donderdag 17 november 2011

'Geen lieve jongen'

Argusoog heeft documenten over de arrestatie van hun held Ben van de B. online gezet, waaruit zou moeten blijken dat deze zelfverklaarde pedojager onlangs volstrekt onschuldig is opgepakt.

Na lezing van die papieren komt Barracuda tot een andere conclusie: niet minder dan zes aangiften (pdf) van bedreiging en laster zijn er tegen hem ingediend. Daaruit blijkt dat Ben ongeveer iedere voogd van zijn twee uithuisgeplaatste kinderen dan wel vertegenwoordigers van Bureau Jeugdzorg van seksueel misbruik beticht. Een van hen zou hij 'in de kofferbak leggen' of diens 'pedosmoel er anders uit laten zien'. De Officier van Justitie vindt geen enkele aanwijzing voor die beschuldigingen, maar Ben ziet klachten over onder meer buikpijn als het bewijs dat er met zijn kinderen gerommeld wordt en schiet vervolgens met hagel op iedereen die op zijn pad komt.

Saillant detail is dat een zwaar arrestatieteam werd ingezet om Ben van de B. aan te houden. Dat had, zo blijkt uit de documenten, te maken met het schietincident dat al eens in eerdere vonnissen van Ben opdook. Barracuda kon daaruit niet direct afleiden wat zich nu precies in huize Ben had afgespeeld, maar enkele verhalen uit het Noord Hollands Dagblad (niet op internet te vinden, maar gedateerd 4, 5 en 6 december 2007) schijnen eindelijk licht op de duisternis. Lees en huiver.

Het verhaal begint in 2000. Ben betaalt rekeningen niet bij een lokaal pompstation. Na 'honderd herinneringen' besluit de eigenaar jaren later een deurwaarder in te schakelen. Hij vertelt dat aan Ben, die hem vervolgens bedreigt: 'Dan zoek ik je op, heb je niet lang meer'. De pomphouder zet het incassoverhaal toch door.

Daarna wordt drie keer een raam van de showroom ingegooid en vliegt er een steen tegen het kozijn bij hem thuis. Begin 2007 wordt de zoon van de pomphouder bedreigd. Terwijl hij aan het tegelen is, grijpt Ben - door het Noord-Hollands Dagblad omschreven als een 'bekende crimineel' - hem bij de keel. Om zijn riem bungelt zichtbaar een pistool. 'Als je vader niet ophoudt, ga je er de volgende keer aan', zegt hij.

De zoon van de pomphouder gaat samen met vriend op 1 april bij de man langs. Om te vragen of hij zich ook 'op een normale manier kan gedragen.' Ben geeft ze drie seconden om op te hoepelen. De twee laten zich niet afschrikken, waarna Ben een mes pakt en beide mannen verwondt: de een aan het hoofd, de ander aan een hand. Een grote vriendengroep trekt vervolgens naar zijn woning om hem een lesje te leren. De politie komt op aandrang van de Schoorlaar tussenbeide.

Uiteindelijk eindigt het verhaal met een schietpartij die de nationale kranten haalt. Als de vader van de zoon met een tweede zoon zijn voordeur probeert te forceren, lost de dan 41-jarige Ben enkele schoten met een (illegaal) vuurwapen op één van de twee mannen die eerst nog als 'inbrekers' worden aangeduid.

Omwonenden beschrijven in de krant ook andere wildwesttaferelen rond het huis van Ben. Auto's die kwamen aanscheuren, mannen die er uitsprongen en dan gemat op de stoep.  'Geen lieve jongen, klinkt het uit de mond van een mevrouw die de schutter kent. Waarna ze haar handen decimeters uit elkaar haalt en 'zo'n politiedossier' fluistert. Je kan er op wachten dat zijn reputatie ('drugs') hem op een kwade dag noodlottig wordt, hij 'in een kissie wordt weggedragen'', zegt ze.

45 opmerkingen:

 1. Je hoeft alleen maar naar die foto van Ben zijn kop te kijken en je ziet reeds wat voor vlees je in de Kuip hebt. Type coke snuivende hooligan dus. Ik durf te voorspellen dat zijn binnenkort nog wat klapjes krijgt, en zij hals over kop de woning zal ontvluchten naar veiliger oorden.

  Arme kinderen.

  [Barra, je hebt toch wel een scanner thuis? Ik wil die krantenartikelen ook wel eens zien]

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik durf te voorspellen dat zijn binnenkort nog wat klapjes krijgt

  Moet zijn

  Ik durf te voorspellen dat zijn vrouw binnenkort nog wat klapjes krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Arminius: Die stukken heb ik in Lexis Nexis aangetroffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een beroepscrimineel. Als visser waarschijnlijk hasj vervoerd en toen in de drugs beland?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hulde Barracuda. Wederom een top artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed onderzoek, Barracuda.

  Niet dat het de gekkies op Argusoog zal overtuigen. Ik zie dat Arend Holvat inmiddels tot de conclusie is gekomen dat - hoe origineel - Joris Demmink er achter zit. Jawel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die Demmink gekken zijn volledig de weg kwijt. Kokervisie van hier tot gunder en een ieder die commentaar geeft is natuurlijk zelf pedo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ff een bommetje gegooid bij Argusoog. Eens kijken wat er gebeurt. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onwaarschijnlijk hoe ze daar op Argusoog elkaar tot op bijzonder grote hoogten weten op te stoken en werkelijk de meest bizarre zaken als volstrekte waarheid over elkaar uitstorten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Arminius

  Waarschijnlijk gebeurt er niets. Het is precies zoals 'Xander' als kritiek gaf op je vorige poging wat nuance aan te brengen.

  "De waarheid wordt gevormd door de intentie waarmee je die zoekt"

  Wat als kritiek op jou, en op Barracuda, werd bedoeld geeft feitelijk precies aan wat er misgaat op Argusoog.

  De intentie is het 'bewijzen' van een pedo-netwerk aangestuurd door Demmink, en het gebruik van Satanische rituelen inclusief mind-control programma's binnen dat netwerk.

  Naar dat soort spijkers wordt dus gezocht in het laagje water, waarbij het vinden van een 'nagel' bij gebrek aan spijkers volstaat, want een 'nagel' lijkt immers wel wat op een 'spijker', dus is het een 'spijker'. Vervolgens worden alle nagels tot spijker verheven, en is het bewijs daar, en derhalve de 'waarheid' gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nu ben ik opeens een Breivik aanhanger haha. Straks zal ik wel een antisemiet worden ook. Wat een stelletje randmongolen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog even voor wie mocht twijfelen aan de bron: Het artikel met de achtergronden van Ben werd onder de kop 'Je hebt 'n engel op je schouder' geplaatst in het NHD van 6 december 2007 (Alkmaar editie).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geen idee hoe dat lexisnexis.nl werkt. Krijg niks uit de zoekfunctie als ik daar iets intik? Zal het wel verkeerd doen:(

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Arminius: Lexis Nexis is een betaalde database. In bibliotheken heb je vaak gratis toegang.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zou met trouwens niet verbazen als vader zelf dader blijkt te zijn. Of wellicht een ander familielid of vriend. [zie
  doktersrapporten argusoog]

  Nogmaals, arme kinderen. Hoop voor ze dat ze nu veilig in een pleeggezin zitten waar vader ze niet kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor het geval mijn reactie daar wordt verwijderd:

  De beslissing om een arrestatieteam in te zetten is gebaseerd op geweldpleging door Ben in het verleden. Daarbij wordt buiten beschouwing gelaten dat dit uit noodweer was, hetgeen uit het procesverbaal van de zitting, waarin dit behandeld werd, naar voren komt. Ik heb deze stukken gezien en kan dit bevestigen. Daarmee is de inzet van het arrestatieteam in feite een volkomen buitensporige daad en zeker de manier waarop zij Ben heeft mishandeld. Wat zegt het procesverbaal van de voorgeleiding hierover?

  Wat een lulverhaal zeg. Doe je onderzoek nu eens wat beter Argusoog. De heer van de B. is al sinds 2000 gewelddadig. Gooit ruiten in bij mensen. Tankt zonder te betalen. En bedreigd dan ook nog eens de zoon van de pomphouder als deze aangifte wil doen wegens diefstal. En zo iemand moeten wij geloven als hij zegt dat zijn kinderen door Jeugdzorg worden misbruikt? Laat me niet lachen man. De hele buurt kent hem als een crimineel. Zou me overigens niets verbazen als straks opeens boven water komt dat de heer B. of iemand in zijn directe omgeving zijn kinderen heeft misbruikt. dat hoor je wel vaker. Ik hoop voor die kinderen dat ze ergens veilig zijn ondergebracht zodat de heer van de B. niet meer in de buurt kan komen. Daarnaast hoop ik dat Argusoog binnenkort op zwart gaat in opdracht van een rechter, want jullie gedrag gaat alle perken te buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hé Arminius;
  En dan hoop jij zeker die 'rechter' te zullen worden!?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Redactie zegt:
  17 november 2011 om 17:29

  Arminius.

  Bij deze heb je een eenmalige waarschuwing. Je blijft op de persoon spelen en kraktermoord plegen. Zonder enige inhoudelijke bijdrage aan het onderwerp te leveren. Bommetjes droppen is een bijzonder negatieve manier van aandacht vragen. Mocht je door willen gaan met dit soort reacties, dan is de bovenstaande je laatste geweest.

  hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nu kunnen ze helemaal lachen daar. Mij een beetje een ip ban geven, tss wat denken ze wel

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het is trouwens ronduit schofterig van die Zeevat dat hij al die medische dossiers van die kinderen online zet. Al hun klasgenoten kunnen nu ook 'meegenieten'.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Uithuisplaatsing op grond van artikel 1:262 en 1:261 houdt volgens mij in dat er sprake is van een instabiele gezinssituatie. Niet van misbruik van kinderen door een niet inwonende opa. Wat misschien verklaart waarom het vonnis van de kinderrechter niet mogen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deweb

  Ja lijkt er wel op, blijkbaar mag je daar niks anders zeggen als wat men wil horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hier nog even het artikel in het NHD

  Volgens het OM blijkt er niets van seksueel misbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Eerlijkheidshalve moet er wel aan toegevoegd worden dat niet alle vaste bezoekers van Argusoog even gecharmeerd zijn van Arend Holvat's acties. Met name niet van het online zetten van de medische dossiers van die kinderen.

  Mooiste reactie van Arend op kritiek: "Jouw reactie is een typisch volwassen verstandelijke reactie".

  BeantwoordenVerwijderen
 25. En de meest voorspelbare reactie van jou soort op verschillende draadjes is dan:
  "Hoe kan ik over de rug van de weg kwijt zijnde beschadigden weer eens aan mijn gerief komen?"

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Die meiden worden als ze 16 zijn op school geconfronteerd met het onderzoek aan hun geslachtsdelen. Jullie weten toch ook wel dat wat je op internet zet er nooit meer af krijgt.

  Ik vind het echt onverantwoord van argusoog dat men dit open en bloot post. ook al heb je toestemming van de ouder. . Hoop dat jeugdzorg snel ingrijpt en die shit van die site laat halen door de rechter. Bovendien zijn ze volgens mij hun ouderlijke macht kwijt door die uithuisplaatsing. Dus ze zijn volgens mij nog strafbaar ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Arminius

  Natuurlijk is het huftergedrag van Arend. Net als Micha gaat Arend over lijken om zijn 'gelijk' te halen.

  @Adamas

  Waar komt die dubbele obsessie van jouw met seksualiteit en Joden toch vandaan? Niet dat die combinatie iets nieuws is, hoor. Ook Julius Streicher had daar al last van.

  Zoek eens een leuk vriendinnetje/vriendje, jongen. Of ga in therapie. Vooropgesteld dat je iemand kunt vinden die jouw geraaskal kan decoderen, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Slaap maar lekker verder idiJOOD hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Die 2 meisjes zijn tegen hun eigen, en tegen de wil van de beide ouders uit huis geplaatst. Als jeugdzorg zich bedient van onbehoorlijke taktieken, dan is iedereen er bij gebaat als er openheid komt. Zelfs en juist de meisjes. Die zullen hem, ondanks dit allemaal over hen online, later dankbaar zijn dat hij alles gedaan heeft om ze weer terug te krijgen.

  Ik ben lang niet met alles wat Ben doet eens, maar ik heb wel respect voor zijn knoklust voor zijn kinderen. Dat jeugdzorg gaat veel te ver en dient gestopt en door gelicht te worden. Dit is geen jeugdzorg meer. Dit is een kwelorganisatie. Daar worden kinderen dus echt niet beter van. Hier moet de onderste steen van naar boven komen, ondanks persoonlijke genante situaties, die ik uiteraard niet bagatelliseer. Maar dit gaat hoger. En zal ook hoger gespeeld moeten worden.

  En iedereen op die site gaat voor het gemak maar even voorbij aan de reden waarom die meisjes uit huis zijn geplaatst.

  Een extreem gewelddadige criminele vader die zijn vrouw ook nog af en toe een paar ketsen geeft. Dan vind ik het niet gek dat Jeugdzorg ingrijpt. Men heeft hem keer op keer een kans gegeven om zijn leven te beteren, maar nee hoor, meneer gaat vrolijk door met het aanleggen van een wapenverzameling, knokpartijen voor de deur en weet ik veel wat nog meer. Lekker voorbeeld geef je dan als ouders. Ik zeg hulde voor Jeugdzorg dat men hier heeft ingegrepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Voor de duidelijkheid, de eerste 2 alinia`s zijn een reactie van iemand onder het artikel op argusoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Zo kan het dus ook hé?:

  Maak je niet druk Arend. Streep (Noot commenter: en wie streep hier bij Barracuda is, zal ik weldra bekendmaken.) is een onverbeterlijke trol. Gewoon geen aandacht aan besteden. Mis je niks aan. Dit is wat Trol Arminius kwijlend van beroepsethiek bekend tracht te maken op zijn thuisblogje.
  ‘Arminius' zei…
  Ik heb ff een bommetje gegooid bij Argusoog. Eens kijken wat er gebeurt. 17 november 2011 10:04′


  Waarmee hij gelijk dan ook zijn verradelijke intenties prijsgeeft! Logisch dat Streep zijn trolvriendje hier komt bijvallen en eindelijk zijn ware gezicht laat zien. Soort dekt, vroordeelt en schoffeert hier zijn eigen soort. Bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. "(Noot commenter: en wie streep hier bij Barracuda is, zal ik weldra bekendmaken.)"

  Ik ben Streep ( wp wachtwoord kwijt, vandaar ander account) en ben heel benieuwd, zeker daar dit bij mijn weten mijn eerste reactie hier is ( de webmaster kan daarvan getuigen).

  Argusoog krijgt geen hit meer vanaf deze computer maar ik hoef het ook niet te checken: de woorden van dhr. Wanhoop - hier beter bekend als Geen Dank - zijn namelijk exact mijn woorden van een half jaar geleden. Het betrof een waarschuwing aan de lezers van HersteldeRepubliek, bij hoge uitzondering gedaan na een jaar van zeer negatieve ervaringen met dhr. Wanhoop op , onder meer, Anarchiel.

  Dhr. Wanhoop is door omstandigheden nogal van het projecteren en heeft nu zijn plastic pijltjes op mij gericht. Mijn post op Arendsoog heeft helemaal niets met dhr. Wanhoop te maken.

  Maar ik ben zeer benieuwd, Loepzuivere. Vertel me wie ik ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @wildebras

  Je weet niet waar je aan begint wanneer je Adamas vraagt iets te verduidelijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Tell me about it, Pyt. De antropoloog in mij is echter nogal koppig.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. wildermans:
  Je eerste reactie hier bij moderator is exact datgene wat ik met die post teweeg wilde brengen. Sta momenteel op het punt van vertrek naar wakkere oorden, dus ik kan je verder niet helpen met dat waar je op zoek naar bent. Ik zie echter dat er al kwijlende hyenas zoals ene 'pyt' je spoor al bijster zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nou, dat is je dan gelukt, Oh Loepzuivere.

  Kun je me bij terugkomst in het dorp vertellen welk probleem je met mij hebt en waarom? En wat in Cartman's naam zijn 'wakkere oorden'?

  *inquiring mind wants to blow*

  Codetest:

  <a href="http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100602173324/southpark/images/f/f5/1008_cartman_bigger.jpg>Cartman</a>

  BeantwoordenVerwijderen
 37. He, verdorie...

  Cartman

  [woordverificatie: reutopoo]

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Och Adamas, lieve jongen, trek toch een keer je boots uit, en haal eens diep adem, Yeti.

  Je hoeft niet de moderator van het hele web te spelen, niemand gelooft dat, en niemand vraagt dat van je.

  Kom eens met een grapje, of een fijn verhaal, maar stop eens met dat lachwekkende "Pas maar op voor mij, want ik ben reuze gevaarlijk, best wel"

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Goed.

  Zolang de Loepzuivere zijn Great Work ( peniskoker) swaffelt in de Wakkere Oorden rotzooi ik wat aan met code.

  Want ik snap werkelijk geen ruk van dit systeem. Is dit het autistische zusje van Wordpress?

  b, i en a werkt naar behoren.

  Maar kan iemand me vertellen hoe ik [vanuit Wordpress,] een plaatje naast dit bericht krijg?

  *verbrandt zijn IT papieren*

  [woordverificatie: depatice]

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Plaatjes bij je bericht is [volgens mij] niet mogelijk hier. Barra is nog uit het stenen tijdperk En let maar niet te veel op Adamas, hij is gewoon een
  Jew hating schmuck

  :D

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hahaha, ik weet niet wat ik heb gedaan, maar ik heb het concept voor het volgende artikel al gevonden:

  Weer nieuwe documenten bij Argusoog in de zaak van crimineel pedojager Ben. Langzamerhand vallen de puzzelstukjes in elkaar. De recente affaire, zo blijkt uit de beschikking (pdf) van de kinderrechter, is inderdaad begonnen met de melding van seksueel misbruik van zijn echtgenote en van zijn kinderen door haar ouders. Ben vreesde voor een aanslag op zijn gezin in verband met het ontmaskeren van een pedonetwerk, en hij had diverse maatregelen genomen om het huis af te schermen, onder meer met 'het plaatsen van camera's'. Dat Ben nogal eens onverwacht bezoek kreeg klopt, maar inmidde...

  BeantwoordenVerwijderen