donderdag 5 januari 2012

Cabaretteketet

Net als vorig jaar zat domrechts de afgelopen dagen weer met kromme tenen voor de buis. De linkse cabaretteketet trok weer voorbij en dat levert altijd weer humorloze tegenstukjes op. Dat de linkse cabaretiers überhaupt niet zo idealistisch zijn als ze voorwenden te zijn. Dat de nar laat zijn oren hangen naar zijn meester onder het oude motto van wiens brood men eet diens woord men spreekt. Dat je voor echte humor in Engeland moet zijn. Enzoverders.

Joost Niemöller - ook al zo'n lachebekje -  pleitte bij Radio 1 voor rechts cabaret, maar de humor is in die hoek helaas ver te zoeken. Wie googelt naar rechtse moppen krijgt niks. Freelance journaliste Mercita Coronel (links) meent te weten waarom: 'Het engagement van de rechtse mens beperkt zich immers vooral tot zichzelf, het behoud van eigen goed en geld in het bijzonder. Dat is zijn ideaal. De inhoud van zijn portemonnee, niet de humor is bepalend voor zijn gelukstemperatuur. Verder is zijn blik op het verleden van zijn land gericht, de tijd waarin alles beter en blank was. Ook op dat gebied is zijn stof wat eendimensionaal.' 

Kijk, dat is nu al grappig, en nog waar ook. Die pijn in zijn portemonnee wil de rechtsmensch niet creatief in het theater relativeren, maar creatief via belastingtrucs of de politiek in klinkende munt terugkrijgen, beargumenteert Coronel. Om af te sluiten met de punchline: 'Als iemand van rechtse signatuur zo’n oudejaarsconference zou kunnen houden, dan is dat wel Geert Wilders. De PVV-voorman maakt ijzersterke taalgrappen - of zijn het meer sneren - en er valt goed met hem te lachen.'

10 opmerkingen:

 1. Tja, 'rechts' en 'humor'.

  In Amerika probeerde Fox een rechtse variant van The Daily Show te maken, "the half hour news hour" of zoiets. Zo tenenkrommend genant en slecht... Dat het bijna grappig was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Arminius:

  Euhm... dus kan het misschien wel? Vanavond even kijken...

  Toch nog even een clipje 'rechtse humor' van 1/2 hour news hour.

  Zo grappig, Rush Limbaugh en Ann Coulter in het witte huis. En wel blijven kijken hoor! "If you don't, we'll invade your countries, kill your leaders and convert you to Christianity."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Who the 'f*ck' (ziet er ab-so-luut lekkerder uit dan Ziva btw!) is dit nou weer? (8e comment)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. och Adamas is al weer tot over zijn oortjes verliefd. Watch out! It might be a Jew!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wacht ik snap het al. Dit is zo'n geval van de een via de ander jaloers proberen te maken. Ik bedoel, we weten allemaal aan wie hij zijn hart heeft verkocht... toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee Mind Fever nu ga jij eens volkomen plat met je overgeparanioseërde ged8engang. Echt kerel 'schoonheid' is zeer betrekkelijk tot niet te peilen. Ik kreeg ooit nog eens via een zakelijke bijeenkomst kennis aan een kanjer waar deze 'Cassandra' nog niet eens in de schaduw kwa uiterlijk van kan staan. Echter na een halfjaar durende uitstapje waarbij we zo'n beetje de halve wereld aandeden, leerde ik mevrouw kennen als iemand die volstrekt niet opgewassen was tegen hetgeen er in deze wereld allemaal aan surprises op allerlei gebied te koop zijn. Daarna kreeg ik te maken met een veel natuurlijker schoonheid (minder gemaskeerd letterLIJK) die overal zo gemakkelijk relaxed op reageerde dat ik tot op de huidige tijd alles met deze mannin af dan wel opbreek! Heerlijk zo'n vrouw waarvan je de volgende ochtend tenminste niet meteen van ellende je bed uit moet vluchten omdat ze van verleptheid eerst 3 uur in de badkamer moet schilderen om er een beetje toonbaar uit te zien! Bovendien weet jij ook wel dat er op afstand nooit met vrouwelijk schoon gedeald kan worden zonder bij thuiskomst met teleurstellende verrassingen geconfronteert te MOETEN worden. Btw ik ben niet zo snel op hol/stang te jagen als Ziva wel eens denkt hoor. Het maakt allemaal uit van een psychologische paringsdans waarbij wij wederzijds meer uitwisselden (it's for allways over namelijk hahaha) dan jij zo op het eerste gezicht wel eens kon vermoeden. Chaitos...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jaja je kan me vertellen wat je wilt. Je bent gewoon geobsedeerd verliefd op Ziva. admit it!

  En dat hele -ik ben anti-jood(A) - en - ik ben anti anti-joden(Z) - is inderdaad gewoon een psychologische parendans van jullie beiden.

  En zij is op haar beurt (alhoewel ze dat niet zo snel gaat toegeven) even geobsedeerd door jou. Via mij, omdat ik haar uitlok als "flamboyante geilaard" (haar woorden), deelt ze hier haar naaktfoto's die eigenlijk voor jou bedoeld zijn. (she's using me!!)

  Snap je?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp echt niet zo wat je met je gepsychologiseer van 19:02 bedoelt. Dus nee ik vat je niet echt. Ik heb hier al meer dan eens uitgelegd dat mijn afkeer van joden en hun meekruipende aanhangsels niet gelegen is in hun genetische voorkomen dan wel afkomst. Mijn afkeer van dat geslacht is enkel daar in gelegen dat overal waar er met monopolitsiche aardse slijk scams, slachtofferschapsporno en alles waarmee je de andere (vooral niet jood!) een poot uit kan draaien, in 99% van de gevallen joden altijd wel een TE bepalend/organiserende rol te spelen hebben. Mijn afkeer van de cosa nostra en andere internationaal operererende syndicaten is ook alleen gericht op hetgeen ze uitvreten en nooit op welke supremacistische grondslag gebaseerd! Nogmaals onder mijn intimi bevinden zich alle ongemaskeerde MENSEN die op grond van respect en vredelievende eerlijkheid met mij wensen om te gaan. En als dat niet zo is, dan veracht ik ze slechts op grond daarvan en niet op hun gemanipuleerd genetische voorkomen. En omdat Ziva mij met haar ongemaskeerde voorkeur voor de altijd bedriegend geborende uitverkorenheid heeft gekozen, zal zij altijd een virtuele sparringspartner van mij blijven wegens de wijze waarop ik met haar soort gewend ben om te gaan. Kijk nu en in de nabije toekomst eens heel goed om je heen, en je zal mij zondermeer steeds vaker gelijk moeten geven... Capiche?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Dat de linkse cabaretiers überhaupt niet zo idealistisch zijn als ze voorwenden te zijn. Dat de nar laat zijn oren hangen naar zijn meester onder het oude motto van wiens brood men eet diens woord men spreekt."

  Dat is natuurlijk wel de waarheid, en de waarheid is niet noodzakelijk humoristisch of aangenaam. Overigens wens ik iedereen veel humoristisch genot toe met superbe grappenmakers als dominee Freek, Dolf Jansen, en die hazenlip - kom, hoe heet-ie ook weer - die zó haarfijn de geestesgesteldheid van policor Nederland aanvoelde dat hij zich vrolijk meende te moeten maken over de rituele verminking van een vrouw die, anders dan hazenlip zelf, moedig en intelligent is. (Aan de Joop-lezers alhier bied ik mijn verontschuldigingen aan voor de lengte van de vorige zin.)

  Hoe triest, Barra, dat je wel je zo voorspelbare kritiek spuit op de reacties van domrechts op de linkse "humor", maar dat je het baggerniveau van genoemde "humor" zelf onbesproken laat. Als ik niet slapen kan (wat gelukkig weinig voorkomt), dan kijk ik een kwartiertje naar een VARA-humorist.

  BeantwoordenVerwijderen