vrijdag 4 februari 2011

De internationale

'Waarom krijg ik steeds vaker het gevoel dat rechtse regeringen zoals Rutte en Cameron een soort burgeroorlog moeten voeren met crypto-socialistische instituties als BBC/Hilversum, Met Office/KNMI, zorgwereld, onderwijs. De muur is dan wel gevallen in 1989. De ergens in de 19e eeuw begonnen strijd tegen het socialisme, of tenminste de zeer duistere kwade kanten daarvan, is nog niet gewonnen. Klimaat lijkt wel steeds meer een boomerang te worden dan een wapen voor de socialistische internationale!'

Weer een stukje van de rechtse rakkers van het Vrije Volk, Barracuda? Nou, nee. Van Hajo Smit van Climategate.nl. Heeft zowaar milieuhygiëne gestudeerd. Deed maanden onderzoek onder Paul Crutzen op het Max Planck Institute for Chemistry en mocht een jaartje buffelen aan het Department of Atmospheric Sciences van de Universtity of Illinois at Urbana Champaign. Tussen beide buitenlandperiodes was hij ook nog betrokken bij de Nederlandse IPCC-delegatie onder leiding van Pier Vellinga. Vreemd genoeg lees je dat allemaal niet terug bij zijn LinkedIn profiel. Daar heb je de indruk dat Hajo na de bakkerschool niks bijzonders meer heeft gedaan. Chief editor at Sneeuwverwachting.nl en owner at Freewriter BV. Dat ben je toch behoorlijk mislukt in het leven.

'Met Office en BBC leugenachtige combi,' luidt een stukje van zijn hand, en heel even denk je nog dat Hajo een crimineel megaschandaal op het spoor is gekomen. Gaat erover dat het Met Office (de Britse KNMI) al geruime tijd fout zit met zijn seizoensverwachtingen en BBC-verslaggever Roger Harrabin beweerde dat het Met Office in oktober wel degelijk in het geheim een winterwaarschuwing had afgegeven aan Downing Street. Nou, mooi niet, zo blijkt uit onder FOIA opgevraagde documenten. 'De BBC moet met het Met Office onder een hoedje hebben gespeeld met (...) een leugen om bestwil om het falen van het Met Office ten aanzien van seizoensverwachtingen te verbloemen'.

Die zin loopt al niet erg lekker, maar Barracuda krijgt ook nog eens de indruk dat hier toch echt geen sprake is van een boos complot. Tussen de bedrijven door weet Hajo ons echter ook nog te melden dat BBC de wetenschap bezoedelt met een nieuwe 'witwasdocu'. Met verwijzing naar een artikel van Christopher Booker in de Telegraph. Merkwaardig toch hoe jongens als Hajo altijd weer verwijzen naar malloten. Booker beweerde namelijk ooit doodleuk dat je witte asbest moet vergelijken met talkpoeder en het dus volmaakt onschuldig is. Er is nog jaren om gelachen.

1 opmerking:

  1. Editor van Sneeuwverwachting. Dat is een paar dagjes werk in het jaar.

    BeantwoordenVerwijderen