dinsdag 17 januari 2012

Mongol

Maurice de Hond (of De Hond Maurice, zoals hij in sommige rechtse kringen wordt aangeduid) brengt zowat ieder weekend slecht weer voor het PVV-electoraat. Eerst was er de opstomende volkspartij SP, en nu alweer heel veel zetelverlies voor de PVV. En dan ook nog zes pagina's in Newsweek (bereik: veel) met als kop Geert Wilders Must Stop. En de rechtse bloggers kunnen het nu niet meer ontkennen: het gaat niet goed met Geert.

Eerst was er de oprisping rond de hoofddoek van het staatshoofd die slecht viel bij de achterban, maar Wilders wordt ook geplaagd door een intern proletenprobleem, dat in dit geval weer eens opdook in Limburg. Waarbij veel kranten ook nog een foto van de arme man afdrukten, die de indruk gaf alsof hij als verrekte mongol zo uit de New Kids on the Block was gestapt.

Bij Artikel 7 wordt in een voor die site heel behoorlijk geschreven artikel geconcludeerd dat de 'zwevende PVV-kiezer' steeds meer ziet dat alleen de SP ruggengraat genoeg heeft om haar anti-Europahouding daadwerkelijk te bestendigen, en Wilders te vaak afwezig is in het debat, de zielige tweets ten spijt. Ook dat is waar: zijn oneliner-politiek leent zich goed voor Twitter, maar niet voor de politieke arena. En: 'Meewerken aan bezuinigingen is niet waarvoor ze PVV hebben gestemd.'

Daarnaast heeft de PVV teveel ongeleide projectielen en gelukszoekers aangenomen, en te weinig hoogvliegers die het podium met Wilders kunnen of mogen delen. Dat vindt trouwens ook Joost Niemöller: het niveau van veel redelijk vers aangetrokken PVV-politici is te laag. Ze lijken vooral aangetrokken op hun devotie ten aanzien van Geert, en minder op hun eigenstandig denkvermogen.

De maatschappelijke keuze voor de PVV rendeert niet voor met name de ondernemers onder de PVV, die de partij te weinig liberaal en professioneel vinden. 'Dit is een probleem, omdat de PVV gefundeerd is op die groep eerste uurs volgers. Wanneer ze wegvallen verwordt de PVV tot een soort van SP, maar dan zonder geschikte mensen, functionerende organisatie, of coherente achterban.'

Alleen bij het dampende riool van VanFrikschoten (Amsterdam Post) hoor je vrijwel geen kritiek op Geert. Daar is de strijd tegen de islam - de laatste dagen wordt al in bedekte termen over bewapening gesproken - immers het enige dat telt. En dus werd de Lucky TV-parodie van de koningin in haar nakie in Papoea-Nieuw-Guinea met veel instemming gepubliceerd, waarbij de AP'ers even waren vergeten dat Geert in 2009 in een Newyorkse synagoge met keppeltje verscheen. 

4 opmerkingen:

 1. Ik schaar mij absoluut nooit meer bij welke politieke kleur dan ook. Voor mij is die de hond er daarom dus werkelijk ook een. Met zijn suggestieve peilinkjes namelijk werkt hij nog slechts voor diegenen die met hun geldpersen van deze wereld een mammoon vererende boerderij hebben gemaakt. En wat die rechts islamofoob georienteerden betreft. Zij kunnen dus nooit meer doorhebben dat zowel gretha als de hond op een polizieke wip van verlakkende volksmennerij voor wat judaspenningen mogen spelen tbv dezelfde geldverhandelende pooiers vanachter de schermen. Als ze bovendien hun mensverradelijke kunstjes niet volgens plan uitvoeren dan wel zonder toestemming teveel ongecontroleerde macht naar zich toe trekken, zij alleen nog maar een onFortuynlijke uitbetaling in de vorm van lood of andere vormen van kaltstelling als beloning kunnen krijgen. Dan kan je wel de wapens op willen nemen, maar als je daarmee tegen je mede onmachtige medelanders gaat lopen moorden, dan zullen diezelfde krachten die daar altijd al parasitair de vruchten van plukken, ook nu weer de lachende bloeddorstigen zijn. Komt wat wijsneuzerig over ik weet het, maar als je te lang met deze onmenselijkheden bezig bent, wordt je er bijna vanzelf wel een onderdeel van. (wuink 3x)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Adamas je bent echt net een soort absurd Orakel wist je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor het meedogenloze sociaal-darwinisme dat op DDS en Artikel7 gepropageerd wordt, zal in Nederland nooit een meerderheid - of zelfs maar een substantiële minderheid - te vinden zijn. Nederlanders willen niet op straat geconfronteerd worden met stervende mensen. Wilders realiseerde zich dat natuurlijk ook wel, en voegde enkele 'sociale' punten aan zijn programma toe.

  Uiteraard is en blijft hij een uit de VVD voortgekomen 'liberaal' en is hij dús nooit van plan geweest die 'sociale' punten serieus te nemen. Het deel van het PVV-electoraat dat de verzorgingsstaat wil behouden, maar dan uitsluitend voor autochtonen en niet voor allochtonen, zal zich langzaam van de PVV afkeren. Waarmee de strategie van de SP (val het PVV-electoraat niet aan op hun keuze voor Wilders, maar blijf er geduldig op wijzen dat Wilders zijn beloften niet nakomt) achteraf tóch de juiste blijkt te zijn. En ik misschien toch mijn excuses aan moet bieden aan enkele SP'ers....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wilders is volgens mij allang bezig met zijn internationale Amerikaanse carriere. Een beetje het pad van Ayaan. Moeilijk doen in NL, leuke job bij de VS-haviken, kindje en geld uitgeven.

  En daar wordt hij goed bij geholpen, want zijn Newsweek interview is weer akelig goed getimed.

  Wilders gebruikt Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen