maandag 23 mei 2011

The end of the world as we know it

Xandernieuws rekende in maart al af met de Bijbelse profetieën van Harold Camping, de hoogbejaarde Lou de Palingboer van de sektarische Family Radio die zaterdag het einde van de wereld had voorspeld. De man had die datum berekend aan de hand van een hoop ingewikkelde calculaties en Bijbelverzen, waar zelfs zijn argeloze volgelingen geen wijs uit konden worden. Xander: 'Het patroon is even triest als bekend: leden van de 'ambassadeurs' hebben alles achter zich gelaten, inclusief hun families en gezinnen, om zich voor te bereiden op de opneming in de hemel en het einde van de wereld''. Grappig, want als er een blog is dat de ene ramp na de andere voorspelt, vaak ook nog met Bijbelse contouren, dan is het wel de diepgelovige Xander.

Het einde der tijden zou aanvangen zodra de klok in de verschillende tijdzones in de wereld 18.00 uur had geslagen. In Australië doken dan ook al snel de eerste cynische commentaren op. Ook in Nederland gebeurde er niks: gewoon weer Gerrit Hiemstra met het weer van zondag. Zelfs het huis van Camping bleef overeind. Een vulkaanuitbarsting op IJsland, dat was het dan.

Al is de oude baas er niet slechter van geworden. In de drie jaar dat hij zijn campagne voerde schonken gelovigen zijn organisatie 80 miljoen dollar. Terwijl andere hun laatste spaarcenten opmaakten. Alhoewel, wie weet zat de profeet er maar een dag naast. Maandag is het Rapture Day voor het Kabinet Rutte.2 opmerkingen:

  1. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat zoveel mensen in zoiets meegaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ER is nog hoop! Nieuwe datum is 21 october: http://nos.nl/artikel/242831-predikantnieuwe-datum-apocalyps.html

    BeantwoordenVerwijderen