maandag 7 november 2011

Blauwe ogen

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De over het algemeen stemvaste PVV'er sloeg volgens de jongste peilingen van Maurice de Hond plotseling linksaf. Naar de SP! Drie zetels verlies! En nog erger: de SP lijkt vooral stemmen te winnen door de kwestie-Mauro. Zo vindt 25 procent van de PVV-stemmers dat Mauro een verblijfsvergunning moet krijgen. Meteen paniek bij de Breivik-gekkies van Amsterdam Post. 'Wat wel iets waard zou zijn is als jullie, de PVV, eens naar je achterban zouden luisteren en niet zoals Wilders, met een ongeïnteresseerd gezicht, met het been wiebelend en verveeld met je pen jonglerend, "Tegen" hadden gestemd om maar "eenheid" uit te stralen. Dan was de PVV nu de grootste partij sinds lange tijd.'

Barracuda moest ineens aan Nicolae Ceauşescu denken die, toen hij in 1989 werd geconfronteerd met een woedende menigte, werd aangestoten door zijn vrouw Elena om toch nog maar wat extra toezeggingen aan het volk te doen. Want die Mauro zal Amsterdam Post natuurlijk aan hun kont roesten, zoals overduidelijk blijkt uit de reaguursels onder het artikel: 'Als Mauro zou mogen blijven gaan alle zielige asielzoekers de media er bij halen. Dan is het morgen de zielige Brian uit Suriname en overmorgen de zielige Mohammed uit Irak, zo blijven we aan de gang.' En waag het vooral niet bij Amsterdam Post over menselijkheid te beginnen. 'En wat had je gedacht hoeveel zetels het had gekost als de PVV overstag was gegaan?'

Nee, dan Artikel 7, die zijn ten minste eerlijk: 'De zaak-Mauro is een klassiek links huilebalk-verhaal over een individu dat tussen de wal en het schip wordt vermalen, ongeacht de logica van eerder algemeen als redelijk onderschreven wetten, dat tot in den treure wordt uitgemolken. Nieuw in de frontlijn van dit emotionele geweld was de verschijning van de SP-politica Sharon Gesthuizen, een ietwat fragiel ogend gutmensch die het niet droog hield, maar toch fel van zich afbeet. De SP krijgt maar zelden de kans in een zo emotioneel debat zo geprononceerd de aandacht vast te houden, en het resultaat was er dan ook naar. Die drie zetels die de PVV afhandig werden gemaakt, waren normaal gesproken min of meer proportioneel over de huilie-huilie-partijen verdeeld.'

Het is altijd amusant om te lezen hoe de PVV aanhang elk verlies als onbelangrijk onder het tafelkleed schuift. Kijk, legt schrijver Hannibal ons uit, je moet het als volgt zien: Dat de SP meer aantrekkingskracht uitoefent op PVV-kiezers dan omgekeerd is niet vreemd: de PVV zit tegen de top van haar potentieel aan, de SP bepaald nog niet. Door de gedoogconstructie, en de absentie van enig prominent PvdA-politicus, is Emile Roemer uitgegroeid tot de onbetwiste oppositieleider, en dat betaalt zich uit. Klaar. Geert gered.

Of zou de onvrede toch dieper zitten? De harde toon op het gebied van immigratie van Geert en zijn fractie lijkt al met al nog weinig effect te sorteren. De immigratie in Nederland heeft vorig kwartaal het hoogste niveau bereikt in tien jaar. Er zijn meer Marokkanen het land binnengekomen dan vertrokken. En de SP is ter linkerzijde de enige partij met een kritisch immigratiebeleid. Maar Geert zit niet stil: hij heeft zijn natuurlijk donkere ogen naar lichtblauw gephotoshopt. Goed voor tien zetels.

16 opmerkingen:

 1. Als hij nu gewoon weer het uiterlijk en kapsel van vroeger neemt en overstapt naar de SP, worden die de grootste partij van NL. Iedereen blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft Barra trouwens al een een onderzoekje gedaan naar die admin van rabiaat rechtse zwarte-laarzenlog “amsterdampost.nl, Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indien de recessie doorzet heb je vette kans dat ze dat tóch wel worden. Of althans de grootste partij ter linkerzijde.

  In één ding zou Hannibal wel eens gelijk kunnen hebben: het is inderdaad tekenend dat de PvdA electoraal niet profiteert van het "Mauro-effect". Is de SP inderdaad bezig de PvdA overbodig te maken, zoals haar mission-statement ooit was?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Arminius

  Mij niet bekend wat zijn ware identiteit is. Frik is een genocidale maniak die er onder anderen voor pleit de helft van de mannelijke bevolking van Afghanistan uit te roeien. Bovendien is hij een uitgesproken bewonderaar van Breivik. Het laagste van het laagste, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik het trouwens niet verboden om die titels te voeren als je geen Prof of Drs. bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Galien

  Volgens is het nog een vrouw ook

  "Hai! Ik ben Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, hoofdredactrice en er ging iets met de registratie mis overigens maar dat terzijde."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee Frik is homo en ik krijg bij hem altijd het beeld van een soort Gerard Joling met veren. De TV kantine-variant dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet wanneer het overduidelijk een alias is. Een cabaretier kan zich bijvoorbeeld ook best "Doctor Huppeldepup" noemen. Bovendien wordt die wet eigenlijk alleen gehandhaafd wanneer jij je ten onrechte "doctor in de psychiatrie" zou noemen en vervolgens vrolijk een psychiatrische praktijk opent.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Frik is een man. Tenzij hij vakkundig zijn hele internetavatar bij elkaar gelogen heeft. Zou kunnen, neem ik aan, maar hij is nogal macho. Vrouwen presenteren zich zelden als een bodybuildende karate-expert.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Breaking
  3de wereldoorlog breekt uit i.v.m. De rechtszaak tegen Micha Kat. Zie KLOL

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk

  http://m.youtube.com/watch?gl=GB&hl=nl&client=mv-google&v=_rT7VXS0ATY

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Galien:

  "Indien de recessie doorzet heb je vette kans dat ze [SP] dat tóch wel worden. Of althans de grootste partij ter linkerzijde."

  Nou, een recessie/depressie zal vermoedelijk veel te maken hebben met het moeten uitbetalen van garantstellingen aan banken, landen, afschrijvingen op leningen enzovoorts. De PVV zal dan (niet geheel ten onrechte) gaan roepen dat ze de enige niet-Eurofiele partij was, die altijd "geen cent aan Griekenland" en soortgelijke uitspraken heeft geroepen. Ik denk niet dat bijv. PVV hard gaat verliezen in tijden van flinke recessie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De meesten hier zijn het niveau waarin er op deze kloot politiek wordt bedreven zo te lezen nog helemaal niet ontstegen. Houd ze in denkbeeldige tegenstellingen onder elkaar verdeeld, zodat er met de opbrengsten daarvan (meestal bloedorgies), aan hun machtsmonopolaire basis onder het gepeupel 'onverdacht' volksverlakkend verder genaaid kan worden. Zowel die emile als zijn zogenaamde counterpart gretha zijn beiden gehouden aan stilzwijgende overeenkomsten waar op overtreding daarvan gewoonweg nog steeds wereldwijd de doodstraf staat...
  Links is emile en rechts gretha...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Tim

  Of de SP in een tijd van diepe recessie veel gaat winnen van de PVV, waag ik inderdaad te betwijfelen. Ik denk dat de winst bij de PvdA vandaan gaat komen. In tegenstelling tot hetgeen vaak beweerd wordt, kom je bij de SP ook maar weinig ex-communisten tegen. De meeste leden zijn voormalige PvdA'ers. In wezen is de SP natuurlijk al lang geen revolutionaire of anti-kapitalistische partij meer. Het is een keurige sociaal-democratische partij geworden.

  Overigens is ook de SP nogal kritisch richting de EU, zij het minder platvloers dan de PVV.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Adamas

  Nou, man, de bloedorgies en satanische rituelen die wij anarchosyndicalistische filosemieten wekelijks houden...Gisteren nog een paar Arische maagden geofferd aan Beëlzebub.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Probeer mij toch niet de hele tijd in het kamp der witgebleekte supremacie te positioneren 'pyt'. Erg afgezaagd. Bovendien precies de wijze waarop jij hier altijd met nietszeggendheid de boel loopt te stangen. Het is dat ik als countersemiet niets met ronny N. te maken wil hebben. Anders lag je al lang in zijn box ter berechting te wachten wegens gedachtenverkrachtings opruiïng. En dat allemaal naar aanleiding van je judeosupremacistische post van 17:46. Ja lees er maar goed tussen mafketel...

  BeantwoordenVerwijderen