maandag 21 februari 2011

IndoctrinatieBriljant, dat filmpje van enkele nijvere cineasten waarin kinderen de uitspraken van Wilders zo droog mogelijk herhalen. Precies het soort schockeffect dat Wilders met zijn omstreden film Fitna beoogde, maar nu hij zelf het mikpunt is van spot heet dat haatzaaierij. Haatzaaierij, kent u die uitdrukking? Vreemd genoeg ging het niet over het spotje waarin het strafrechtelijk verleden van enkele PVV-Kamerleden wel erg wordt opgeblazen. Al kan het volgens de makers altijd nog harder.

Hoe reageerden de gatekeepers van Geert hierop? Het Vrije Volk zweeg de filmpjes geheel dood, Artikel 7 had het te druk met de partijdige koningin en de geheimzinnige brommercrimineel van Femke, alleen PVV-brandblusser Filantroop moest bij het Nieuwe Journaal (zo langzamerhand op sterven na dood) meteen uithalen.

Toen de PVV in het nieuws kwam wegens de kopstotende Marcial Hernandez, kwam Filantroop prompt met een PvdA-affaire uit grootmoeders tijd. En nu suggereert hij dat de anti-PVV kids geestelijk zijn gemanipuleerd. Net als vroegah! 'De Sovjet-Unie was niet minder bedreven in het indoctrineren van kinderen en was de Hitlerjugend in chronologisch opzicht ruimschoots voor met de oprichting van de Komsomol'. Waarna Filantroop fijntjes wijst op 'de huppelende AJC’ertjes die de wereld rondom de meiboom bevrijdden van de hebzucht van het kapitalisme'.

Indoctrinatie, kent u die uitdrukking? Een 'vorm van manipulatie door het systematisch en eenzijdig onderwijzen van aanvechtbare overtuigingen of opvattingen, met de bedoeling dat deze kritiekloos worden aanvaard.' Kinderen die uitspraken van Wilders herhalen zonder politieke context die ze wellicht niet eens ten volle begrijpen is misschien manipulatie, maar geen indoctrinatie. Hondenindoctrinatie, da's pas erg.


UPDATE: Wilders overweegt stappen tegen parodiesite.

1 opmerking:

  1. Op dinsdag 22 februari ontvangt Myrna Goossen PVV-leider Geert Wilders in KoffieMAX. In een persoonlijk gesprek maken we kennis met de man achter de politicus: hoe ziet zijn leven er uit buiten de politieke arena?

    BeantwoordenVerwijderen