dinsdag 10 januari 2012

Meanwhile, In Tipperary


Achtergronden hier,weerwoord hier, complotten hier.

27 opmerkingen:

 1. Vanwaar deze stap? Of staat hij soms ook op de lijst van B&H

  Anonymous gooit gegevens neonazi’s online

  Anonymous heeft via de website Nazi-leaks.net duizenden gegevens vrij gegeven van mensen, groepen en bedrijven die banden zouden hebben met de nazi ideologie. De gegevens zijn afkomstig van extreem rechtse bolwerken als National Democratic Party (NPD), Nationales Versandhaus en de American Nazi Party. Ook zijn er gegevens vrijgegeven van verschillende Nederlanders die zich voornamelijk bezig zouden houden met de groep Blood and Honour.

  De actie is een onderdeel van de op 1 mei 2011 begonnen operatie "Operation Blitzkrieg" die toen zijn gestart met de aanval op onder andere de Duitse extreem rechtse websites Rocknord.net, Thiazi.com, Wolfsfront.com en O1mai2011.de.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet elke fascist is een nazi. Frik is net als Pennings een fascist, maar geen nazi. Nazi's willen de Joden uitmoorden. Frik en Pennings de Afghanen. Dat is het verschil.

  Beetje linke actie van Anonymous, trouwens. De gegevens die ze gejat hebben, zullen niet voor 100% betrouwbaar zijn. Je loopt het risico volstrekt onschuldige mensen te labelen als 'nazi'. Niet al mijn Duitse kameraden zijn even gecharmeerd van deze actie.

  De 'nazi-leaks' site is down wegens hoge traffic. Een mirror vind je hier. Kun je zelf controleren of Frik en Aart er ook op staan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Pyt:

  Ik kan Aart niet vinden... klopt die lijst dan niet?

  P.s. wat vond je van de Geert-is-een-fascist scriptie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tim

  Awww..staat Aart er niet op? Waar zou hij die armband met hakenkruis dan vandaan hebben? Hmm...dit vraagt om nader onderzoek!

  Ik vind het een uitstekende scriptie. Niet dat hij mij er nog van hoefde te overtuigen dat Wilders een fascist is, maar hij heeft me wel een paar nieuwe argumenten gegeven. Wat vond jij van de scriptie? Ik ben weliswaar opgeleid als docent, maar ik kijk er uiteraard niet onbevooroordeeld naar.

  PS Een aardige discussie over de scriptie vind je hier en hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Pyt,

  Alhoewel ik Wilders een vreselijk man vind en zijn voorstellen fascistisch, heeft hij niet ergens een punt? Neem bijvoorbeeld eens homo geweld. Statistieken geven aan dat meer dan 2/3 van de gevallen door Moslim immigranten wordt gepleegd. 90% van de Nederlanders vind homo-sexualiteit moreel, terwijl dat bij Marokkanen en Turken rond de 30% ligt.
  Het valt volgens mij niet te ontkennen dat hedendaagse Islam zeer anti homoseksueel is. Noem een Islamitisch land waar homoseksualiteit wordt getolereerd..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Turkije (het Ottomaanse Rijk) was een van de eerste landen in de wereld die homoseksualiteit legaliseerde

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_homoseksualiteit#Turkstalige.2C_islamitische_landen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Mind Fever

  Hij wordt er niet minder fascistisch op wanneer hij op dat punt gelijk zou hebben. Ik vind dat hij gelijk heeft wanneer hij de ontslagbescherming wil handhaven (die was er met Paarsplus aan gegaan). Dat is óók niet relevant om vast te stellen of Wilders al dan niet een fascist is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In sommige Turkstalige islamitische landen verloopt de homo-emancipatie relatief goed. Zo werd op 1 april 2006 de eerste homobar in Alanya (Turkije) persoonlijk door de burgemeester geopend. In Istanboel en de meeste andere Turkse steden vindt men echter al jaren homobars, die soms de wind mee en soms de wind tegen hebben van de lokale overheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aanvulling: waarom zou je moeten kiezen tussen de politieke islam en islamofoben? Ik vind ze beiden verachtelijk.

  Het is dezelfde 'vergissing' die iemand als Jeroen de Kreek constant begaat: wanneer je je uitspreekt tegen holocaustontkenning en antisemitisme steun je dús het beleid van de STAAT Israël t.o.v. de Palestijnen. Enkele jaren geleden heb ik god betere het zelfs nog ruzie gehad met iemand van de Internationale Socialisten omdat die vond dat ik Hamas niet mocht bekritiseren 'zolang Israël de Palestijnen onderdrukt'. Ja, dat haalt je de koekoek. Ik bekritiseer zowel de politieke islam, als het beleid van de staat Israël, als antisemitisme en holocaustontkenning.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Arminius

  Ik kan daar niet echt goed over oordelen. Maar ik krijg inderdaad de indruk dat er binnen de islamitische wereld grote verschillen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Arminius

  Klopt, daarom zeg ik ook hedendaagse Islam.

  Turkije lijkt een uitzondering qua homo-emancipatie. De overgrote meerderheid van Islamitische landen erkend homoseksuelen niet en vervolgd ze vaak ook nog. Barbaren zijn het.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Pyt,

  Wat heeft ontslagbescherming met deze discussie te maken?

  Wat ik enkel wil aangeven is dat Wilders -hoe radicaal dan ook - een stem representeert die al geruime onder een grote groep Nederlanders aanwezig is. Ik weet niet hoe dat bij jou ligt, maar ik vind homofobie en homogeweld een van de meest weerzinwekkende dingen die er zijn. Nu is de realiteit zo dat Nederlanders (god zij dank) over het algemeen zeer tolerant staan tegenover homoseksualiteit. Dus hoe ga je om met een groeiende minderheid die dat niet is en zelfs tot geweld neigt?

  Ik hoop eigenlijk zelf dat de Moslim gemeenschap genoeg geschrokken is van Wilders en zijn aanhang en eens kritisch naar zichzelf gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helaas is het zo dat vrijheid maar een leeg concept is zolang er geen duidelijke richtlijnen zijn.

  Kijk maar eens naar de VS en de wijze waarop het concept vrijheid daar gehanteerd wordt. Onder de Libertariers betekend vrijheid bijvoorbeeld ook de vrijheid om racist te zijn of de vrijheid om homofoob te zijn.

  Als er geen strikte autoriteit is die vrijheden van de minderheden beschermt dan krijg je een samenleving waarin de sterkeren zullen heersen en de minderheden genadeloos worden onderdrukt.

  In die zin kan ik behoorlijk autoritair zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heeft ontslagbescherming met de discussie over de vraag of Wilders een fascist is te maken? Niks. Evenmin als de vraag of er onder moslims buitenproportioneel veel homohaat voorkomt. Beiden zijn totaal niet relevant voor de vraag of Wilders een fascist is. Dat was nu juist mijn punt.

  Trouwens, wanneer ik moslim was, zou het geschreeuw van fascistoïde schorem als Wilders en Frik geen aanleiding zijn eens kritisch naar mezelf te kijken. Indien ik joods zou zijn, zou het antisemitische gebral van een Zwartelaarzenaanbidder als Aart voor mij evenmin aanleiding zijn eens kritisch naar het beleid van de staat Israël te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Mind Fever:

  "Ik hoop eigenlijk zelf dat de Moslim gemeenschap genoeg geschrokken is van Wilders en zijn aanhang en eens kritisch naar zichzelf gaan kijken."

  Probleem is wel een beetje dat 'de Moslimgemeenschap' niet bestaat. Lees bijvoorbeeld een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau, 'secularisatie in de jaren 90'.

  "De islam is geen kerkgenootschap in de westerse zin des woords. Zij ontbeert een min of
  meer strakke, centralistische organisatie. Een registratie van leden is evenmin aanwezig.
  Begrippen als 'kerklidmaatschap' en 'ontkerkelijking' zijn daarom eigenlijk niet toepasbaar
  op de islam."


  Een van los zand aan elkaar hangende deelverzameling, Turken, Marokkanen, Indonesiërs, modern, traditioneel, Sjieeten, Soenieten... Er bestaat geen 'Moslimgemeenschap' in Nederland. Weleens opgevallen dat, zodra er weer eens iets gebeurt met 'Moslims', je een 'Islamvertegenwoordiger' op éénvandaag krijgt waarvan je je afvraagt, hoe komt het nieuws aan zo'n mongool, en waarom kiest een Moslimgemeenschap zo'n vent om hun te vertegenwoordigen?

  Hij vertegenwoordigd hun dus in het geheel niet, want die gemeenschap is er niet. Ook de reden dat het niets is geworden met de Arabisch Europese Liga en de 'Moslim Democratische Partij' (MDP) in België. Resultaten? Geen enkel. 2882 stemmen (0,27%) in Antwerpen, 1305 stemmen (0,14%) in Oost-Vlaanderen. Nog niet in de buurt van een kiesdrempel. De reden? Niet omdat ze té radicaal waren of juist niet radicaal genoeg... Nee, geen enkel subtakje Moslims herkende zichzelf en hun eigen splintergroeperinkje in zo'n groter, georganiseerd geheel.

  'De Moslimgemeenschap' gaat dus niet 'naar zichzelf kijken' vanwege Wilders en zijn aanhang, want deze 'gemeenschap' is geen gemeenschap, gaat niet als geheel met elkaar in discussie, verzint ook geen nieuwe denkbeelden die dan verspreid kunnen worden onder 'de gemeenschap', want die bestaat simpelweg niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Off topic, volgens mij is er iets met Klokkenluideronline.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind trouwens dat Frik er schattig uitziet op die foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hmm..wat voor problemen, John? Er is niks aan de hand met Klol, voor zover ik kan zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Galien:

  Tja, met de definitie die Bovenkerk hanteert, en zijn argumentatie volgend zou je Wilders' partij inderdaad fascistisch kunnen noemen. Tis maar net welke definitie je erbij pakt. Maar ja, het woord 'fascist' is natuurlijk niet neutraal, maar heeft een behoorlijke negatieve lading. Voor Wilders echter geen medelijden, met het gemak waarmee hij de Islam fascistisch noemt, is het een kwestie van kaatsen en de bal verwachten.

  Zelf zou ik Wilders eerder als populist benoemen. Deze titel ging eerder naar Fortuyn, maar wie het volgende interview met Fortuyn door Theo van Gogh bekijkt, ziet toch dat Fortuyn met een bepaald dedain naar het Nederlandse volk kijkt. Hij zal zich niets aantrekken van meningen van het volk, hij heeft zijn eigen plannen en die vind hij doordacht. En het volk? Kunnen ze hem nog bijsturen? Welnee, ze mogen stemmen, that's it.

  Wilders is wat dat betreft 180 graden de andere kant op. Hij dweept met 'Henk en Ingrid', werpt zich op als hun beschermheer tegenover 'de Haagse elite', en heeft in interviews ook toegegeven zich graag te laten leiden door de mening van het gewone volk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heb de indruk dat Kat niet meer bij zijn site kan. Reacties zijn er sinds gisteren niet meer en nieuwe artikelen evenmin.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het hele probleem met de Islam is, is dat men daar nog geen verlichting heeft doorgemaakt zoals in het Christendom. Plus het feit dat men niet echt 1 leider heeft zoals de RK de Paus. Vandaar de vele stromingen binnen de Islam

  ChristenDOM
  JodenDOM
  MoSLIM

  :D

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo, wij zijn de gekkies. Die complotdenkers waar u regelmatig om moet lachen wanneer wij weer een theorie publiceren waarvan u zich niet kan voorstellen dat er enig waarheidsgehalte in zou kunnen zitten.

  Dat lachen doet u al geruime tijd en u noemt ons denigrerend aluhoedjes en paranoïde, maar is dat wel terecht?

  http://niburu.tv/?p=1668

  BeantwoordenVerwijderen
 23. "het hele probleem met de Islam is..." aldus Arminius,

  "het hele probleem met de anti-homo..." aldus Mind Fever

  "het hele probleem met de Joden" aldus vul maar in Aart

  Het hele probleem is, aldus Adamas, dat daar niet het probleem ligt. En daar geef ik hem 100% gelijk in. Het probleem is niet de afkomst, het ras, de kleur, de voorkeur, of de vlag: het probleem is de (geholpen) intentie.


  Juist zoals Pyt stelt; de Staat is verantwoordelijk; ongeacht het culturele stempel dat het (de STAAT) zich zo gretig laat inkten. De STAAT schept de context, en voor de context is de STAAT VERANtWOORDELIJK. Niet meer, niet minder.

  Het zijn niet de Judeo-Christenen die Europa groot hebben gemaakt of zullen maken. Het zijn niet de Moslims die Arabie zijn kunstschatten teruggeeft, en het zijn niet de Joden die Israel haar plek in de geschiedenis teruggeven.

  Een ieder die ooit het Vaticaan Museum heeft bezocht zal - als het een mentaal gezond persoon betreft - niet anders kunnen beamen dan dat iedere cent die ooit nog in een donatie-envelopje van een RK-project gedoneerd wordt louter en enkel pure diefstal is. Van het Vaticaan! De ongegeneerde rijkdom die daar wordt ge-etaleerd is zo ongekend dat het je misselijk maakt.

  Hetzelfde mag, en moet, gezegd worden over de volkomen uit de hand gelopen Israelische lobby.

  Natuurlijk is dat schadelijk. Maar is de contra-actie dan het steunen van terroristen als Hamas? Hezbollah? Een Iraans gedomineerde zgn Palestijnse Staat? I don't fucking think so.

  Dat is kiezen voor het genieten van je yoghurt met uitsluitend je linker-hand als ware het een Gods-wonder, terwijl je verzwijgt dat je rechterhand is afgehakt omdat je suiker aan diezelfde yoghurt had toegevoegd.

  Kortom, Pyt heeft gelijk. Wilders is een fascist. En de scriptie legt de vinger godzijdank op de juiste plek. Godzijdank zijn het ditmaal niet de Joden. Dat is ook nooit meer mogelijk, want we hebben 'ons' thuisland, en we kunnen terugbijten.

  Ditmaal zijn het de 'moslims'. God hebbe hun ziel, want waar kunnen 'zij' naar toe als Wilders en zijn knokploegen 'jouw' culturele erfenis met een knuppel gaan 'verdedigen'?

  Naar Israel?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ow erg mooi geschreven Ziva, vooral het einde. (de laatste zin)

  Maar dan is mijn vraag kun je mensen benaderen zonder überhaupt een blik te werpen op hun achtergrond?

  Laten we homo-geweld er nog eens bijnemen. Statistieken geven dat meer dan 2/3 van de gevallen (hier in nl) door moslim immigranten wordt gepleegd.

  Hoe benader je dat? Negeer je het... of trek je ergens een lijn...

  Laat je het feit dat ze moslim zijn achterwege of erken je het?

  Ik bedoel, ik weet het niet. Ik vind het maar lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Tim Dog,

  Dat is erg interessant wat je me laat lezen.

  Er is dus geen actieve georganiseerde Moslim gemeenschap in Nederland.

  Maar je gaat me niet vertellen dat er niets is dat hen samenbind. Iets bind hun samen, logisch gezien is dat dus de Islam lijkt me, of niet?

  En waar anders ligt de aard van hun homohaat? Laat ik gewoon de kaarten open tafel gooien. Moslims haten homo's. In Iran worden ze geëxecuteerd en in Marokko (iets dichter bij huis) in de gevangenis gegooid.

  Ook al is er geen actieve moslim gemeenschap in Nederland, het lijkt erop dat ze deze waarden met zich mee nemen.

  Nu wil ik niet suggereren dat de ze de boel willen overnemen zoals onze vriend Wilders propageert. Maar kom op. Er is wel degelijk een probleem. Ik vind het te eenvoudig om te roepen 'fascist!' en te doen alsof er niets gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Mind Fever:

  Ik zeg niet dat religies (Islam) geen doctrines hebben, en ik zeg ook niet dat er niets aan de hand is. Ja, volgens mij is de Islam in algemeenheid redelijk homofoob, net als de iets conservatievere vormen van Christendom. Maar zijn de grootste problemen zoals stenen door ruiten gooien bij homo's en ze in elkaar rossen niet gewoon weer het bekende clubje 13-18 jarige Mocro's, die Islam-homo-haatshit als excuus gebruiken om een lekker potje te kunnen rellen?

  Maar da's dus een ander punt, waar ik eerder op reageerde was dus dat je stelde dat je hoopte dat 'de Moslimgemeenschap eens kritisch naar zichzelf gaat kijken'. En daarbij stel ik me dus vraagtekens. De hele gemeenschapszin voor gezamenlijke reflectie en kennisdeling lijkt er in 'de Moslimgemeenschap' niet te zijn. Wij Nederlanders proberen dit heel hard, wij willen dolgraag in discussie en ideeën uitwisselen... We organiseren dan ook graag discussie-avonden in de Balie over moderne Islam en weet ik het... meestal zijn de grote afwezigen dan de Moslims zelf. Want hoe bereik je die? Ze organiseren zichzelf niet, hebben geen overkoepelende organen, geen spreekbuis.

  Enneh... 'de boel overnemen'? Nou, daar hebben ze dus op zijn zachtst gezegd de organisatiekracht en verbindende lijm niet voor. Denk nogmaals maar eens aan de Arabisch Europese Liga.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ Mind Fever

  De Islam is niet enthousiast over homofile. Het Christendom ook niet, en als je als homo-jongen in een traditioneel Joods gezin wordt geboren ga je ook een eenzaam leven tegemoet. Daarnaast probeer eens in je rose balletbroekje op de Zwarte Cross te knipogen naar een stoere blonde Nederlandse boer.

  Kortom, de statistieken worden m.i. verkeerd gelezen, of bewust belicht voor politieke agenda's.

  Het is idd denk ik zoals Tim ook vermoedt; macho-knaapjes uit een macho-cultuur in een grootstedelijk macho straatcultuur, en heeft het weinig met de Islam te maken. Dat de Imam vrijdags met passie homofilie afkeurt helpt niet, maar ach, de meeste weigerambtenaren zijn Christen. Hoort bij het religieuze spelletje, helaas.

  Waar trek je de lijn?

  Bij iedere vorm van geweld en/of discriminatie tegen homo's! Precies zoals dat in de wet is geregeld, en precies zoals dat nu ook in de praktijk gebeurt.

  De achtergrond van de dader is dan niet belangrijk, zodat deze diezelfde achtergrond ook nooit als excuus kan en mag gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen