donderdag 19 mei 2011

DSK

De Fransen kunnen zich er maar moeilijk bij neerleggen dat IMF-gorilla Dominique Strauss-Kahn geen lang en gelukkig politiek leven is beschoren. Het linkse sprookje om zeep geholpen door Nafissatou Diallo, het Ghanese kamermeisje. Maar weinigen geloven dat de aanklachten waar zijn. Allemaal doorgestoken kaart.

De Belgische Express somde alle redeneringen nog eens op: dat het niet toevallig is dat het in een Frans hotel gebeurde (Sofitel is een deel van de Accorketen) en het nieuws wel erg snel op Twitter werd gezet door het tegenkamp, waaronder het rechtse blog 24heuresactu.com. Ook de Nederlandse complotters deden nog een slappe poging: iets met hair cuts. Heus, een complot is zo uit het toetsenbord gezogen.

Maar wie de ontwikkelingen een beetje volgt, kan zelf concluderen dat DSK er gloeiend bij is: beveiligingsopnamen die de vluchtende vrouw laten zien, sperma in de hotelkamer, wondjes op het lichaam van de Fransman, een verklaring van de broer van de aangerande vrouw die al dagen overstuur is, een verklaring van de chauffeur van DSK die meende dat de Fransman enorm haast had om weg te komen, en verhalen over identiek losbandig gedrag uit zijn verleden. Barracuda voorspelt dat de resultaten van het DNA-onderzoek voor de genadeklap zullen zorgen.

Een verklaring is ook nog wel te verzinnen: macht erotiseert. Bill Clinton viel voor sigaren. Berlusconi rommelde met Ruby. Om over de oude Bernhard maar te zwijgen. Alleen bij Strauss-Kahn sloegen de stoppen door, waarbij je je kunt afvragen of hij het bij een blanke schoonmaakster ook had gedurfd.

UPDATE: Strauss-Kahn treedt af.

3 opmerkingen:

 1. Tja...Fransen - of ze nou links of rechts zijn - hebben de schurft aan de VS.

  Nou is niemand schuldig totdat zijn/haar schuld wettig en overtuigend bewezen is, maar in dit geval lijkt me er toch niet al te veel ruimte voor complotdenken.

  En het gaat natuurlijk wel een beetje verder dan de zoveelste politicus die met de broek naar beneden betrapt wordt. Dit gaat om aanranding cq een poging tot verkrachting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Tja...Fransen - of ze nou links of rechts zijn - hebben de schurft aan de VS."

  generaliseren is niet duur....en voor de oude cliché's nog extra korting.

  Voor de rest zijn alle complottheoriën rondom DSK een prima voorbeeld van motieven die de daders vanzelf aanwijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Just in: Op de kleding van het vermeende slachtoffer van Dominique Strauss-Kahn zouden spermaresten van de gevallen IMF-topman zijn aangetroffen.
  Dit blijkt uit een DNA-analyse, zo meldt de Franse nieuwswebsite Atlantico exclusief op basis van informatie van de Franse autoriteiten.

  BeantwoordenVerwijderen