maandag 23 januari 2012

SOEPO

Het was me een cyberweekje wel vorige week, met acroniemen als SOPA, PIPA, BREIN, LOIC, DMCA, ISP, DDOS en wat al niet meer. Anonymous verdedigde iets te enthousiast poenerige internetdieven, en SOEPO en PIPO sneuvelden terecht onder massale protesten.

Wat niet wegneemt dat er weer veel take-down notices over de tafel vlogen. Zo gaat het Beiers ministerie van Financiën vervolging instellen tegen de Nederlandse site Nieuws-wo2.tk wegens het publiceren van (een deel van) Mein Kampf. Het gaat om een 'flankerende steunoperatie' aan de Britse uitgever Peter McGee, die in de clinch ligt met de Duitse overheid. Barracuda vraagt zich af waarom je geen kennis zou mogen nemen van een boek dat een verwoestende wereldoorlog ontketende, of de inhoud nu verwerpelijk is of niet. Het NIOD is trouwens al jaren voorstander van vrije publicatie.

Gerlof Leistra sleept Micha Kat voor de rechter na een krankzinnig stuk waarin de Elsevier-journalist als belangstellende getuige van een rituele moord op Marianne Vaatstra werd opgevoerd. Waarbij Kat toegeeft dat de bron niet betrouwbaar is, maar dat als die bron op een andere site wordt geciteerd, die informatie plotsklaps relevant is. En voor het eerst lijkt Kat zenuwachtig over deze onthullingen. Het artikel is fluks van de voorpagina gehaald en naar het forum verhuisd, waar trouwens ook de oorspronkelijke verklaring van de bron te vinden is: een mesjokke advocate die ook al eens met Leistra heeft gesproken, maar toen die niet tot publicatie overging, heeft ze hem ook maar aan het verhaal toegevoegd.

En dan hebben we nog de Ben van de Brink Bode oftewel Argusoog, het weblog dat alles gelooft wat zelfverklaard pedojager Ben uitbater Arend Holvat op de mouw spelt. Nu weer ontving de hostingpartij een sommatie om Argusoog per direct offline te halen in verband met aanhoudende beschuldigingen van Ben aan het adres van Bureau Jeugdzorg. De klagers vonden ondanks een glansrijke overwinning in de rechtbank blijkbaar nog steeds dat Ben in de commentaren geen strobreed in de weg wordt gelegd. Hoe dan ook, volgens de laatste spannende bijna live-verslagen moet Ben nog een tijdje brommen (wegens bedreigingen) en de politie rammelt steeds vaker aan zijn deur. Maar de duivelse Ben is de Hermandad telkens weer te slim af. Volgende week: Dick Bos weer in actie!

12 opmerkingen:

 1. Ben’s angst is dat ze door deze inval het gemakkelijker hebben gemaakt om een liquidatieteam van ingehuurde buitenlandse huurmoordenaars toegang te laten verschaffen tot hun woning.

  whoehahaha.

  Meld je nu gewoon bij politie, dan hoeven ze ook niet steeds je deur in te trappen.

  Zoals ik reeds een paar maanden geleden voorspelde, die ziet zijn kinderen nooit meer terug. En dat heeft meneer allemaal aan zichzelf te danken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Barracuda vraagt zich af waarom je geen kennis zou mogen nemen van een boek dat een verwoestende wereldoorlog ontketende". Yup, mee eens. Ik heb ooit in een wetenschappelijke bibliotheek gewerkt. Uitlenen van Mein Kampf? Lieve hemel. Dan moest de aanvrager eerst wél door een bureaucratische procedure waarbij vergeleken het aanvragen van een uitkering een sinecure is. Kon je niet aantonen dat je dat boek ábsolúút nodig had voor wetenschappelijke doeleinden, dan kon je het vergeten.

  Je persoonlijke gegevens werden trouwens geregistreerd wanneer je Mein Kampf zelfs maar aanvroeg. Ik heb altijd vermoed dat die gegevens werden doorgegeven aan de BVD.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets overwinning op sopa/pipa Barra...
  "on jan 20th the bill was postponed in search for a larger support".

  Kwestie van even wachten tot de verontwaardiging is weggeebt, het protest is geluwd en dan nog een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het probleem met deze zaken is dus dat er door te veel gestoorden, machtsmisbruikers en slachtofferisten opzichtig aan egomasturbatie wordt gedaan. Zowel door Micha, Ben en al zijn medeslachtoffers wordt er vanuit gegaan dat je met veel ophef en roeptoeterij ook maar werkelijk iets aan hun situatie gedaan kan worden? Nee dus helaas. Ik heb ook de waarheid niet in pacht, maar met deze onzin komen alleen de schaapsherders der kudde als lachende boven dit alles weg. Laurita van hieronder bijv. maakt weldegelijk eveneens haar punt (en handelde daar ook naar door dus gewoon wel te gaan he?), echter de geconditioneerde briefschrijver van mijn link raakt (veel imbecieler dat wel) zo hier en daar ook wat zinnigs aan. Maw een ieder draagt altijd wel wat aan om op welke manier dan ook wat van zijn krankzinnige situatie te kunnen verduidelijken. Hoe geslepen of zwakzinnig dan ook, neem je situatie voor lief en emigreer desnoods, maar loop aub toch niet zo van de daken te janken hoe lelijk deze wereld wel niet voor jezelf kan zijn. Moe wordt je van al dat gejank, waar anderen dan weer door schyzofreen gevangen in de hoek blijven zitten. Vecht en toon alleen je overwinning in de plaats van al je tegenstand onderweg daar naar toe! Oid...

  "De Ned­er­landse over­heid is niet gemakke­lijk voor me geweest. Sinds mijn 13de jaar, toen ik onbe­doeld in de belang­stelling kwam, is mijn leven com­pleet over­hoop gegooid door de Kinderbescherming en de Jeugdzorg. Van een fijne kinder­tijd werd ik door die instanties in een vol­wassen wereld gegooid. En die wereld was niet bepaald leuk voor mij."

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "on jan 20th the bill was postponed in search for a larger support".

  Ja, maar niet in de huidige vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik raak niet snel gewelddadig Adamas. Maar die Boudewijn is toch wel zo'n persoon die ik graag met een knuppel zou willen bewerken. Of beter nog, zijn paspoort afpakken en hem in Gaza mieteren. Lijkt me nou grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die Pothoven is inderdaad een geconditioneerd en in kleine kringen rondtollende moralist. Dat zijn we van uit ons eigen bekrompenheid dus eigenlijk allemaal MF. Niet? Ik heb de woorden van Ziva dan ook ter harte genomen en besloten hier wat minder van de daken te schreeuwen over hoe 'wakker' ik dan wel/niet ben. Wat ik eigenlijk bedoel is dat het bijna onmogelijk is om met wie dan ook op een lijn te komen of te verduidelijken wat je bedoelt met hetgeen in te brengen hebt. Welke boeken, meningen of mensen je daarvoor ook gaat verbieden dan wel opsluiten. Je kan al je conflicten met de 'overheid' of andere boven je gestelden wel in geuren en kleuren online gaan gooien, als je droomt dat je daarmee een schare van medestanders voor je zaak denkt te kunnen recruteren, heeft de praktijk al meer dan eens bewezen dat je daarmee nooit wat dan ook gaat bereiken. Hoogstens wat overmoedige dromers die wegens oorlogshitserij (Micha's oproep allicht?) de zaak alleen nog maar kunnen lopen frustreren! Onlife met veel moed, geduld en offers de handen uit de mouwen steken is volgens mij het enige wat nu nog iets uit zal halen. Dus niet via gejank en zieligdoenerij je medestanders verzamelen, maar via de realiteit onlife en met inteligentie tot aan degenen die je moet hebben doorstoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Adamas. Wel. Dat artikel in de Volkskrant is een vertaling van een door haar in het Engels geschreven stuk op haar blog. Er was dus geen sprake van een interview of dergelijke.

  Volgens mij (lijkt me logisch) is ze verplicht om dat blog bij te houden, als contract onderdeel met haar sponsors. Je kan het haar dus niet kwalijk nemen dat ze haar hart lucht.

  Verder sta ik versteld van je nieuwe wijze inzichten Adamas. Heb je het licht soms gezien? :)

  Alhoewel ik heb je ook eerder horen zeggen voortaan 'de strijd on-life' voort te zullen zetten. Nog geen week later was je er weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Alhoewel ik heb je ook eerder horen zeggen voortaan 'de strijd on-life' voort te zullen zetten. Nog geen week later was je er weer."

  Jij moest eens weten met hoeveel propagandisten wij van het ondergrondse verzet hier in de bunker op dezelfde account geautoriseerd en wel ons werk liggen (van het lachen welteverstaan) te doen. Bovendien vind ik het persoonlijk altijd erg lekker om mijn vijanden met dode musjes opgelucht van blijdschap te kunnen maken wegens mijn o-zo gehoopte vertrek MF-er hahaha! Van Bepaalde commenters hier weet je trouwens ook niet of ze vrouw, man of hemafrodiet zijn, gezien hun reacties op jouw pornografische knipoogjes van yesterday toch? Nee ik weet voorlopig nog maar een ding. Namelijk dat het online virtuele bestaan een potpourrie van hoaxende reuzen op lemen voeten is, die wegens hun virtuele raamambtaneren 'bestaan' van gekkigheid hun verveling maar arogant van zich af zitten te rammen. Daar bouw je echt geen leger mee op kerel. Ik peil online dan ook alleen maar de superintelligente JIDF-ertjes die wegens hun verloren zaak steeds meer gedwongen zijn om hun maskerades van oplichterij af te doen! Daar kick ik op en dat spijt mij niet. Ziva is van een heel ander kaliber dan Kat bijv. Beide zijn slecht ingelezen gekosjerde hitsers, echter de een wel iets intelligenter dan de andere, wat dan weer door zijn doorzichtigheid geheel te niet wordt gedaan. Kortom; laat ze maar lekker weten dat je bestaat en bovendien dwars door hun vals opgetrokken scheidslijnen van nooit plaats gehad hebbende holohoaxjes heen zal blijven gaan. Çést-çà...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja Adamas misschien net als Bill Hicks via humor toch wel de meest banale waarheden aan het licht brengen. :-)

  See you on stage.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Barra:

  Dit artikel beweert dat er nog helemaal niets is besloten, en ook niets is afgeschoten betreffende PIPA en SOPA.

  Ik weet het; het heet 'Activist Post', en heeft het onderschrift "Interrupt Your Regularly Scheduled Programming" (huh huh huh), maar ik vond het een niet-schreeuwerig, kort en helder stukje.

  Ik denk ook dat het te vroeg is om victorie te kraaien. Eerst afwachten wat er daadwerkelijk besloten wordt tot je kunt stellen dat de bills "terecht sneuvelden onder massale protesten". Tenzij je nu al kan aangeven welke kwalijke stukken al werkelijk en definitief zijn geschrapt.

  BeantwoordenVerwijderen