maandag 16 januari 2012

Sonderkommando's

Internetbedrijf Netground heeft Micha Kat vriendelijk verzocht (audio) een andere hostingpartij te zoeken nadat Kat op Klokkenluideronline openlijk de oorlog had verklaard aan zijn advocaat Yehudi Moszkowicz, een jonge telg uit het beroemde advocatengeslacht. Die was zo beledigd door wat Kat over hem op zijn site had gezet dat hij het webhostingbedrijf dreigde met een notice and take down-procedure. Dat werkte, want eind vorige week was de site ook daadwerkelijk enige tijd uit de lucht. Schijnt dat de jonge Yehudi ietwat heeft gelogen door te melden dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen Kat liep bij het OM, terwijl hij alleen maar aangifte heeft gedaan. Hoe dan ook, Netground nam het besluit op 'eigen gronden'.

Zoals gebruikelijk liep de persoonlijke vete weer eens helemaal uit de hand. Zo was Yehudi - wiens kantoor voor Kat een claimzaak zou starten tegen de 'liegende rechter' Hans Westenberg en vervolgens afzag van verdere behandeling van het dossier - weer een ‘nazi’ en een ‘kankerjood' en was Vissers & Moszkowicz Advocaten vergelijkbaar met ‘Sonderkommando’s uit de WO2. Dat ze hadden meegeholpen Kat te ‘vergassen’ in overdrachtelijke zin door hem te beroven van zijn spaarzame middelen. En dit alles in kennelijke opdracht van de 'fascistische en bewezen corrupte en pedofiele rechters-mafia'. Oftewel: same old, same old.

Het probleem met Kat is dat hij steeds vaker (bij gebrek aan bronnen) zijn eigen sores tot nieuws maakt, niet in de laatste plaats tot meerdere eer en glorie van hemzelf. In een toelichting bij Klokkenluider Online verwees Kat subtiel naar Ghandi en zijn vermeende status als vluchteling in Bangkok. Wat overigens een regelrechte leugen is. Kat volgt gewoon zijn vriendin die in de reiswereld zit. 'We hebben tachtig luisteraars, dat is veel', kraaide Kat, suggererend dat je met een klein groepje mensen een heel land op zijn kop kan zetten.

Barracuda moest onmiddellijk weer denken aan de keer dat Kat had aangekondigd een volksopstand tegen de Nederlandse Bank te organiseren. Uiteindelijk stonden er zeven lulletjes rozewater op de stoep die zich geen enkele houding wisten te geven en alleen maar mochten toekijken hoe hun held nog niet eens door de draaideur kwam.

59 opmerkingen:

 1. Lol! Micha beschuldigt Rutte nu van het uitvoeren van Satanische rituelen. Van Rutte denk ik uiteraard graag het slechtste, maar het bewijsmateriaal in deze is toch wel wat dunnetjes. Affijn, lees me hoe Rutte in het Torentje maagden offert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genoeg malloten die er weer voor gaan: 'Fantastisch hoe je dit netwerk aan ‘t blootleggen bent.'

  Woehhaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant voor Kat-watchers die zich af en toe de vraag stellen: Waar leeft Kat eigenlijk van?
  Micha Kat geeft daar zelf antwoord op in een filmpje van 20 december j.l., te vinden op zijn website:

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/10549/very-dangerous-olsthoorn-en-biesemaat

  Tussen 7:00 en 9:00 ventileert hij schuimbekkend zijn afgunst op Biesemaat, die "drie keer zo veel" geld vangt als hij, maar Kat vertelt ook dat hij nog één opdrachtgever over heeft: Chipshol, dat hem "amper per maand tweeduizend euro" toeschuift.
  Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze zoveel geld betalen voor het lasterlijke geraaskal op Kats eigen site. Waar het dan wel voor is, is mij niet bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @lezer

  Er lopen wel meer van dit soort gesjeesde 'creatieven' - tekstschrijvers, ontwerpers, filmers, journalisten - rond die volkomen afhankelijk zijn van een laatste suikeroom in hun netwerk. Als dank voor het regelmatig toeschuiven van wat euro's verlenen ze allerlei hand- en spandiensten; briefje schrijven, advertentie maken, bedrijfsfilmpje doen, workshopje organiseren etc.

  Het zij ze gegund, maar het betekent wel dat je carriere definitief over is, en mislukt.


  OT: Goed te lezen dat er nog steeds mensen zijn die ook buiten de rechter om hun verantwoordelijkheid nemen en gewoon 'nee' zeggen. Hulde voor dit hostingbedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds de duimpjes zijn opgeheven, loopt het bij Klokkenluideronline helemaal echt vol gekken: Jezusfreaks, fluoride idioten en de met ieder ruzie makende LordOneHoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die lordonhoop, da's pas echt een portret.

  zat regelmatig met hem in de clinch op nujij, waarbij hij telkens van naam veranderde (eerst lordonhoop, daarna lordonhoop, dan lordwanhoop) en als je hem vroeg naar zijn vorige nick, dan werd je voor gek verklaard: hij heeft geen andere nicks gehad.
  Verder mocht hij graag mensen uitmaken voor leugenaar als die niet met een bron kwamen die hem welgevallig was, terwijl hij zelf er amper in slaagde zijn eigen beweringen met bronnen te staven.
  En begin niet over onze majesteit tegen hem, dan kwam er toch een tirade uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LOH ligt zelfs op Klol niet echt lekker, heb ik de indruk.

  Ik moet zeggen dat ik mijn dagelijkse portie totale waanzin toch wel zou missen, mocht Klol van het net verdwijnen.

  Nou ja, dan hebben we altijd Amsterdam Post en Niburu nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De 'totale waanzin' van Micha Kat is de laatste maanden wel heel erg eenzijdig en persoonlijk. De lol is er bij mij inmiddels wel af. Ik trek dat jezelf heel erg goed vinden, maar niets presteren heel slecht in mensen.

  Dan kijk ik nog liever een paar minuten per dag naar deze waanzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het hier en elders wel eens vaker gezegd, maar vooruit: Kat is niet gewoon een mislukte journalist die zichzelf permanent overschreeuwt, maar bovendien een ordinaire schoft die volstrekt onschuldige mensen systematisch belaagt. Naar het gekkenhuis met die handel en good riddance. Geen medelijden mee.

  Had ik al eens gezegd dat Wim Dankbaar net zo is? Net zo'n schoft, maar net iets meer greep op de realitiet. Het optreden van Jut en Jul in de zaak Vaatstra ben ik niet van plan te vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha Ja die truth hurts je nog steeds een beetje lees ik. Wel leuk dat je er over begint, want ik was het alweer vergeten. Overigens lieg je nog steeds, maar dat had ik toendertijd al heel duidelijk aangetoond met verwijzingen naar je eigen tegenspraken. Dat was jij weer vergeten zeker. Kennelijk schrijf je zelf onder andere namen, want ik kan me helemaal niet herinneren dat wij het ooit over andere accounts hebben gehad. Maar ongetwijfeld kan je dat aantonen :) En anders zal het wel niet zo zijn he en berusten op je fantasie, as usual and whatever.

  Tsa en dan het ruzie maken, dat ligt toch echt wat genuanceerder. Er zijn mensen die alles wat ze horen voor zoete koek slikken, zoals hier ook bijvoorbeeld op dat amper bezochte blogje. Maar er zijn er ook die gewoon voor zich zelf blijven denken. En mijn conclusie is inmiddels toch wel dat zelfs de zichzelf vrijheidsorganisatie noemende niet zuiver zijn als ze vrije vogels zoals ik gaan cenzuren en bannen vanwege de onafhankelijke mening die ik heb. Dan zijn het namelijk niet echt vrijheidsorganisaties meer in mijn opinie, maar ze nemen het heerselijke stokje over, in het kader dat je word wat je zegt te bestrijden. Ja en dat kaart ik dan aan he in een poging dat bewustzijn over te dragen. Is dat dan ruzie maken? Nee dat is gewoon nodig denk ik. Want wat maakt het nou uit of je onderdrukt word door een overheid of een KONING of door een so called vrijheidsorganisatie? Voor mij is dat dan gewoon 1 pot nat want ze doen precies hetzelfde. En de volgelingen daarvan doen ook precies hetzelfde als waarvan ze hun tegenstanders uit de maatschappij en politiek beschuldigen. Nep dus. Of gewoon dommigheid. Of misschien wel meer van hetzelfde. Nou ja ik heb ook niet de indruk dat het hier begrepen zal worden, want zo te lezen word hier gewoon alles aangenomen wat er vanuit de buis de hersenen ingepompt word. Breindood is dan nog een understatement.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De sluisdeuren van gekken is wagenwijd opengezet bij Klokkenluideronline. Het is inderdaad alleen maar erger aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @LOH

  Damn lang verhaal om te vertellen dat je het er niet mee eens bent.

  Animal Farm wel eens gelezen? Of de Lord of the Flies?

  BTW: Langskomen wippen, je hart luchten en dan eindigen met een 'belediging' is meestal niet de manier om een biertje los te peuteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Rogier

  Maar er zit wel een patroon in. Vanmiddag roept Micha op om iets of iemand te bekladden, en een paar posts later komt het verzoek om geld.

  Mind my words..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Ziva

  Ach, hoe serieus moet je iemand nemen die van mening is dat Arend Zeevat mensen onderdrukt, alleen omdat hij zelf wegens verregaande domheid tegen een ban is opgelopen bij Argusoog? ? LOH is een sociopathische querulant die zelfs door de rest van het complotterswereldje uitgekotst wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ach, ik vind het altijd wel schattig hoe lordonhoop er niet in slaagt koningin te schrijven, of koning met kleine letters.

  en vraag hem eens naar de gratie gods, dan gaat hij helemaal steiteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @pyt

  Ik ben dan ook geen complotter dus is het niet meer dan logisch dat ook die complotters helemaal gek worden van lo(h)gica. In ieder geval staan ze steeds met de mond vol tanden en gaan uit radeloosheid maar weer bannen cenzuren en demoniseren. Het is een geloofskwestie denk ik. Wat dat betreft is het hier al niet anders en kan ik eigenlijk niet anders dan aannemen dat het overal maar schapen zijn die menen te moeten lachen om andere schapen en hun geloof.

  Oja Truth Hurts, ook leuk dat gratie gods inderdaad. En vooral zeer betekenisvol dat jij 'onze'(haha mehehehe) koningin(hoop dat je nu blij word) zoals jij dat zo volgzaam benoemd, wel ziet als KONING bij de gratie gods, maar zoals altijd weer sprakeloos raakt als je het wil uitleggen hoe dat nou zit met die niet bestaande goden, maar waar wel een hele wetgeving en troonopvolging op berust. Het is maar hoe volgzaam en vooral hoe blind je achter iets aan wil lopen. Hahaha en dat wil anderen de maat nemen. Over malloten gesproken. Jullie kunnen er ook wat van hoor. Het is mij toch altijd weer een raadsel hoe figuren zoals degene die ik hier lees zich zo druk kunnen maken over iets wat ze zeggen niet serieus te nemen. Tsja sommige hebben echt echt wel kronkels hoor. :0

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ach, Lord: dat is het leuke van je, je hebt altijd meteen je conclusies klaar.

  Maar helaas, en dat ben je wellicht vergeten: ik geloof niet in god, dus dat hele gratie gods zegt mij totaal niets.

  Verder ben ik niet volgzaam naar de koningin, maar ik koppel er ook geen supermacht aan haar, zoals jij dat graag doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nee, hij is geen complotter, maar wat hangt hij toch veel rond op complot- en onzinsites.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Niet Truth? Geen supermacht bij Bix? Maar ze is je baas! She ownes you! Al binnen 3 dagen na je geboorte hebben ze jou verplicht op haar bedrijfsnaam gezet. Wist je niet?

  Met of zonder je toestemming en of je er wel of niet in gelooft,en bij de gratie gods. Zolang jij je confirmeerd aan je slavennr is dat toch echt je situatie hoor. Ik zou me er maar iets meer in verdiepen als ik jou was. Maar je kan natuurlijk ook gewoon doorgrazen. Als je nooit eens het hek uitloopt dan denk je op den duur gewoon dat alles normaal is. Dat het jouw bestemming is en zo. Dat mag natuurlijk, maar vanuit mijn perceptie vind ik dat wel een beetje naief.

  @Rogier

  Maar ik kijk hier ook Rogier en inderdaad ook wel eens op bepaalde sites. Maar het gaat er toch om wat ik er over zeg en helemaal wat ik er niet over zeg. Dus als jij een comprimerende complotterende uitspraak van mij kan produceren, be my guest. Daarbij zit jij constant alleen maar op deze site blijkbaar, ik ken je verder niet, maar hier worden aan de lopende band die zogenaamde complottersites besproken. Dan denk ik dat je nog erger bent dan de complotter zelf. Ergens moet het toch uitermate interessant voor je zijn. En dat vind ik dan weer grappig. Het is een beetje haatliefde waarschijnlijk, waarbij de haat weer een soort verwrongen liefde ook is, want tenslotte is alles liefde, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. .... want tenslotte is alles liefde, toch?

  ..en tsunami's zijn Gods barmhartigheid zelve.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @LOH

  Goed, ergens begrijp ik je wel. Je bent gewoon een vrij vrije rakker die zijn best doet. Okay, dat is best interessant. Maaarrrrrr...... die hebben we al hier. En een heel stuk beter gebekt dan jij (sorry).

  We hebben de fantastisch megalomaan top commander Adamas - ijzersterke verbale commandant van het gehele ondergrondse verzet tegen de essentiele kern van alles en de rest.

  We hebben Mind Fever - onze suicidale bard met het excuus quotient van +100.

  We hebben Pyt - een plezierige ouwe Noordse Knar met intelligente, maar oude rode wijze opmerkingen.

  We hebben Tim Dog, een slimme jonge hond met de neiging zijn hersens te laten doordraven.

  We hebben Truth Hurts als de thermometer die niet te beroerd is om zijn vinger ijshard op het warme plekje te duwen.

  We hebben John, die de boel een beetje in perspectief blijft zien.

  We hebben Rogier voor de main stream balans.

  We hebben Mind Fever (in zijn puppy alter ego) omdat in ons allemaal een 'parent' schuilt.

  We hebben Sam, Simon, Samuel met 2 sec spreektijd..

  En we hebben Arminius; ons aller postbode van linkjes en dingetjes waar we eigenlijk niets aan hebben, maar die de discussie wel op gang houden.


  En nu kom jij?! WTF heb je toe te voegen?

  Nee, nee, nee, niet gaan zeggen dat je vooral wil discussieren...

  TIP!! : Skip the insults boy... en formuleer wat slimmer..

  Oh ja... ik ben de jewish bitch met een fetish voor Adamas (zucht) en hormonen die ronken als fosfor.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh ja... ik ben de jewish bitch met een fetish voor Adamas (zucht) en hormonen die ronken als fosfor.

  Hier zei ik het niet. En geef nu eens publiekelijk toe dat die foto sessies tussen jou en mij eigenlijk voor hem bedoeld waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nee onzekere ezel, die waren voor jou, want zoals ik al eerder zei: You're the bravest....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. We hebben Mind Fever (in zijn puppy alter ego) omdat in ons allemaal een 'parent' schuilt.

  We hebben Mind Fever - onze suicidale bard met het excuus quotient van +100.


  Zeg Ziva, alhoewel ik mij vereerd voel om door jou als beeldschone Israëli tweemaal genoemd te worden betreur ik toch wel het feit na mijn rant+excuus mijn public image klaarblijkelijk een aanzienlijke klap heeft ondervonden. Ik ben nu een puppy onder ouderlijk toezicht met een excuus quotiënt van +100. Niet zo lang geleden was nog een flamboyante poet, dus de degradering is niet gering.

  Hoe kom ik hieruit weg?

  Wel, een bard ben ik helaas niet want die zongen er ook bij. Mijn zang voegt helaas weinig toe aan het collectieve welzijn van de wereld. Ik kan daar in tegen wel een gitaar stuk voor je schrijven, in ruil voor .. een ritje in een f-16, kun je dat regelen?

  Wat betreft mijn (abstracte) suicidaliteit, ik zeg altijd maar, hoe kun je geen suïcidale tendensen hebben in deze wereld? Bovendien heeft het iets poëtisch vind ik altijd. Kun je geloven dat ik er al over fantaseer sinds ik kleuter ben. Mijn arme moeder heeft er flink wat kopzorgen aan gehad. Ik vond het altijd maar overdreven dat ik op mijn kop kreeg als ik mijn tekeningen liet zien: 10 manieren om zelfmoord te plegen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ Mind Fever

  Tja, je rare ambitie om in een oorlogsgebied 'het ware bestaan' te verwerven maakt dat ik mijn perceptie over je bijstel.

  En inderdaad, ik vind het nogal naief als je zegt dat je in een oorlogsgebied wilt rondstruinen. Je hebt geen idee denk ik dan. Het lijkt niet op een film of een boek. Het is heel heel heel erg anders.

  Ik snap niet dat je dat zoekt als mens. Het doet heel veel pijn om een stukje mens te zien terwijl je het niet kent of iets zegt. Dus wat zoek je? Is er nog nooit iemand in je buurt dood gegaan? Zoek je die laatste adem? Zoek je 'het doden'? Zoek je jezelf?

  Puppy IMO, want ik geloof niet dat je echt nagedacht hebt over wat je nastreeft.

  Indien wel. Probeer Waziristan. Leuke plek, vol met mensen die iedere nacht een CIA-drone te verduren hebben. Exceptioneel mooi uitzicht. Shangrila, de hemel, het paradijs.

  Hotelletje hier te boeken. Hou wel je hoofd erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Ziva

  'En een heel stuk beter gebekt dan jij (sorry). '

  Leuk, maar het is puur natuur en zoals het 'vrije' vogeltje gebekt is, en je zal het er echt mee moeten doen. Of niet natuurlijk. Moet je zelf weten.

  'En nu kom jij?! WTF heb je toe te voegen?'

  Nou eerlijk gezegd niet veel, en ben zeker niet op zoek naar een plekje op je characterlist. Maar zo af en toe kijk ik eens hier en toevallig zag ik jullie over mij praten en las weer al die fantasie en vandaar dus. Normaal scroll ik het een beetje door. Je hebt gauw door dat het vaak maar een beetje flauwekul is hier, dus al de ins and outs van je lijstje zeggen me niet zo veel. Maar jij bent er best mee bezig he? Maak het niet te belangrijk. Misschien is dat wel een goeie tip.

  'Nee, nee, nee, niet gaan zeggen dat je vooral wil discussieren... '

  Nee inderdaad, je hebt gelijk, als ik bovenstaand niet had gelezen, dan had ik niet met je willen discussieren. Wat jij wel schijnt te willen, te bemerken uit je toenaderingscomments naar me toe. De tweede al. Tja ik weet het niet hoor, maar ik vind je verder niet zo interessant en je vraag eigenlijk wel een beetje ironisch bij jou vandaan komend. Verder no hard feelings voor je. Nergens.

  'TIP!! : Skip the insults boy... en formuleer wat slimmer..'

  Ah je bedoelt slimmer beledigen? Dat is je style? Zo moet het? Nou voorlopig kan ik me aardig redden hoor. Evengoed bedankt.

  'Oh ja... ik ben de jewish bitch met een fetish voor Adamas (zucht) en hormonen die ronken als fosfor.'

  Geweldig, i could not care less. Wat heb je eigenlijk aan virtuele tieten?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wel de buren stonden sneller aan de deur dan ik had verwacht of gehoopt, heel gedreig erbij dit keer, wat zijn mensen toch vervelend, dus ik kan er nog even een antwoord tussen wippen.

  Er zijn zeker wel mensen in mijn omgeving overleden, zoals mijn oma laatst. Dus de 'dood' heb ik die zin wel meegemaakt. Maar echte onontbeerlijke ellende heb ik nog nooit gezien. Het allerergste was tijdens een bergtocht door Zweden waar ik verdwaald zonder voedsel raakte. Dat was niet per se grappig. Op een gegeven moment krijg je zo'n honger dat je gaat dromen over eten en dan proef je het eten in je mond heel vreemd, maar de honger blijft wat je helemaal gek maakt.

  Het is wel raar, ik begrijp je reactie. Ik acht de kans trouwens klein dat ik het echt doe. Maar ik geef toe, dit abstracte verlangen speelt. Ik wil het echt zien en voelen. Dat stuk van 'overhoop geschoten worden' was natuurlijk niets meer dan wat zwarte humor van mijn kant.

  Als je er echt objectief naar kijkt is het waarschijnlijk niets meer dan een bizarre uiting van een verwende Westerling.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @LOH

  Echt, ik kan veel letters verbruiken om mijn 'punt' te maken, maar jij spant de kroon. Ik heb zelden ienand zoveel zien typen, en zo weinig zien zeggen.

  Man, je bent de top-ouwehoer hier. En dat in 3 comments. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ja Ziva het is altijd baas boven baas, dat hou je.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Kijk ik zou kunnen zeggen ik wil de mensen daar helpen, wat ook waar is, maar dat vind ik gewoon hypocriet klinken want ik weet dat er meer achter zit en dat interesseert me.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @ Mind Fever

  Ik wou het gisteren al zeggen, maar deed het niet.

  "Je bent een decadent stuk vreten!"

  Zo,

  Shalom ;-)

  @LOH

  Dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Tja... zonder meer waar. U heeft recht.

  Maar even serieus. Als ik zou zeggen, ik wil de mensen helpen zou ik dan minder decadent zijn?

  Altruïsme is even decadent in mijn ogen.

  Ik denk dat iedereen die naar oorlogsgebieden vertrekt om mensen te helpen het diep van binnen doen om de ellende mee te maken. Maar dat is mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @ LOH

  Bij de gratie Gods...

  Happy scharrelen vannacht btw

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @ Mind Fever

  Depends...

  Care if you Can, moet je niet verwarren met Care if you're able to.

  Het eerste heb je wat aan, het tweede is een illusie.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hey Ziva toch nog interesse? Het schijnt dat de goden die aardse dametjes best wel lekker vonden. Dus wie weet is er toch nog toekomst voor je?

  Maar nu echt kappen hoor. Trusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @LOH

  Echt?!

  Hoe groot is jouw penis?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ziva ik mag dan een decadent stuk varken zijn. Maar die eikel op NL 1 nu die zo trots over zijn geloof zit te pronken, even foking decadent. Die twee over-zelfvoldane overgewaarde hosts P en W, even decadent. Mijn buurmeisje die haar vriendje ronduit onder de duim houd, even decadent. Hij die miet die niet voor zichzelf durft op te staan, even decadent. Mijn ouders zijn decadent met hun voedsel orgies die vervolgens in de vuilnisbak verdwijnen (woon trouwens niet meer thuis hoor), mijn broer is pas decadent met zijn kleertjes en nieuwe telefoon elke maand. Mijn beste vriend is decadent met zijn vreetbuien en zijn linkse gezeur altijd.

  Ik ben decadent, iedereen om me heen is decadent, daarom wil ik weg, snap je het niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. OMG Ziva, de nood is echt hoog he? Ben jij het type vrouw wat opgewonden raakt bij afwijzing? Dat is gestoord joh.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @ Mind Fever

  Sure, maar je hebt geen bunker onder je huis toch? Geen nachtmerries over uiteengerukte mensen, geen angst als je een helicopter hoort, geen straatangst als er lage bewolking is, geen zweetaanval als er een vreemde bij je bushalte staat, geen angst als het terras te vol is, geen frustratie omdat iemand de kleur van je gezicht peilt, geen twijfel bij wat voor kleren je aantrekt in de ochtend, geen gevoelens van haat als je op straat loopt, geen voorkeur voor het dragen van een wapen als je naar de kroeg gaat, geen wens om een groot hek om je land te zetten, geen berusting dat het morgen weer oorlog is, geen hoop dat het morgen voorbij is, geen besef dat het vandaag over is, geen idee of je volgende verjaardag er wel zal zijn.

  Als je dat allemaal niet hebt dan ben je een lucky dude.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Vanuit jouw perspectief begrijp ik volkomen dat je dat zegt en ik moet krankzinnig klinken in jouw ogen. Maar toch ben ik het niet, er zit een kern van waarheid in wat ik zeg. (vind ik)

  Er is iets mis met ons Westerlingen, ik kan er niet precies mijn vinger op leggen, maar decadent is wel een goed woord dat aardig in de buurt komt.

  Maar inderdaad om dan maar oorlogs ellende op te zoeken is waarschijnlijk wel een extreme stap. Hoe dan ook. Ik hou er maar over op, want ik kan het niet goed onder woorden brengen zonder absurd te klinken en bovendien ligt er begrijpelijkerwijze zo'n cultuursverschil tussen jou en mij dat wederzijds begrip wat betreft mijn bestaansdilemma misschien nogal lastig wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. tja, Ik ga toch proberen om het zo goed mogelijk en eerlijk onder woorden te brengen. Dit is zo halfslachtig. Laatste poging.

  Ik heb hier in het Westen over het algemeen altijd wel het gevoel in een soort volkomen nep-wereld te leven, waarin mensen niet echt zichzelf zijn en continue maar materiële obsessies nastreven en eigenlijk maar nietszeggende futloze levens leiden. Ik wil niet suggereren dat ik superieur of helderziend ben(verre van), maar ik kan altijd een soort spoor van nepheid ruiken waar ik ook kom.

  Als ik docus kijk over oorlogsgebieden en met name over onderdrukte volkeren overvalt me altijd een besef dat deze mensen echt en volkomen oprecht zijn, zonder pretenties, zonder masker, zonder bull-shit. Er straalt bijna een soort goddelijke eerlijkheid van ze af. Of mijn perceptie nu wordt geleid door medelijden is nog de vraag. Maar het enige wat door mijn hoofd schiet is 'deze mensen zijn het, deze mensen begrijpen het'.

  Ik zal even refereren aan Palestina, voor jouw een gevoelig onderwerp en daarom haal ik het aan. Ik zag een docu die zich focuste op de kinderen. Mijn god, deze kinderen waren zo volwassen, zo vol, zo echt. Zet deze kinderen naast een gemiddeld verwend Westers kind, dat valt haast niet te vergelijken.

  Oorlog is verschrikkelijk en ik ben eigenlijk gestoord om het zo te romantiseren, maar ik kan het niet helpen, mijn impressie blijft. Deze mensen zijn beschonken met goddelijke echtheid, bij gebrek aan betere bewoording. En dat, precies dat, daar zou ik deel van willen zijn. Omdat ik het zat ben om te luisteren naar de verwende studentes in de trein en al hun carrière plannen en hun relaties en hun vakantieplannen, terwijl het enige wat ik hoor is: ik ben eenzaam, verward en geef me aandacht. Omdat ik eigenlijk iedereen wel door elkaar zou willen schudden en roepen, doe toch niet zo absurd, met al je oordelen over Henk en Rita en sus en so en wat ga je morgen doen en overmorgen en de week daarop. De economie, de politiek, de krant, onze Westerse waarden, het is allemaal een grote facade. We zijn niets meer dan een horde mieren ten midden een kosmisch spel dat tijd nog plaats kent. En wij mensen begrijpen er duidelijk geen flikker van.

  De mooiste mensen zijn de simpelste mensen en onderdrukte mensen ontwaken bij mij altijd, ik kan het niet helpen, een vlam in mijn hart op.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @ Mind Fever:

  Hmmm... je lijkt een aantal zaken inderdaad wel erg te romantiseren.

  "Ik zal even refereren aan Palestina, voor jouw een gevoelig onderwerp en daarom haal ik het aan. Ik zag een docu die zich focuste op de kinderen. Mijn god, deze kinderen waren zo volwassen, zo vol, zo echt."

  Ja, en boordevol problemen. Om dan ook maar meteen terug te komen op je 'echte, eerlijke, volwassen Palestijnse kinderen':

  "Up to 80% of Palestinian children suffer from behavioral problems, including:

  *Increasing level of violence.

  *Sleeping problems, with feelings of fear and anxiety.

  *Changes in attachment to family and community.

  * Various emotional and cognitive problems such as inability to concentrate.

  * Decreasing hope in the future"


  Even kijken, wat staat er verder nog... Clenched Jaws and Chipped Teeth, Pills, Nightmares, Weight Gains/Loss... Klinkt heel puur allemaal inderdaad, in vergelijking met die verwende snertkinderen uit het Westen.

  Het lijkt er mij een beetje op je van Westers verwend egocentrisme en de non-problemen waar we ons zo lekker druk over kunnen maken als tegenhanger oorlogssituaties hebt gepakt. Het is maar de vraag of dit een eerlijke, logische tegenhanger is.

  Een goede vriend van mij heeft in het leger gezeten en gevochten bij de KFOR (Kosovo Force). Toen ik hem voor de eerste keer tegenkwam waren we net student geworden, en hadden we beiden net iets heftigs meegemaakt (hij heftiger dan ik). Hij kon in het begin ook maar heel moeilijk aarden, kon niet tegen het 'zielige gezeik om niks' van mensen om zich heen. Hij miste de broederband van het leger, en het 100% puur 'leven in het moment', omdat toekomst en verleden er in veel situaties niet toe deden.
  ... Later kwamen daar de nachtmerries bij, een bus vol mensen voor je ogen opgeblazen zien worden, 'sniper alley', granaatinslag dicht bij je voertuig, en dan klem gereden worden... Geen hand meer voor ogen kunnen zien van rook en stof, geen idee of je nog naar voren of naar achteren moet rijden en van welke kant nou allemaal geschoten word. Later ook verhalen van collega's die niet meer kunnen wennen aan het burgerleven en vluchten in drank, drugs of erger.
  Is dat waar je naar op zoek bent? Maakt dat het leven 'echt' en 'eerlijk' voor je?

  In het begin hebben we een paar afspraken gemaakt. Met regelmaat naar de bioscoop toe, gewoon domweg Star Wars kijken en daar ongecompliceerd van proberen te genieten, stukjes 'spiritueel onderhoud' doen zoals goede boeken lezen. Nu lukt het allemaal wel weer. Hij is wel tot de conclusie gekomen dat ook de oorlogsperiode, hoe 'echt' deze ook wel niet leek (door adrenaline, sterke groepsband, geconfronteerd met je primaire zelf) toch ook een vorm van schijnwerkelijkheid was. Een idiote, krankzinnige en onzekere situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. In augustus 1914 trok ook een hele generatie jonge mannen naar het front. Hun naïeve ideeën eindigden in de modder en het bloed van de loopgraven. Van "If I should die, think only this of me:
  That there's some corner of a foreign field
  That is for ever England." tot What passing-bells for these who die as cattle?.

  En toch...In 1940 schreef George Orwell (die in de Spaanse Burgeroorlog had gevochten en zich geen enkele illusie maakte over het karakter van oorlogen) in een recensie van Mein Kampf dat Hitler: "...has grasped the falsity of the hedonistic attitude of life. Nearly all Western thought since the last war....has assumed tacitly that human beings desire nothing beyond ease, security and avoidance of pain. Hitler...knows they also, at least intermittently, want struggle and self-sacrifice, not to mention drums, flags and loyalty-parades."

  Totdat je kameraad naast je in de loopgraaf er anderhalf uur over doet om te sterven, terwijl hij probeert zijn ingewanden binnen te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @ Pyt:

  Toevallig Ben Elton's "First Casualty" gelezen?
  Boek over de Eerste wereldoorlog, op de achtergrond speelt een onderzoek naar de dood van een dichtende adellijke jongeman, die voor hij de oorlog écht in stapte soortgelijke heroïsche patriottistische verzen schreef, en later cynische, verbitterde en depressieve. Zeer serieus boek overigens, in vergelijking met de rest van het oeuvre van Ben Elton.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Die moet ik dan nog eens lezen, Tim. Elton heeft natuurlijk jaren geleden al zijn definitieve anti-oorlog statement gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Krijg nou de tering. Mijn flat wordt over een maand gesloopt. What the hell!?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. dit krijg je met zulke verlangens, had ik mijn kop maar gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Tim ik wil echt niet in het leger vechten, Hoe kansloos denk je dat ik ben?

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @ Mind Fever:

  ... Misschien moet je in je huis blijven zitten terwijl het gesloopt word. Dan kun je alvast een klein beetje proeven hoe het is om in een oorlog te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @ Mind Fever:

  Wat was je plan dan? Gewoon een beetje kijken op bommenradar.nl en met een fototoestel een lekkere wandeling gaan maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Inderdaad Tim. Ik ben net een Palestijn die wordt weggejaagd door de kolonisten. :-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Wat was je plan dan? Gewoon een beetje kijken op bommenradar.nl en met een fototoestel een lekkere wandeling gaan maken?

  Nee ik wou me eigenlijk bij Hamas aansluiten. :-)

  Nee geen idee. Eigenlijk moet ik mijn abstracte verlangens hier niet delen want niemand begrijpt ze. En bovendien vraag ik me momenteel af of het niet allemaal het gevolg is van de typische winter depressie die zich ieder jaar weer als een demonisch monster over mij heen werpt.

  Vandaag vond ik de mensen in de trein nog best te verdragen, wonder boven wonder.

  Een goeie vriendin van me, die is er pas goed in, verdrijft haar winter in de kroeg. Whiskey+sigaretten, 12 uur op staan, naar school, terug naar de kroeg. :-) Doet nu aan lichttherapie, ze zweert erbij, ik lach erom. Zit ze daar met zo'n lamp.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @ Mind Fever:

  LoL!

  Wat betreft je abstracte verlangens uiten denk ik dat je gewoon neigt naar een stukje escapisme. Weg van hier, weg van oppervlakkigheid, weg van 'het bekende'. Iets nieuws, iets verfrissends en spannends dat je kan confronteren met jezelf of iets wezenlijks. Waar ik (de rest ook geloof ik) een beetje tegen ageer is dat je 'oorlog' bij pakt als de tegenhanger van wat je hier hebt (of juist wat je hier mist).

  Die winterdepressies ken ik ook trouwens. Ben sowieso wel eens vatbaar voor een flinke dip, maar rond de jaarwisseling was ik al helemaal even de draad kwijt. Met een soort weerzin waar ik ook nog eens al piekerend koppijn van kreeg opstaan is geen pretje.
  Ik heb weer wat leuke dingen in het vooruitzicht, trek het inmiddels allemaal wel weer... maar ik snap denk ik wel een beetje wat er door je heen gaat.

  P.s. (anti)kraakpand en je moet eruit? Regelen ze dan wat nieuws voor je?

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Anti-kraak ja. Ik hoop dat ze wat nieuws regelen! Het is ze geraden verdomme. Ik ben de beste huurder zie ze ooit gehad hebben. Het punt is, ik woon hier perfect, ik wil helemaal niet weg, maar ja helaas. Ik heb trouwens een fout gemaakt, het is over 2 maanden, valt nog mee.

  Dip gevoelig ben ik ook wel, in de winter neemt het alleen wel toe. Als zuiderling, geboren in hartje zomer heb ik toch moeite met zon-gebrek.
  Het is allemaal escapisme, omdat...ik de zon mis. :-) In de lente+zomer heb ik wel betere dingen te doen dan dit soort macabere fantasieën hanteren.

  Zou Ziva ook aan winterdepressies lijden denk je? En Adamas? (het hele jaar door lol!)

  BeantwoordenVerwijderen
 57. @Tim. Trouwens beter dat je weer 'perspectief' hebt kunnen vinden. Wat je beschrijft ken ik maar al te goed.

  BeantwoordenVerwijderen