maandag 2 mei 2011

Overschrijven

Guido Jonkers komt uit het marketingvak, en doet iets op het gebied van duurzaamheid, maar vanaf 2001 is hij vooral actief als bestuurslid 'publiciteit en uitgeverijzaken' van Stichting De Vrije Mare en zit hij vuistdiep in het spirituele. Alleen vermeldt hij dat wijselijk niet op zijn LinkedIn profiel, wellicht omdat dan al gauw duidelijk wordt dat Guido de ganse dag bezig is met zijn complotblog Wanttoknow.

Guido is namelijk heel erg into complotten, en zoals je wel vaker ziet bij complotters gelooft Guido ongeveer alles dat hij op alternatieve sites leest: van 9/11 tot UFO's, de hele rimram komt voorbij. En hoewel Guido graag suggereert dat hij een heel team schrijvers om zich heen heeft verzameld, komt het er op neer dat hij het blog grotendeels in zijn eentje vult.

En ja hoor, daar zijn ook de vaccins weer. 'US—overheid geeft toe:‘Veilige’ vaccins doodden 2699..! kopt Guido. Veilige’ kindervaccins zijn verantwoordelijk voor maar liefst 2699 dode kinderen in in de afgelopen 23 jaar, zo zou de Amerikaanse overheid hebben 'toegegeven'. Een verwijzing in de vorm van een link ontbreekt, want je zou eens op andere gedachten kunnen worden gebracht.

Collega Cryptocheilus (Bugs in medicine) ging eens op onderzoek uit, en ontdekte dat Jonkers cijfers van de National Vaccine Injury Compensation, die slachtoffers compenseert, iets te enthousiast heeft geïnterpreteerd. Maar de vraag is natuurlijk of Guido die cijfers zelf ooit heeft gezien. Niet, dus. Complottertjes zijn notoire overschrijvers, en het oorspronkelijke stukje vonden we onder meer hier: "Safe" vaccines kill 2,699 children in a year - and 101 develop autism, US government admits. Je vindt het in tigvoud op internet, maar dat mogen de lezers van Wanttoknow blijkbaar niet weten. Per slot van rekening wil Guido toch vooral de suggestie wekken dat hij het allemaal zelf heeft bedacht.

1 opmerking:

  1. Hee Máár Complotter complotter = Ook Complotten Hóór:ÈN Wèl Ben je Dè Extreem Autistische Fanatié Ònéérlijke Versié.

    Jij hebt natúúrlijk Een andere verklaring Over Waar Òm De Ràchtmatige Autóchtóne Bevolking Ván 5,5 Náár 2,1 Miljoén IS térug gelópen?

    BeantwoordenVerwijderen