vrijdag 6 mei 2011

Intussen bij de Viva

17 opmerkingen:

 1. Viva schrijft veel over kinderen, Micha Kat komt binnenkort met breaking nieuws over VIVA en Joris Demmink.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hilarisch!!!

  Arme Eva, haar vaste trouwe viervoeter heeft sinds 2 (!) weken een Ko-reflex en het bakvisje stort volledig in, raakt in paniek, en besluit bij gebrek aan mededogen uit het dorp haar hart uit te storten op het viva forum:

  Volgens EvaViva:
  "Bresant en Aquagirl, trouwens bedankt voor jullie begripvolle reacties. Ik kan me goed voorstellen dat mijn verhaal paniekerig overkomt want zo voel ik me ook. Ik heb er zelfs avonden van moeten huilen en wakker gelegen. Waarschijnlijk heb ik een vrij simpele levenswijze, maar ik wil helemaal niet zo doemdenken als mijn man nu doet. Ik kies voor een luchtige kijk op de wereld. Dat noemt mijn man nu naïef :(."

  15 pagina's lang wordt er liefdevol heen en weer geklessbest met als resultaat: "laat hem, gaat wel weer over", "psychose", "knettergek" of "soort van geloof/religie".

  Ik snap die man wel. In een huwelijk met zo'n vrouw zoek je vanazelf een verzetje, word je knettergek, zoek je hoop in God, of geraak je in een full blown psychose.

  @Geen

  Micha Kat ziet het als het zoveelste bewijs dat de MSM de enige echte onderzoeksjournalist van het hele heelal - Micha Kat - kapot KAPOT wil maken, en vraagt vervolgens zijn volgelingen toch vooral een donatie te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hilarisch en pathetisch tegelijk. Ik was in eerste instantie zelfs geneigd dit als een parodie te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha .. dus barracuda zat lekker ontspannen de viva te lezen, totdat ie wéér werd geconfronteerd met verhalen over complotters, zelfs in de viva :-) terwijl hij net wilde ontspannen met een kopje kruidenthee en een handdoek om z'n hoofd, hij kwam net onder douche vandaan. Maar nee hoor, wéér die complotters, gelukkig stonden er in de privé, de party en de story etc geen verhalen over complotters .. hahaha ..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Ik zal eerlijk zeggen: als ik jonger was en hij gewoon een vriendje was, had ik 'm nu gedumpt vanwege deze idiote ideeën"

  Deze opmerking fascineert me omdat me is opgevallen dat de meeste complottertjes alleenstaand zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom deze relatie in de problemen zit en veel 'complottertjes' relatieloos zijn?
  Eigenlijk wil geen mens alleen zitten met zijn denkbeelden, ook niet (juist niet!) als die volledig afwijkt van de mainstream. Ieder mens zoekt bevestiging, ook van zijn wereldbeeld. Juist omdat het "complot"-denkbeeld zo extreem afwijkt, wijst de "mainstream" deze (soms wat al te onkritisch) keihard en meestal respectloos af. En juist door die afwijzing, en het bijbehorende (angstige) gevoel fundamenteel alleen te staan, gaan "complotters" nog harder prediken... ze hebben medestanders nodig, ze moeten begrepen worden, geloofd, serieus genomen op zijn minst... en juist door dit predikerige zal het door de mainstream nog meer als een soort bizarre sekte-achtige religie worden gebrandmerkt, wat de complotters dan weer nog gefrustreerder maakt en de kloof nog groter.

  "Pff, bedankt voor de vele reacties! Tja, waarom schaam ik me ervoor.... (...) Ik vind het dus vreemd overkomen als hij zoiets aan vrienden of familie vertelt.
  Natuurlijk heeft hij wel recht op zijn eigen overtuigingen. We hebben inderdaad momenteel gesprekken waarin we elkaar's ideeën proberen te accepteren, niet overtuigen. Maar volgens mij heeft hij het liefste dat ik me ook verdiep in alles wat hij vindt en dat wil ik niet. Misschien sta ik naïef in het leven, maar ik wil gewoon niet te veel weten van dit soort zaken.
  "

  In deze relatie is het nog lastiger. Ten eerste schaamt deze vrouw zich voor haar man, die waarschijnlijk ook in de familie en vriendenkring aan het 'prediken' is. Ten tweede verschilt ze fundamenteel van haar man qua karakter. Hij 'durft die informatie aan' (ik doe geen uitspraken over hoe hij die informatie verwerkt), en zij "wil gewoon niet te veel weten van dit soort zaken". Ik kan me die man dan ook wel een beetje voorstellen. Ookal zou het allemaal waar zijn, zou zij met haar vingers in haar oren niets willen weten en gewoon lekker verder willen leven in haar comfortabele bubbeltje (vanuit die man geredeneerd).

  Voor die man is er in ieder geval geen weg terug. Ik hoop voor hem dat hij na verloop van tijd wel ruimte vind voor nuancering, het inzicht dat mr. Jones ook zijn eigen propagandacampagne voert, dat hij net als mainstream journalisten ook doet aan het onthouden van (voor hem ongunstige) informatie, en dat hij ook soms ook op de proppen komt met zware drogredenen, redenatiefouten en onlogica. Deze man is wel een pad ingeslagen waar hij, vanwege de vicieuze cirkel die ik in het bovenste stukje heb aangegeven, niet zomaar weer van af zal slaan.

  Tom Waits:
  "You can never go back,
  when the answer is known
  And wishing for it only makes it bleed"
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tim Dog, als je preek het bij het juiste eind zou hebben dan zullen de complotters god op hun blote knieen danken voor jullie bestaan, want jullie -de believers- overstelpen de "complotters" met aandacht. En bij mij rijst dan de vraag; 'wie laat wie nu uit'?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij overstelpen de complotters met aandacht? Welnee. Ze zijn gewoon een eindeloze bron van vermaak. Andere mensen lachen om een sitcom. Wij lachen om complottertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och jeetje, p.vander.galien is me aan het stalken .. hahaha .. wat een pretletter, jij lijkt wel een sickcom ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach, Geendank verliet maanden geleden dit blog zogenaamd omdat er reclame werd gemaakt voor een energiemaatschappij waar hij niet tegen kan, niet beseffende dat de reclame op dit blog wordt gebaseerd op het profiel van de bezoeker :o)

  Maar aandacht te kort trekt hem weer naar dit blog..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het heeft even geduurd maar daar hebben we dan eindelijk de gladste aal uit het aquarium die totaal door mij geobserdeerd is. Tsja je kon je toch niet bedwingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Tim Dog, als je preek het bij het juiste eind zou hebben dan zullen de complotters god op hun blote knieen danken voor jullie bestaan, want jullie -de believers- overstelpen de "complotters" met aandacht."

  Nee, ten eerste: als je mijn stukje leest zie je dat ik niet schreef dat deze mensen zo nodig meer aandacht moeten krijgen, maar dat ze ook geloofd willen worden, of op zijn minst serieus genomen. Dit blog doet geens van beide.

  Ten tweede: er is geen "jullie", ik ben geen onderdeel van dit blog en ben een stuk gematigder qua mening. Ik ben het met dit blog eens dat 'complotters' teveel copy-pasten zonder zelf onderzoek te doen, eigenlijk vaak helemaal niet zo zelf-kritisch zijn. Tegelijkertijd zie ik een beweging van centralisatie van macht, de perversiteit van macht, empathieloze halve psychopaten als Cheney, en een wereld waarin 'de waarheid' van kleinere betekenis lijkt te zijn geworden dan spin, propaganda, beeldvorming.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ""er is geen "jullie"""

  Dan is er ook geen 'complotters'.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ""Tegelijkertijd zie ik een beweging van centralisatie van macht, de perversiteit van macht, empathieloze halve psychopaten als Cheney, en een wereld waarin 'de waarheid' van kleinere betekenis lijkt te zijn geworden dan spin, propaganda, beeldvorming.""

  Menig persoon is voor ditsoort teksten voor complotter uitgemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "er is geen "jullie"

  Dan is er ook geen 'complotters'.


  Vind ik ook een beetje te denigrerende term, daarom gebruik ik hem ook vaak tussen aanhalingstekens.

  "Menig persoon is voor dit soort teksten voor complotter uitgemaakt."

  Dat zijn voor mij slechts woorden geworden. Paranoide, onafhankelijk en kritisch denker, complotter, cynicus, realpolitik-denker... Namen door anderen gegeven, zeggen vaak meer over die anderen dan over mezelf. Die woorden zeggen namelijk veel over de persoon die ze over anderen uitspreekt. Net als woorden zoals vrijheidsstrijder, terrorist, patriot, idealist, religieus fundamentalist enzovoorts. Zegt vaak meer over (de ideologie/politieke kleur) van de personen die deze woorden uitspreken dan over de personen die deze woorden toebedeeld krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Tim Dog, ik ben het zowaar met je eens :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.