woensdag 25 mei 2011

Ad infinitum

Doemprofeet Harold Camping had beloofd dat hij subiet zou stoppen met prediken als hij met zijn Doomsday-voorspelling fout zat. Maar Harold heeft even nagedacht en besloten dat hij er nog even vijf maanden aan vastknoopt. Gewoon, omdat het kan.

Het einde van de wereld zal dus op de 21ste oktober alsnog plaatsvinden. You betcha! Er wordt per slot van rekening van alles uitgesteld: concerten, de renovatie van Krasnapolsky, dus waarom het laatste oordeel niet? Camping wijt het aan de menslievendheid van God dat de apocalyps later begint, maar die gaat wel sneller verlopen. Want wat Harold fout heeft, moet je later compenseren.

Wat zou Camping gedacht hebben? Driemaal is scheepsrecht (na zijn vorige mislukte voorspellingen uit 1988 en 1994)? En hoe licht denkt hij eigenlijk over zijn volgelingen? Die krabbelen weliswaar met veel pijn en moeite overeind, maar zullen een volgende voorspelling minder snel geloven, tenzij je echt dom bent. In de VS zouden volgens enkele berichten echter alweer duizenden reclameborden zijn neergezet met de nieuwe datum. Kijk overigens niet raar op als Harold op 22 oktober weer een volgende eindtijd aankondigt. Ad infinitum.

Barracuda is nog even op zoek gegaan naar Nederlandse volgelingen, maar kwam niet verder dan Weeswaakzaam. Daar het wemelt van de eindtijdverhalen, maar zijn ze Gekke Henkie niet.

2 opmerkingen:

  1. Leuk stukkie! Maar moet volgens mij 1994 zijn en niet 1984

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aangepast, maar er waren twee voorspellingen in de jaren 80 en 90.

    BeantwoordenVerwijderen