkele weken duren. My ass.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Telegraaf 2006:

  'Maar toen ik gisterochtend de krant van de mat krabbelde, was mijn puike woensdagochtendhumeur in een klap verdwenen. En wel om een interview met ene meneer Peter Siebelt, over een boekje dat hij geschreven heeft over dominee Visser van de Rotterdamse Pauluskerk. Siebelt bralde dat hij als zelfbenoemde onderzoeksjournalist maandenlang zijn gebit had gezet in het werk van de beroemde daklozendominee.
  Maar in plaats van de loftrompet te steken over de predikant die al meer dan 25 jaar daklozen, verslaafden en psychisch zieke mensen in zijn kerk opvangt, sleurt Siebelt de dominee van links naar rechts door de modder. En niet zo'n beetje ook.

  Een artikel lang tiert Siebelt dat de dominee niet zou deugen. Een artikel lang maakt hij de dominee uit voor rotte vis, en beschuldigt hij hem van van alles en nog wat. Siebelt zegt vermoedens te hebben dat de dominee subsidiecenten in z'n eigen broekzak heeft laten glijden. Siebelt zegt vermoedens te hebben dat de dominee met subsidiegeld duistere reisjes heeft gemaakt. En Siebelt zegt vermoedens te hebben dat de dominee duistere vrienden heeft. En al die vermoedens heeft Siebelt in een boekje gebundeld, dat nog minder bladzijden telt dan de Donald Duck.

  Maar toen in het artikel de vraag aan de orde kwam hoe de dominee zelf eigenlijk had gereageerd op al die vermoedens, krabde meneer de onderzoeksjournalist zich flink op de kruin.

  "Eh... hoe de dominee zelf heeft gereageerd? Eh... tja, eh... dat zou ik eigenlijk niet weten. Ik heb de dominee...eh...nog nooit gesproken."

  Sjongu jongu, wat een aanfluiting! Of beter gezegd: wat een moppentapper, die Siebelt! Regeltje een in de journalistiek is dat je bij zo'n verhaal 'hoor en wederhoor' toepast. Juist omdat bijna alle vermoedens ter wereld, na uitleg, totaal anders in mekaar blijken te steken. Die Siebelt is dus geen onderzoeksjournalist, maar een riooljournalist!

  Ik heb zo'n vaag vermoeden, dat die Siebelt (ui in 't Fries) een heeeel akelige man is, die vlak voor de verkiezingen goedkoop wil scoren. Ik zie de dominee elke ochtend voor dag en dauw op z'n ouwe, gammele Batavus voorbijfietsen om de arme drommels van de stad te gaan helpen. Iets wat de dominee al meer dan een kwarteeuw doet.

  Deze kei voor de medemens en voor de stad had, precies een jaartje voor zijn pensioen, beter verdiend dan deze stoot onder de gordel van een roddel-en-achterklapkampioen met scoringsdrift. Bah!

  O...en speciaal voor meneer Ui geef ik hierbij mijn tweede adagium prijs: 'Als je met modder gaat mikken, zullen ze nooit je boodschap oppikken!'...'

  BeantwoordenVerwijderen