vrijdag 25 februari 2011

Lammetje

Opmerkelijke bewegingen rond het Circus Wilders. Eerst de verschijning van Geert als lammetje. Vanochtend nog een keer bij Quinty en Loretta in Koffietijd. Dan Geert als kampioen theedrinker, in navolging van Job Cohen. Oftewel: Geert als mens. Vervolgens de liefdesverklaring van VVD aan CDA en omgekeerd. Het gaat reuze goed met ons, blijf vooral stemmen. CDA-staatssecretaris Bleker (Landbouw) die Wilders belt om zijn opmerkingen over de PVV te nuanceren. Dat hij het allemaal niet zo meent en zo. Oftewel: De dreigende minderheid in de Eerste Kamer doet rare dingen met politici. Nog even en Geert mag onder de baard van een imam kietelen.

Tegelijkertijd de lijstverbindingen van links, de harde toon van Marleen Barth en niet niet te vergeten de verwijdering bij Joop.nl van de door Wilders gehekelde spotprent over 'tuigdorpen'. Niet vanwege Youp, of Witteman, maar om de 'aanhoudende dreigementen aan het adres van VARA-medewerkers'. Lees: door de PVV. Een wel zeer verdachte timing, zo vlak voor de verkiezingen. Wel is aangifte gedaan, maar details over die dreigementen horen we natuurlijk niet. Hoewel...?

Hoe dan ook, het is een uiterst curieuze tegenstelling. Het uitknijpende rechts in de rol van de onschuld zelve, en de aanval van links. Voorlopige score: landslide voor de SP. Zetelpaniek bij rechts. Jammer dat de methode De Hond nou nooit eens de onderliggende motivatie van de kiezers peilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten