vrijdag 27 januari 2012

Pillenslikkende depressietank

Barracuda behoort niet tot de Twitter-volgers van Bertje Brussen. Net als Bas Paternotte lijdt Bertje aan het Brandaris-syndroom: om de minuut je aanwezigheid kenbaar willen maken. Ik ben! Ik leef! Ik doe! Ik vind! Barracuda vermoedt dat de heren geen partner hebben, dus wordt de wereld automatisch je klankbord. 'Er staat een file op de Oudegracht. WHY!' luidt een van de recente Twitter-klassiekers van Paternotte. Alleen 's nachts is het even stil, maar toch vooral omdat anderen dan ook slapen.

Maar kijk: Bert stopt als veeltwitter. Niet tijdelijk, maar voor de eeuwigheid. En dat is allemaal de schuld van anderen. Tuurlijk, er waren wel eens eerder incidentjes, zoals die keer dat Bert een tweet van een ander doortwatterde: iets over het doorsnijden van de keel van Geert Wilders. Dat werd een heuse strafzaak, die uiteindelijk werd geseponeerd, omdat een deskundigenrapport concludeerde dat de 'publicatie van de tweet is bedoeld om de negatieve bejegening van Geert Wilders aan de kaak [te] stellen.'

Dat kon Bert nog wel trekken, maar een massale aanval van linkse hyena's werd hem toch echt te veel. Bertje had een mening geventileerd over een tv-serie die hij helemaal niet gezien had, doch per definitie linkse propaganda moest zijn. Kort en goed: een heel leger linkse sympathisanten viel uiteindelijk over hem heen. Bertje wordt nu naar eigen zeggen 'obsessief gehaat', waarbij al zijn tweets ook nog eens uit de context worden getrokken. En Twitter werkt 'als verse poep op vliegen als het gaat om angstaanjagende gekken, psychotische stalkers en andere idioten'.

En daar kan een pillenslikkende depressietank (diens eigen woorden) als Bert slecht tegen. Wat balsem voor de ziel had moeten zijn, werd een soort van afschrikwekkende scene uit The Birds van Hitchcock. Weest dus liev voor Bert. Hij moet nog even mee.

53 opmerkingen:

 1. Ik blijf erbij dat die hele opgeklopte heisa om die zogenaamd 'recalcitrante' Bertje een goocheltruc is om het gepeupel alvast te waarschuwen voor wat de consekwenties kunnen zijn als ze over de omheining durven te springen. Bertje is een van alle walletjes vretende hoernalist, die zich aan alles maar wat er naar goud blinkt verhuurt, tegen het belang van zijn eigen moeder nog ook als het kan dan wel moet. O ja; en ik weet toevallig wel (waar Peter al maanden onder in zijn stukjes jaloers/gefrustreerd aan refereert!) wie Raja Felgata toen zover kreeg dat ze de bitchfight met Peter's vrouw wilde aangaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yup, Bert Brussen ten voeten uit. Scheldt dag-in, dag-uit alles verrot wat hem wat voor de voeten komt en maakt Marokkanen uit voor "rifapen", maar op het moment dat Femke Halsema hem een "roeptoeter" noemt, raakt hij in een ernstige depressie verzeild en is de vrijheid van meningsuiting in gevaar. Man, man, wat een pathetische vertoning.

  Met Brussen heb ik nog minder medelijden dan met Kat. Good riddance, racist scum.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh? Was dat Brussen, Adamas? Heeft Brussen Felgata opgehitst? Niet dat het me zou verbazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee Pyt. Diegene bevindt zich onder mijn intimi, en daar kan die bertje gewoonweg niet tussen functioneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lezer wilde (onder een andere nick) nog wel eens korte, grappig bedoelde reaguursels posten op Geen Stijl, de site waar alles moet kunnen. Totdat hij een keer de fatale fout beging kritiek te oefenen op B. Brussen. Toen was het "weggejorist en opgerot". De enige patiënt op de Nederlandse interwebs die ik nu nog volg is M. Kat - the gift that keeps on giving.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, Brussen ten voeten uit. Een pathetische lafbek die veilig vanachter zijn toetsenbord mensen voor "Rifapen" uitscheldt. Buiten GS kan hij niet de doorgeslagen dictator uithangen. Dan blijkt hoe een pathetisch mannetje het eigenlijk is.

  Halsema heeft geen onvertogen woord gebruikt. Ik althans vind "roeptoeter" toch iets minder grof dan "rifaap". We weten nu hoe we Bert de Brulaap aan moeten pakken. Op naar de gesloten inrichting met die handel, in een cel naast die van Micha Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ten eerste heeft Bbbbbbbbert vandaag alweer 23 tweets getweeterd. Die kerel heeft een afkickkliniek nodig wil hij zijn doelstelling bereiken.

  Maar let op, Bert tweeterde:

  Vandaag op GS maar eens onthullen wie er achter dat laffe anonieme account van Barracuda zit. Open vizier, dat gaat lachen worden.
  3 hours ago via web


  Ik ben REUZEbenieuwd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad. Zou GeenStijl echt de geheime identiteit van Barra kunnen onthullen?

  Wie zou het zijn... een vrijmetselaar? Lid van de NWO? AIVD? VVD? Eén van de schizofrene stemmetjes van Micha Kat?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn naam is: Ben van de Brink. Pedojager.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lol! Bert Brussen die iets gaat onthullen! Herinnert iedereen zich die SPECTACULAIRE onthullingen op GS over de CORRUPTIE van Fatima Elatik nog? Bert zag zichzelf al als de Nederlandse Bob Woodward. Helaas voor Bert zei Elatik "Bert wie?", haalde ze haar schouders op en bleef ze rustig zitten waar ze zat. Waarschijnlijk ook weer aanleiding tot een depressie bij Bertje.

  Anyway: ik verklaar me hierbij bij voorbaat solidair met Barra. Het ergste wat Barra kan gebeuren is een tijdelijke invasie door de Roze Horden. Die hebben de aandachtsspanne, de intelligentie én het ethische besef van een amoebe. Dat waait dus snel weer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geez, wat een lichtrose lynch party ontwikkelt zich er hier.

  Zo, Bert Brussen maakt geld van de interwebs? Goed gedaan jochie, denk ik dan.

  Bert Brussen noemt 'die anderen' rifapen? Nou, nou, zo, zo....heftig man. Adamas is scherper van tong als hij zich 'sympathiek' voelt.

  Bert Brussen kan niet tegen kritiek?! Nee, big f*ckin' LoL. Let's not for vote him to be President!

  Veel gevaarlijker, en verraderlijker zijn, om de link van Pyt maar te volgen, de papieren ruggegraten zoals die van Micha Kat.

  Want, wat er zich nu op KLOL openbaart is veel belangrijker; de ontknoping van de ego-centrische-vrienden- naaiende-persona Kat.

  We zagen al de wonderlijke terugtrekkende beweging richting Leistra, en de heimelijke 'correctie's' mbt de smadelijke aantijgingen aan Leistra's adres, maar we kunnen nu 'genieten' van een grof staaltje 'de zwarte Piet toespelen'.

  Reageerpipo 'Tom' en de 'herstelderepubliek-nogwat-site' krijgen nu van Kat (in de comments) al het venijn toegeschoven (nadat hij Leistra tussen neus en lippen vroeg/voorstelde deze site vooral aan te klagen. WUINK, WUINK..

  Nee, van je 'mede-klokkenluiderluiders' moet je het hebben in het Klokkenluideronline-bos.

  En waarom? Dat ligt besloten in het mysterieuze zinnetje van Kat's 'werk': "Wordt Kat geroyeerd door de NvJ?"

  Royeren door de NvJ? = "null"-verklaring perskaart. En dat slaat naast de morele ook, tevens en als laatste de materiele grondslag weg onder het bestaan van Micha Kat als journalist.

  Niettemin Verraad (met hoofdletter), en een absoluut brevet van 'niet-te-vertrouwen' IMO. Kat wil je nooit, maar dan ook nooit naast je in de loopgraven zien: Het wordt je dood.

  Bert Brussen is in dat opzicht een prima kerel. Onaangenaam gedrag wellicht, maar met een beter zelfbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jongens jongens; die bertje is slechts zoals zijn pritt(met zijn penceel eenzijdig in de anus van hitsende gretha!)stift collega als een hoernalistieke slettenbak door de werkgevers van wildermans ingehuurd, om zoveel als maar mogelijk aan goyimmennerij (lees: het liefst tegen alles wat met de Islam te maken heeft!) te doen! Wat dat betreft ziet Breedveld het heel scherp goed. Met alle winden waaien die volksverlakkers mee. Wil jij echter een genuanceerder beeld scheppen door ook de misdaden van de onder opruiende beheer der geldhandelaren moordend en brandschattende christenhonden daar in de Arabische wereld, dan is daar opeens zogenaamd geen ruimte meer voor wegens de angst voor te verwachten aanklachten van ronnie en zijn gedachtenverkrachtingsgestappo!? Zeer doorzichtig allemaal. En bovendien ook nog eens gevaarlijk discriminerend opruiend! En die bert met zijn kornuiten van geilstijl kunnen wel meteen gaan lopen 'dreigen' dat ze met privègegevens van hun oppositie gaan komen, dat zal mij ab-so-luut aan mijn reet roesten. Hun werkgevers van de AIVD weten evengoed al donders goed wie Moderator zowel als ik moeten zijn. But so what inderdaad? Bij ons op de schietbaan van het ondergrondse verzet zijn de bakjes van uitgeprinte schietschijfjes met bertje's gemerkte voorhoofd altijd al na EEN oefen seessie volledig leeggeschoten! Terwijl ons geobserveerd/genomen plaatjes van zijn collega's (prutt incluis) pas na vele dagen aan verversing toe zijn. Dat zegt mij toch echt wel veel over de populariteit binnen bepaalde kringen van deze als een met lachgas volgespoten pruttelende relnicht. En de foto van brussen op onze prikbord van de gegeilstijlde maffia der PVV, moet het ook altijd als eerste ontgelden wegens de stukgeperforeerde staat van de vele pijltjes die er na Breedveld's stukjes steevast op geramd schijnen te moeten worden. Ja die Peter kan schrijven...

  PS: (nog nooit een 'school' van binnen gezien dus zoals Peter rolt het er nog niet uit, maar oefening baart weldegelijk kunst. Bovendien is de strekking wel duidelijk dunkt mij hahaha...)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Ziva; log je nu vanuit de Middenlandse zeegebied in? Met zo een grote 'dreiging' in het verschiet moet je toch altijd bij de poorten als 'reservist' gereed staan? Wil je trouwens aub niet zo vervelend positief naar mijn persoontje toe doen? Dat doet mijn reputatie binnen onze gelederen merk ik de laatste tijd bepaald geen goed namelijk. Alvast bedankt...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. GeenStijl heeft het te druk met de groene pixels.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 'Het' is al begonnen Adamas. Maar ik sta niet bovenaan de lijst.

  Assalamu alaikum

  Ani veAtah Neshane et HaOlam!

  cutie!

  *sorry re-run ivm iPad-gedoe*

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Ziva:

  Een flink stuk schrijven over de Wonderlijke Avonturen die Micha Kat beleeft in het grensvlak van zijn gedachtenwereld en de realiteit leidt nergens tot de conclusie dat "Bert Brussen in dat opzicht een prima kerel is (...) met een beter zelfbeeld".

  @ Adamas:
  Geen enkele school van binnen gezien? Kleuterschool, middelbare school? Hebben de leerplichtambtenaren Laura Dekker tot de andere kant van de wereld op volle zeer lopen treiteren, maar Adamas is volledig ontsnapt aan de leerplicht?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Tim Dog

  Conclusie's? Wat dacht je van:

  "Splinter, balk, oog." "Een slechte buur is beter dan een verre vriend." "Een vogel zingt zoals het gebekt is." "De pot verwijt de ketel dat het zwart ziet."

  En last but not least:

  A Nation CAN survive its fools,and EVEN the ambitious.
  But it cannot survive TREASON FROM WITHIN.
  An ENEMY at the GATE is LESS formidable,
  For he is KNOWN and carries his banner OPENLY.
  But the traitor MOVES amongst those WITHIN the
  gates, FREELY.
  His sly whispers RUSTLING through all the alleys,
  Heard in the very halls of government itself.
  For the traitor appears NOT a traitor,
  He speaks in accents FAMILIAR to his victims,
  And he wears THEIR face and THEIR arguments.
  He APPEALS to the BASENESS that lies DEEP in the
  HEARTS of all men.
  He ROTS the SOUL of a Nation.
  He works SECRETLY and UNKNOWN in the night, to
  UNDERMINE the pillars of the city.
  He INFECTS the body politic so that IT can NO
  longer resist.
  A MURDERER is LESS to fear.
  The TRAITOR is the plague."
  - Marcus Tullius Cicero

  ^THIS^ voor de classicus Micha Kat

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De kringetjes waarbinnen jou perceptie zich voordoet is wel heel erg eenzijdig eng hoor Tim. Wel eens ged8t aan een expat die vanuit het buitenland voor een grote witgoedconcern in Europa gedetacheerd is? En Ziva; als jij met je filmpje arrogant narcistisch via je lichamelijke voorkomendheid ook maar enige indruk bij mij denkt achter te laten, dan weet jij niet hoe goed ik op de hoogte ben van de vergankelijkheid der vrouwelijke hardware. Ik kan al wel zien dat jij nog nooit een kind hebt gebaart, maar dat even terzijde. En Micha Kat is momenteel op klokkenluideronair zeer strak zuigend journalistiek bezig btw. Hij is verbouwereerd dat hij niet aangenomen wordt bij de pedobestrijdings dienst van de KLPD hahaha! Dit is dus de reden waarom ik de gozer (anders dan Ziva) wel kan verkroppen af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ adamas:

  Euh nee, niet aan gedacht... Expatkinderen zijn hier namelijk ook gewoon leerplichtig. Bovendien zijn de meeste expats juist hoger opgeleid, en willen ze meestal dus ook veel investeren in het opleiden van hun kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ ziva:

  Euh, oh kay... Nou, beter 1 vogel in de hand, dan geen hand zeg ik altijd maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik haat leerplicht. Heb het altijd al gehaat. Heb ook allerlei manieren verzonnen om eraan te ontsnappen. Niet zo extreem als Laura, maar wel in die richting. 1 jaar middelbare school in Italië gedaan. Half jaartje in Oostenrijk. :) Daarna op kosten van de staat een jaartje met weeskindertjes rondgekloot in Hongarije. Och de ontsnappingsmogelijkheden zijn er wel. FOK leerplicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Adamas

  Het was juist zo aardig bedoeld, maar ja, opgroeien met een waterput en het gebrek aan een dorpsschool kent zijn grenzen qua begrijpend lezen.

  Maar goed. Dan maar gewoon in je eigen lichaamstaal:

  "Just a man and his will to survive"

  "Don't lose your grip on the dreams of the past.
  You must fight to keep them alive"

  "Risin' up to the challenge of our rival"

  Guess who's coming to dinner...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tjonge de journalistiek verzint steeds meer gecamoufleerdere manieren om hun werk nog ongeschonden te kunnen overleven! Maar pritt-stift moet zo nodig weer eens in opdracht en slecht betaald over verkrachtende moslimse hordes roeptoeteren. Ik denk dat ik ook maar eens een schietpen in mijn peniskoker ga laten inbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. pff... wat een oorlogszucht weer. Jullie slepen de wereld straks nog ten onder met dit geouwehoer. Self-fulfilling prophecy.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Verrek Adamas het sneeuwt in Caïro. Weird. Maar ff serieus. Dit soort dingen doen mij schamen dat ik tot de 'mannelijke' doelgroep behoor. Echt, soms denk ik, gewoon castreren die hele bende. Wie zou die dame zijn denk je. Een BNN reporter? Try Before You Die ofzo - Je als blondine tussen een horde opgefokte Moslims begeven. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik denk dat ik ook maar eens een schietpen in mijn peniskoker ga laten inbouwen.

  LoL Adamas als Howard Darby. Dat is iets voor mijn fantasie-boekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @20:49
  Dat is een hitsende ashkenazische die nav geilstijls Arabische verkrachtingscampagne met een paar patsertjes met ingebouwde cameratjes in hun kop, bewust tussen de demonstranten in is gedirigeerd! Beelden zijn nep dan wel geregiseerd opgevoerd! Binnenkort volgen er van de gearesteerde sayanim beelden die zullen aantonen dat het hier om spionerende mooszaad agenten ging, die voor sites als geilstijl in het westen hun hitsend/mennende werk als vanzelf wel moesten doen! En Mind Fever; Ik zou mij maar wat graag met die mannen van de Egyptische oppositie willen vergelijken. Da's wat anders dan die gecastreerd geparaliseerde halve garen die in tentjes voor gemeentehuizen tot aan st. juttemis met de overwinning op zak denken te kunnen bivakeren? Ze lachen zich rot (nog wel maar ik weldegelijk als laatste!) daar in hun ivoren torentjes kerel! Welnee gewapend dat tuig uit hun huizen dan wel werkplekken sleuren (het liefst met hun meehitsende hoernalistieke verraderstuig uiteraard!) en kaalgeschoren al naar gelang hun mensverradelijke aandeel, via de genadeschot dan wel een langzaam aan en pijnlijke dood als berechting voor hun strapatsen laten betalen. Echt die landverradende hoernalistjes van geilstijl zullen zometeen niet weten met welk een enthousiasme dat tuig tijdens hun werk nog zal worden ontvangen in bepaalde regios van dit overgecabaliseerde laagland. Die Arabische semiten kunnen tenminste dmv offers en moedig doorzettingsvermogen beter en mannelijker van zich afbijten dan meniggeen ze hier in Nederland nog kan nadoen. Ik weet niet of ik dezelfde verzetsgeest hier in het westen ooit nog wel zal aantreffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. haha Adamas wat ben je toch een machtig figuur zeg. :)

  Toch ben ik benieuwd, ik heb het al eens eerder gevraagd, maar toen noemde je mij stupide. Maar wat voor ideologie, wat voor vervangend systeem zie je voor je? Ik bedoel, afgezien van jouw insinuaties dat alles met de grond gelijk gemaakt moet worden, wat voor oplossingen zie je voor je? Dit is niet per se een vorm van verpakte kritiek van mijn kant, maar eerder nieuwsgierigheid. Wat voor 'betere' wereld zie je voor je? Zo zie ik bijvoorbeeld een wereld zonder kapitalisme voor me(definitief ten einde, nooit meer). Een soort van anarchosyndicalisme en resource-based economy samen als oplossing...

  you...?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. LoL @Mind Fever

  Adamas is een van de Lost Boys, trapped in Never Never Land koortsachtig op jacht naar 'happy thoughts' die zullen, nee moeten leiden naar de val van de grote boze krokodil.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wij mensen zijn met ons allen net een zinkend schip. Of de nietsvermoedende piloot van een vliegtuig dat langzaam neerstort. We denken dat we vliegen, we hebben de werking van de zwaartekracht nog niet geheel door. We zien het wel. We zien het allemaal. Wat wij doen zal ongetwijfeld tot een desastreus einde leiden. En ZIJ, zij hebben ons allemaal overtuigd dat er niets beter is. Onze kloten zijn gewoon afgeknipt. Bekritiseer je kapitalisme dan ben een communist. Dat is exact hoe onze kloten zijn afgesneden. Ze hebben ons overtuigd dat er buiten kapitalisme vs communisme niets is. En kapitalisme is de winnaar van vandaag. Maar hoe lang nog voordat alles, alles op deze aardkloot volledig in bezit van privaten zal zijn? Hoe lang tot de laatste diersoort eindelijk is uitgestorven, de lucht en zeeën zo vervuild, de oerwouden weggekapt. Een afgebrande platgebombardeerde afvalhoop. Onze kloten zijn zodanig afgeknipt dat we in onze kansloze toestand de goorste bedriegers het kantoor in stemmen. Wie met de mooist klinkende beloftes komt stellen we als representant op, zodat ze vervolgens als sloofjes in dienst van de hogere macht deze staat van ellende kunnen voortzetten.
  En dan heb je nog aan identiteitsstoornis lijdende lui als Ziva die liever de hele wereld door het slijk halen dan inzien dat er zonder concessies absoluut niets voor elkaar gekregen zal worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Jawel Ziva; mijn groenogige reptiel. Verklap ons nu maar gewoon je buitenaardse roots. Een ashkenazische tribegenote van je kon de druk ook al niet meer aan en moest dus wel uit de school klappen! You're desperate and therefore losing all-over my darling hohoho...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Aargh MF

  Zit ik net romantisch met een journalist van Bild-Zeitung al video-facebookend te proosten op Adele kom jij weer met dat halfslachtige commentaar.

  Zijn het nu juist niet die compromissen die je je kloten hebben gekost? Is het nu niet juist dat eeuwige gebedel om concessie's die als een kaasschaaf je mannelijkheid hebben verpieterd? Is het nu niet juist dat heilloze gepolder dat je heeft afgevlakt, en droog gezet?

  Juist! Dusss...

  Niet aankomen met identiteitscrises door het weigeren om concessie's te doen. Het doen van concessie's levert je juist die crisis op.

  wit is zwart, zwart is wit Mind Fever...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @Z.I.V.A

  Ik begrijp nooit wat er te zien valt bij die reptilian video's, jij wel?

  Behalve dan deze van Bush. Die klik op 0:35 is echt te sick. Een belediging aan mijn intelligentie ook om te suggereren dat dat een camera flits zou zijn. Nee ik vraag me serieus af wtf er met zijn ogen aan de hand is. Een of andere zeldzame aandoening ofzo?

  Ik vind het altijd wel een soort van gemoedelijke fantasie dat hij en zijn soorten reptilians zijn. Geeft een bepaalde hoop dat hun gewetenloze gedrag niet bij de mensheid hoort. They are not one of us! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Het doet me altijd een genoegen om pseudo-pornografische Adele momentjes te verzieken. At your service zeg ik maar.

  Hoe dan ook. Wederom introduceer je mij weer aan jouw door identiteitscrisis geleide waandenken. Concessies doen leidt tot crisis? Wil je mij expres verachterlijken lieve Ziva?

  De identiteitscrisis bij jullie is dat jullie niet eens weten wie jullie nou exact zijn. En maar smijten met antisemitische bakstenen. Mensen haten jullie niet om wie jullie zijn, maar om wat jullie doen. Concessies zijn daarom juist de weg tot een vreedzamere toekomst. Weet je ik zie jullie ergens als een stel kwade pubers met atoombommen. Levensgevaarlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @Mind Fever

  Die reptilian videos zijn suf, dan is de serie van deze 'ex-tuber-cause-banned' Dallas Goldbug over perception management veel leuker.

  Maar, ik heb ooit the Biggest Secret van David Icke gelezen en het heeft me mega gefascineerd. Met name omdat hij iedere regel in dat boek zorgvuldig in voetnoten verifieerbaar documenteert, en tegelijkertijd tussen de regels door de meest waanzinnige baby-schransende orgies met shape-shiftende royals en top-dienaren beschrijft.

  Fascinerend hoe een menselijk brein werkt.

  "Vertel ze iets zo groot en ongelooflijk zodat ze hun monden wijd sperren en de rest van je verhaal er als zoete koek in zal verdwijnen.."

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @Mind Fever

  No, no, no..

  Het doen van concessie's leidt JUIST tot een identiteitscrisis. Zowel op micro (individueel) als op macro niveau.

  Nou moet je dat niet verwarren met 'onderhandelen', maar 'onderhandelen' moet je nou juist ook weer niet verwarren met 'concessie's'. Een goed onderhandelaar levert immers niets in dat hem dwingt tot een concessie. Gebeurt dat wel, dan is juist die concessie bij een volgende onderhandeling weer onderdeel van zijn pakket.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. hah The Biggest Secret :). Daar worstel ik me nu al meer dan een half jaar moeizaam doorheen. Ben pas op pagina 200. Ik heb nog nooit zo lang over een boek gedaan. Het is onderhand van de ene hoek naar de andere hoek in mijn kamer gevlogen, de papierbak in en weer uit. Ik heb nu besloten dat ik Icke toch een uiterst sympathieke vent vind. Ik MOET gewoon respect hebben voor iemand die zoiets kan schrijven, (met verifieerbare bronnen) en daarnaast in zijn uppie de wereld afreist om aan ieder die wil het horen zijn verhaal te vertellen.

  Interessanter om te lezen vind ik dan Jordan Maxwell. Hij is wat men noemt de Godfather van de complotdenkerij Maxwell heeft mij er toch wel van overtuigd dat Jezus nooit bestaan heeft en het Christendom niets meer is dan een verbastering is van zonneaanbidderij.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Jezus is the sun of God, who rises every morning :)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Een behartiger van mijn belangen in de VS reageert teminste wel op de opmerking van mij op 22:38. Ik kan natuurlijk hier niet al haar informatie als open kaarten op tafel gaan gooien, maar in het algemeen had ze mij als conclussie op het artikeltje dit te melden:

  "Some of the Jews are so psychotic that I don't know if they truly believe what they say about aliens, or if they are simply trying to deceive us. It makes you wonder, what would the world be like today if all of the Jews during the past few centuries had been putting their effort into something useful rather than murder, arson, and war. They are truly a sad excuse for humans."

  BeantwoordenVerwijderen
 40. How about this.

  Het hebben van een identiteit leidt tot crisis.

  Maar ik begrijp niet zo goed hoe jij/jullie met een oorlog tegen Iran weg denken te komen. Die lui kunnen terugbijten, het is geen Irak. En zelfs als het lukt, hoe dan verder?
  Hoeveel hoop ligt er in zo'n strategie?

  Wil je ze allemaal afmaken?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Vooralsnog geen kwaad woord over - naar eigen zeggen - legaal gedrogeerde, religieus gefrustreerde poldernicht Bert Brussen tot dusver.

  Mocht hij echter zijn twittergelofte realiseren dan diskwalificeert hij zichzelf tot een matennaaier en is zijn pasje van het NVJ nog minder waard dan die van M(icha).K(at). Ultra.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @ Ziva:

  "Is het nu niet juist dat eeuwige gebedel om concessie's die als een kaasschaaf je mannelijkheid hebben verpieterd? Is het nu niet juist dat heilloze gepolder dat je heeft afgevlakt, en droog gezet?"

  Hmmm... doet me denken aan een aanvaring die ik met een Israëlische in Laos heb gehad...
  In Vang Vieng lekker hersenloos zuipdaagje 'tubing' gaan doen. Busje heen, lam, zwemmen, einde van de avond busje terug. Er zaten Israëliers in mijn busje, van één van de meisjes dacht ik nog: knap ding. Kwamen we terug in dat dorpje, flipt dat Israëlische kind volkomen, over dat het busje haar naar haar hotel moest brengen (3 minuten verderop lopen, en verder waren we gewoon gedropped waar we ook waren opgehaald). Die Laotiaan snapte er niets van, ze begon zelfs aan hem te trekken en te duwen, en toen ging ik er tussen staan. Gevraagd waar ze in godsnaam zo moeilijk over deed. "Iedereen probeert over je heen te lopen, dan moet je keihard zijn en terugvechten, maar dat snap jij niet want jij bent Europeaan, weak and pathetic!"

  Dat knappe ding was veranderd in een schuimbekkende razende heks. Rimpels, hysterische gebaren, krijsende stem... Ja, ik zag daar echt de 'kracht van niet over je heen laten lopen, de kracht van nemen zoals jij het wil' enzo. Want consessies zijn een teken van zwakte toch? Dat castreert je maar, nee neem dan maar conflict. Naakte agressie. Lekker puur en zuiver enzo. Want zwart is wit en wit is zwart zei je toch?

  Het is overigens niet de enige aanvaring die ik met Israëliers heb gehad. Als individu zijn Israëliers soms prima te behapstukken. Als groep vaak eenkennig, onbeschoft en agressief.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Interessant verhaal Tim.

  Moet toch zeggen dat ik altijd de kriebels krijg bij dat soort filmpjes en de associatie met 'bagpackers'. Dat zijn gewoon een bende verwende westerlingen in tour-busjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @ Mind Fever:

  Ja, dat was het ook daar... hersenloos vermaak, zuipen, achter de meiden aan... ben er ook maar 3 daagjes gebleven. Heb wel leukere ervaringen gehad. Lekker met motortje door de jungle bij Boleaven Plateau met een supercoole Fransman van 2 meter 10. Dorpjes zonder electriciteit, jeu-de-boulen midden in de jungle met mensen die je totaal niet kunnen verstaan (het was een Frans protectoraat, vandaar dat ze in Laos jeu-de-boulen) maar ondanks geen verbale communicatie hadden we met zijn allen wel de grootste lol. Zwemmen in een meertje met die kids daarzo, die zich als lopende band voor je opstelden zodat je ze over je hoofd heen in het water kon keilen. Supermooie natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @ Mind Fever:

  ... Maar echt, waar ik ook kwam, veel gedonder met Israëli. Vechtpartij op een boot van Brindisi-Korfu, gezeik in Thailand, Laos... In Thailand waren ook veel hostels die mensen met Israëlische paspoorten weigerden. Hing er een briefje op de deur, met een mededeling in de trant van "no Israëli people allowed, because we has many problems with stealings, insultings fightings and payings of bills" (altijd in slecht Engels). Ah, hier een voorbeeldje.

  hier tevens een artikeltje die verklaringen probeert te zoeken voor dat soort gedrag (geschreven door en voor Joodse mensen, Jewcy is geen website met een antisemitisch/racistisch perspectief).

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Dat is wel interessant ja Tim. Op zich geeft dat artikel wel waardevolle antwoorden.
  Maar goed. Ik hoor dit allemaal voor het eerst.

  Het doet me denken aan Amerikaanse touristen, die kunnen ook zo zijn. Ook al van die kolonisten.

  Dit is trouwens wel grappig. Een Israeli in New York. :)

  '..You have a problem that I'm a Jew!?' No.. no ! 'You have a problem!? I want the manager!!'

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @ Mind Fever:

  Ja, ach... om de boel maar even te relativeren, Nederlandse toeristen in het buitenland kunnen ook wel erg lomp, onbehouwen en dom zijn trouwens.
  Verhaaltje van een Griek die ik in Korfu sprak was wel grappig. Hij had een huis zonder hekken en afrastering, beetje in de natuur.

  Zijn verhaal was iets van:
  "En echt, van die domme Hollanders die over het grasveld dwars door je tuin banjeren, praktisch door je opgehangen schone was heen, maken ze opmerkingen als: oh goh, loop ik over privé-terrein? Echt waar? Is dat je huis joh? Ja, ik heb geen hek zien staan dus weet ik veel. Wat een stel domme schapen zeg, zonder verstand een beetje langs bordjes en hekjes lopen want zelf nadenken lukt blijkbaar niet."

  Maar over het algemeen zijn Nederlanders in het buitenland graag geziene gasten. Wel easy-going, redelijk rijk natuurlijk, maar zonder pretenties en geen agressie (natuurlijk reken ik geen voetbalsupporters mee, want dat zijn nu eenmaal geen mensen meer als je die in groepsverband zet).

  BeantwoordenVerwijderen
 48. hm.. het is lastig om zulke dingen te generaliseren vind ik altijd. Erg lastig.

  Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik Duitsers vaak het prettigst en meest intelligent vind. Fransen het opgewektst. Italianen geobsedeerd met uiterlijk.Spanjaarden trots en vurig. En Portugezen wat melancholiek.

  Ieder mens is anders. En alhoewel mensen van verschillende nationaliteiten verschillende kenmerken en gewoontes hebben hangt het uiteindelijk allemaal van het individu af. Ik heb zeer oppervlakkige en ronduit achterlijke stereotype Amerikanen ontmoet, evenals ook de meest bewonderenswaardige hoogintelligente Amerikanen.

  Daarnaast zijn we allemaal, steeds meer ook, cultureel geïntegreerd. Die 'kloof' vervaagd met de dag en er blijven steeds kleinere verschillen over.

  Echt. We zijn allemaal hetzelfde. Konden we dat maar meer inzien. Voornamelijk die Israeli en Mosselmannen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 49. ah Marylin Manson ben ik nooit zo weg van geweest.

  Veel liever dit.

  What do you mean, "I hurt your feelings"?
  I didn't know you had any feelings.
  What do you mean, "I ain't kind"?
  Just not your kind.

  BeantwoordenVerwijderen