vrijdag 27 mei 2011

Killing you softly

Opvallend aan complotters is dat ze meteen moord en brand schreeuwen als er ook maar iemand een hen onwelgevallig ideetje oppert: 'Doorgedraaide kaakchirurg Ruud Bos wil fluoride in ons drinkwater!' lezen we bij het blog met de veelzeggende titel Nederland Vrij. 'Het lijkt alsof we in een klap een paar decennia terug de geschiedenis in gaan. Alle onderzoeken negerend, de volksgezondheid tartend, staan er ineens compleet doorgeflipte “hoogleraren” op, waaronder dus in dit geval de tot nu toe onbekende Groningse hoogleraar kaakchirurgie Ruud Bos. Deze meneer komt, in een tijd van relatief toch wel educatieve verlichting met de bizarre stelling om fluoride weer in ons drinkwater toe te voegen. Dit volgens Bos om tandbederf te voorkomen. Om maar even snel op deze onzinnige stelling te reageren. De hoogleraar heeft waarschijnlijk nooit gehoord van “fluorose”, ook wel zebratanden genoemd, waarbij witte vlekken op alle tanden ontstaan.'

De logica van een complotter gaat ongeveer zo: een willekeurige wetenschapper roept wat en morgen stroomt het met fluoride aangelengde gifwater meteen uit de kraan en krijgen we allemaal zebratanden. De 'totaal doorgeflipte kaakchirurg' maakt zich overigens al enige tijd zorgen over de kwaliteit van melkgebitten van peuters en kleuters. Zo stoppen ouders hun kind bijvoorbeeld in bed met een zuigfles met limonade. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden en los je niet op met een scheut fluoride in het drinkwater.

En bovendien, dat is niet wat Bos in eerste instantie propageert. Die adviseert zijn jonge patiënten om maar weer fluoridepillen te slikken. En Bos kan wel wat roepen, maar de politiek heeft fluoridering van het drinkwater al jaren geleden al getorpedeerd omdat het 'verplichte massamedicatie' zou zijn. Diverse wetten maakten in de jaren zestig en zeventig een einde aan de toevoeging van fluoride. Kortom: much ado about nothing.

Maar waarom maakt Nederland Vrij zich hier zo boos over? Dat wordt duidelijk uit de veelzeggende toevoeging van het label Elite onder zijn stukje. En dan weten we weer dat de totaal doorgeflipte auteur Jacob ongetwijfeld een overdosis Alex Jones heeft gekeken. Die probeert ons al jaren wijs te maken dat de elite ons wil uitroeien door ons te fluorideren. Killing you softly. En ja, fluoride is schadelijk bij grote hoeveelheden, zelfs de Amerikanen zijn het niveau aan het terugschroeven, maar die nuance lees je natuurlijk weer niet.

Grappig dat complotters wel altijd het gebruik van colloidaal zilver propageren, waarvan je nog blauwer wordt dan de Grote Smurf. En die kan niet door een waterkraan.

7 opmerkingen:

 1. Zo gauw er iemand over dit soort zaken in de media gaat miepen is ie op zoek naar subsidie of wil zich er bij een kamermeisje met een roeping inlullen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dan weten we weer dat de totaal doorgeflipte auteur Jacob ongetwijfeld een overdosis Nederlandse Alex Jones heeft gekeken.

  Bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fluor in het water...

  In de jaren 60 heeft United States Air Force Brigadier General Jack D. Ripper zich daar heel druk over gemaakt. En die is gestorven in verdachte omstandigheden in het bijzijn van een britse(!) officier.

  Dan ga je toch denken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaraan ga je dan denken, Ellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou google maar eens op General Jack D. Ripper. Dat is de meest geloofwaardige man die iets tegen fluor in het water heeft willen doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jack D. Ripper, dat is toch die gekke generaal uit de film Dr. Srtangelove. Leuke grap Ellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Ellen kan best eens gelijk hebben. Omdat er toevallig één generaal een beetje vreemder doet dan de anderen kun je niet alle generaals met één mes scheren dus er kan best iets waars in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.