donderdag 26 januari 2012

Meulenbelten

Nieuwe media zijn de katalysator voor onderbuikretoriek, concludeerde filosoof Hans Schnitzler een dezer dagen in de Volkskrant. We lezen veel bijvoeglijke naamwoorden: revolte van de rancuneuze burger, lamlendig zappen, wezenloos surfen en neurotisch gamegedrag en door winstmaximalisatie gedreven multinationals. En Hans sleept er tussen neus en lippen ook nog een Franse filosoof bij. Dat soort dingen dus.

Het is duidelijk dat Hans niet zoveel op heeft met de onderbruik: 'Wat nieuwe media namelijk vooral doen is het opeisen en annexeren van onze emoties, verlangens, kennis en creativiteit; het hele domein van de menselijke geest dus' En: 'Daar waar de minderjarige aan zijn kinderlijke impulsen wordt vastgeketend, wordt de meerderjarige surfer naar internetpagina's doorverwezen die zijn eigen gelijk bevestigen en zijn bestaande voorkeuren bestendigen. Infantilisering alom, kortom.'

Niet dat Hans met alles ongelijk heeft. Barracuda moest natuurlijk meteen weer denken aan Amsterdam Post, zijn geliefde hangplek voor geborneerde onbegrepenen. Waar voortdurend een sfeer hangt van: de hele wereld begrijpt ons niet. Zo beklaagt ene Marjan K. dat veel kranten de discussiemogelijkheid sluiten. Vooral wanneer het gaat over onze 'allochtone medelanders'. Schijnt dat Elsevier weer eens honderden reacties in de prullenmand heeft gegooid.

En daar gaan de opgewonden AP'ertjers weer: Elsevier zal wel gekaapt zijn door hersenspoelers, dictatuur is nog meer genaderd, royalisten, groen-linksen en socialisten leven als parasieten elk in hun zelfgemaakte dictatoriale bubbel tot eigen profijt en in het nadeel van alle anderen die ze uitsluiten (...), het grote meulenbelten is begonnen, en: alles is gericht op het in stand houden van een ontzielde, nietszeggende, de onafhankelijke vrijgeest dodende polemiek. 'Wat overblijft is de grijze massa gehandicapten die zich mag rondwentelen in de socialistische heilstaat. Armoede voor iedereen á la Noord Korea.'

Een kijkje in het urinoir van het internet maakt trouwens meteen duidelijk waarom AP'ers overal weggebonjourd worden: 'Ik ben ook geband bij Elsevier. De eerste keer snapte ik, maar de 2e keer heb ik alleen het woord vuile verrader gebruikt en daar ook meteen mijn excuus bijgezet omdat ik geen ander woord kon vinden dat de lading dekte.'

Nou zou je denken, dan richt je lekker met zijn allen je eigen vrijsprekende en vuilspuiende weblog op?  Maar die wordt weer amper gelezen. Want reaguurders kunnen wel tikken, maar niet schrijven. Weg gemodereerd wegens onduidelijke redenen? Een artikel dat je wilt becommentariëren maar dat kan niet? Dan hebben we vanaf nu: Slechtingelichtekringen.nl! Stand van zaken tot dusverre: nul commentaren.

17 opmerkingen:

 1. Ik wil wel geloven dat de commentrates iets zeggen over de populariteit van een webstek, maar om dan maar ook gelijk te suggereren dat het aantal reacties alles over de kwaliteit van getypte (of getikt zo je wilt) hersenspinsels vetellen? Dat gaat mij echt iets te ver. Xander haalt altijd veel publiek, maar op diepgang of ongehersenspoelde inzichten kan ik de scribent absoluut niet betrappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, slechtingelichtekringen.nl lijkt ook te suggereren dat commentaren die verwijderd zijn op de één of andere manier getuigen van diepgang, gezond verstand en weldenkendheid. Daar stel ik me ook grote vraagtekens bij.

  "(...) Dus nu dan maar gewoon een site waar je commentaar kwijt kan dat je ergens anders niet kwijt kan. We hopen op een snelle revival van de weldenkendheid (...) Politiek Correct is OUT, gezond verstand is IN."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zulke dichtgenaaide bovenlippen zijn echt ongeloofelijk bizar. Alleen al maar om aan te zien! Echter het kan altijd nog erger maar dan ook veel ranziger. Volgens DE naaiende 'rechter' dan.

  "Het woord 'naaien' werd dan, voor één keer op de openbare omroep, gebruikt in de reguliere betekenis van 'met naald en draad', die in dit specifieke geval trouwens de andere betekenis in de weg stond.

  Het klopte. Volgens de rechter mocht je met dat wijf alles doen, met één restrictie: ze moest de dag nadien wel kunnen gaan werken. 'Kun je met een dichtgenaaide vagina gaan werken?"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik leer elke dag weer wat nieuws met jouw Adamas. Vrouwen die vrijwillig hun vagina laten dichtnaaien! wtf..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, daar wordt ik blij van

  'Ontkennen Holocaust niet strafbaar'

  Het ontkennen of rechtvaardigen van genocide zoals de Holocaust wordt voorlopig niet strafbaar.

  Het kabinet vindt vrijheid van menigsuiting belangrijker, schrijft De Telegraaf donderdag op basis van bronnen in Den Haag.

  ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind diende in 2009 een initiatief-wetsvoorstel in om het ontkennen van een volkerenmoord strafbaar te stellen.

  Nu kunnen mensen in principe worden vervolgd via het verbod op groepsbelediging, maar Voordewind vindt die omweg te vaag. Hij wil dat het in de wet komt te staan.

  Krachtig signaal

  Voordewind wilde met het voorstel een 'krachtig signaal afgeven' omdat het beledigen van joden is toegenomen. "Het debat moet gevoerd worden, op scholen moet de geschiedenis verteld worden en op universiteiten moeten de feiten onderzocht kunnen worden", zei hij destijds.

  nu.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Godverdomme, er moet natuurlijk een W van jouw af in mijn post van 16:46.

  ..gaat zich aanmelden voor heropvoedingstraject.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het beledigen van Israël of het beledigen van Joden? Die twee worden erg vaak verward tegenwooooordig.

  Ik vermoed trouwens dat over niet al te lang niemand de beschuldiging 'anti-semiet' nog serieus neemt.(vind je het gek) Dat is pas jammer, want antisemitisme bestaat wel degelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Dat is pas jammer, want antisemitisme bestaat wel degelijk."

  Al was het dan alleen nog maar georganiseerd door de gekosjerde tak der Semitische volkeren, die alzo hun strak afgerichte goyimdebielen tegen hun medesemitische dna-genoten ten bate van EEN judeo-wereldregering telkens maar weer proberen op te jutten via oorlogshitserij!? Strontziek wordt je gewoon van deze onmensen. Wil jij mij een antisemiet noemen terwijl ik dagelijks van de gehoofddoekte Arabisch Semitische schoonheden die langs mijn raam lopen, zowat op het punt sta om mij tot het Moslimdom te laten bekeren dan wel besnijden? Begrijp jij eigenlijk wel wat ik hiermee wil zeggen MF? Ik betwijfel het...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Of ik jou begrijp?

  Tja. Als ik het goed heb geloof of ben jij ervan overtuigd dat een klein groepje Joden (bankiers, industriëlen, families) sinds (?) een zeer lange tijd de wereldgeschiedenis bepalen. De 1ste wereldoorlog, de 2e wereldoorlog, de holocaust, daar zitten zij allemaal achter. Allemaal om Israël te creëren met als einddoel een nieuwe wereld orde onder hun bestuur..
  Zelfs antisemitisme hebben ze zelf bedacht. 9/11 zitten ze ook achter.

  Verbeter me maar hoor.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh en volgens mij probeer je ook te zeggen dat Joden en Arabieren/ dezelfde herkomst hebben?

  ....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Adamas:

  Euh... bedoel je dat je geen antisemiet kan zijn omdat Arabische volkeren ook tot de Semitische volkeren behoren, en dat je van Arabische meisjes juist zo... euh... bronstig word dat je graag een knipje in je pielemuis toestaat als deze handeling je maar toegang verschaft tot die onbereikbare doelgroep waarvan de individuele exemplaren iedere keer weer zonder je een blik waardig te gunnen voor je raam heupwiegend uit het zicht en uit je leven verdwijnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Mind Fever:

  Nee... die had geen hoofddoekje.

  P.s. Wereld eist actie tegen cybercrime.
  "DAVOS - Internationale actie tegen cybercrime is dringend nodig, concluderen leiders van overheden en grote bedrijven."

  ... 'Wereld' wordt hier dus gedefinieerd als overheden + grote bedrijven... benieuwd waar 'burgers' zijn gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als reactie op Barracuda's post laatst over de vreemde geluiden.

  Allereerst deze video die aantoont dat het allemaal kopieën zijn met hoogstwaarschijnlijke deze film als geluidsbron.

  Case Closed.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Tim

  Ja, ik moet ook altijd lachen om die "de hele wereld vindt..." berichten. Blijkt het altijd om een paar vertegenwoordigers van de elite te gaan. Nou ja, de MSM...

  Oh, wacht...

  Lees manufacturing Consent of bekijk de documentaire. Gratis (legale) download hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey Pyt bedankt voor de tip. Ik had de docu nog niet gezien. Echt bijzonder goed gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen