woensdag 9 februari 2011

What You Want To See Is What You Get

Zou het nou pure verveling zijn dat psychotische complotters telkens weer allerlei geheimzinnige parallellen menen zien? Surfen en googelen ze soms de godganse dag naar woorden als illuminatie of New World Order? Lijden deze complotters gewoon niet aan What You Want To See Is What You Get-syndroom? Je zou het haast zeggen. 'De symboliek rond Lady Gaga is zo opvallend dat men zich kan afvragen of het allemaal een zieke grap is. De Illuminati symboliek is steeds zo duidelijk aanwezig dat de analyses van haar videos bijna voor de hand liggende (...) wordt. Haar hele persoon is een eerbetoon aan de controle, waarin de lege, onsamenhangende en afwezig brein als trendy word neergezet.'

Die laatste zin zegt vermoedelijk meer over de persoon achter het blog Quofataferunt, waar ongeveer alle complotonzin samenkomt die je maar kunt verzinnen: UFO's, broederschappen, satanisme, Das tuig von Oranje en Demmink. Met als fan anderhalve aluhoed en een radiokies.

De symboliek rond Lady Gaga, in haar foto's en video's, zijn volgens de samensteller van het blog dus 'mixen van die symbolen met occultisme en geheime genootschappen. Haar lege, robotachtige en iets ontaarde persoonlijkheid belichaamt elk 'symptoom' van een mind-control slachtoffer. Gaga is een term die ook nog eens direct verwijst naar onachtzaamheid. Madonna, Beyonce, Kylie Minogue en vele anderen hebben volgens het blog de gelijkenis van de vrouwelijke robot uit de film Metropolis genomen. Gaga verbergt contant een van haar ogen. De telex van Quofataferunt ratelt zo nog alinea's door.

Moet hoog nodig eens in de leer bij Alice Cooper, denk je nog, totdat je ontdekt dat Quofataferunt het allemaal niet zelf heeft bedacht. Want zoals dat gaat met complotters: ze pennen elkaar eindeloos over. Het miegelt van de illuminatie rocksterren, zelfs Paul McCartney hangt het sanatisme aan. Filmpje:


1 opmerking:

  1. Hehe, het zal tijd worden. Eindelijk een een stukje over QFF. thanxz Billy!

    :-)

    BeantwoordenVerwijderen