vrijdag 20 januari 2012

HandjesEn daar is hij weer: Ron Paul. Ver in de zeventig, maar nog altijd zo fit als een hoentje. Held van het complotvolk. Zelfs van de Occupybeweging. Een aantal jaren terug wilde Ron de CIA afschaffen en inkomstenbelastingen moesten ook maar weg. O ja, en Paul was tegenstander van abortus en voorstander van wapenbezit. Illegale vreemdelingen moesten geweerd worden. De gouden standaard moest worden ingevoerd, en de centrale bank geleidelijk afgeschaft. Maar Ron was vooral geliefd omdat hij een nieuw onderzoek naar 9/11 wilde. Alleen niet omdat hij geloofde in een inside job. Gaf niks, topgozer!

Ron kreeg bij de recente voorverkiezingen ruim eenvijfde van de stemmers achter zich, voornamelijk onafhankelijke en jonge kiezers. En Ron hamert ook nu weer op een kleine overheid, het terugtrekken van de Amerikaanse troepen en het afschaffen van de centrale bank.

Maar bij het extreme deel der natie is Paul inmiddels al enige tijd zeer verdacht. Zo gaat dat bij complotters, die zelfds hun eigen voeten niet vertrouwen. Wie weet is Ron wel een door de Vrijmetselaars elite aangestuurde presidentskandidaat. Alleen al het feit dat zijn vrouw Carol lid is van de Velasco Order of the Eastern Star - onderdeel van de Grand Lodge of Texas - is al verdacht genoeg. Eastern Star leden zijn namelijk doorgaans getrouwd met een Vrijmetselaar. Ook Pauls vader was een Vrijmetselaar, en Ron zelf heeft regelmatig toegegeven de organisatie te respecteren en dat hij naar veel open Vrijmetselaars bijeenkomsten is geweest.

Ron Paul is tevens onofficieel lid van de John Birch Society, die werd opgericht door Vrijmetselaars, en gefinancierd door Nelson Rockefeller en geleid door de door Jezuïeten getrainde Knights of Malta. En anders zijn er wel de tv-beelden waarop Ron Paul overduidelijk het bekende occulte handgebaar maakt waarmee de machtselite leden elkaar groeten: de handjes! Dus wie er ook in november tot president in het Witte Huis wordt gekozen - Obama, Romney, Paul of een ander - we zijn allemaal de sjaak.

68 opmerkingen:

 1. Vrijwel heel links Amerika heeft het helemaal gehad met Obama. Een deel van het linkse electoraar zou bij een keuze tussen Obama en Paul zelfs voor Paul kiezen, alleen al omdat hij een einde wil maken aan de eindeloze oorlogen die de VS over de hele aardbol voeren.

  "With Ron Paul as president, at least we’d be done with all the wars, the people of the rest of the world would be finally free of US military interference, including attacks by US drones. The long-suffering Constitution and its Bill of Rights would mean something again. We might even get a Supreme Court justice or two who actually believed that Congress should declare any future wars before we could fight them, and that citizens who were arrested had an absolute right to a speedy trial by a jury of peers. And we’d be electing someone who appears, especially for a politician, to be that rare thing: an honest man who says what he means and means what he says — and who doesn’t seem to be owned by the banksters."

  Dave Lindorff

  Interessant trouwens om te lezen dat Stalin lid was van de Illuminati. Dank je wel, Xander. Toont maar weer eens aan dat je nooit bent uitgeleerd. *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kun veel van hem zeggen, maar niet dat hij een gebrek aan realiteitszin heeft

  Opvallend is ook dat Ron Paul waarschuwt voor fascisme. "Het grootste deel van de wereld wordt geleid door fascisten en wij zijn dezelfde weg aan het opgaan." Die woorden sprak hij in Iowa, waar hij vorige week derde werd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Persoonlijk mag ik Paul wel. Lekker voorspelbaar, altijd stemmen met 'the constitution' in je achterhoofd. Bij andere politici weet je maar nooit door wie ze platgelobbyd worden. Afschaffen van de Federal Reserve? Prima. Écht werk maken van snijden in het military industrial complex? Klinkt goed.

  Hoe zijn plannen allemaal praktisch handen en voeten moeten krijgen is een tweede, maar verfrissend (in vergelijking met alles republikeins en met Obama aan de linkerzijde) is hij zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker Tim, tis best een aardige kerel. En daadwerkelijk de enige kandidaat van zowel links of rechts die de vraag durft te stellen 'waarom worden we aangevallen en heeft het misschien iets met ons te maken?'.

  Wat ik echter niet geloof is dat hij niets wist van alle racistische teksten in zijn magazine. Hij kan het ontkennen wat hij wilt, kletskoek, hij heeft het of zelf geschreven of er toestemming voor gegeven. Libertariers zijn verrassend vaak ook racisten en homofoob onder het mom van 'vrijheid van meningsuiting'.
  Als je er dan ook nog zijn bezwaar tegen de Civil Rights Act erbij neemt heb je al een aardig profiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Paul is natuurlijk geen ideale kandidaat. Zelf moet ik niets van libertariërs hebben en sommige van Paul's opvattingen zijn ronduit bizar.

  Het was 4 jaar geleden letterlijk onvoorstelbaar geweest dat iemand als Lindorff iets dergelijks had kunnen schrijven. Het toont vooral ook aan hoezeer links Amerika walgt van Obama. En terecht, m.i.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar Ron Paul zou zelfs wanneer verkozen weinig kunnen veranderen aan de oorlogslust van de VS. Tenzij hij echt het hele volk 100% achter zich krijgt. Zo niet, dan wordt hij gewoon weggewerkt door het congres, senaat en de almachtige lobby, de wapenindustrie en alle andere corrupte omgekochte demonische hoeren zonder ziel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daarmee heb je natuurlijk wel een punt. Hij zou 95% van het Congres tegen zich hebben, Wall Street, 90% van de Senaat, iedere lobbygroep in het land, de neocons....

  Wanneer hij daadwerkelijk kans op de nominatie zou maken, zou hij waarschijnlijk de partij uitgetrapt worden.

  Alleen: nu krijg je een kandidaat die ziel en zaligheid aan de 'banksters' heeft verkocht (Romney of Obama maakt geen enkel verschil). Dan nog liever Paul.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weet je wat het is Pyt. Het systeem wat Paul aanhangt is naar mijn mening niet in staat om de oorlogslust te voorkomen. Lobbygroepen blijven bestaan, banksters blijven bestaan, de geprivatiseerde wapenindustrie blijft bestaan, de entertainment industrie om het volk afgeleid te houden blijft bestaan, de corrupte media blijft bestaan etc.etc.

  Om dit kwaad te bevechten hebben we een revolutie nodig en heel nieuw collectief bewustzijn en een heel nieuw systeem gebaseerd op socialistische denkkaders, niet nog meer liberalisme, nog meer kapitalisme zoals hij pleit.

  We have to cut their balls off!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ron Paul heeft niet alleen een groot deel van links Amerika achter zich, maar ook een groot deel van het 'active duty' militaire bestand. Dat is een vrij unieke combinatie.

  Nevertheless, Romney wins:

  Romney’s private equity firm, Bain Capital, owns Clear Channel Communications, one of America’s largest media conglomerates. Clear Channel broadcasts conservative luminaries such as Rush Limbaugh, Sean Hannity, Glenn Beck and many others.

  It’s amazing how much you can overlook if your paycheck depends on it. Clear Channel essentially owns the conservative talk radio industry.


  Ron Paul is leuk vermaak voor Twitter-peeps en voor bij de Xerox-machines.

  @Mind Fever
  Om dit kwaad te bevechten hebben we een revolutie nodig en heel nieuw collectief bewustzijn en een heel nieuw systeem gebaseerd op socialistische denkkaders, niet nog meer liberalisme, nog meer kapitalisme zoals hij pleit.

  En dat komt van iemand die onder de vlag van "humor" een YouTube-compilatie post waarin mensen pijn lijden?!! (wuink, wuink... 32 keer)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En dat komt van iemand die onder de vlag van "humor" een YouTube-compilatie post waarin mensen pijn lijden?!! (wuink, wuink... 32 keer)

  En dat komt van iemand die in dienst van de staat als MOAB koerier haar dagelijkse kost aan de man brengt. (WUINK 111 keer)

  Hi. This is the Ziva transportation services. Dial 111 if you want The Mother of All Bombs delivered to your house rent free. We don't take any credit for civilian casualties, however if one did happen to be a known terrorist please let us know so we can put it in our newspaper.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iemand die oproept tot revolutie 'and it's not even me'... *pinkt tranen van ontroering weg*

  Politiek is in veel gevallen het kiezen van het minste kwaad, of zoals Lindorff het uitdrukt: "...at least we'd be done with all the wars..."

  Het is een afweging. Opheffen van Medicare, milieuwetgeving, arbeidswetgeving, anti-discriminatie bepalingen enz, versus een einde aan de eindeloze oorlogen, het terugdringen van de controlestaat, herstel van de Constitution...Wat heeft prioriteit? Natuurlijk kun je vinden dat de eerste punten belangrijker zijn dan de laatste en dan toch maar - terwijl je maag zich omdraait - op Obama stemmen.

  Het oproepen tot revolutie - gesteld dat je dat zou willen - heeft onder de huidige omstandigheden niet zoveel zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Pyt

  Het is een afweging. Opheffen van Medicare, milieuwetgeving, arbeidswetgeving, anti-discriminatie bepalingen enz, versus..

  Hef deze 'maatregelen' op en het wordt pas echt een chaos. Het is juist de centrale regelgeving voo dit soort 'onderwerpen' dat de gemiddelde mens nog enigszins in toom houdt. M.i. is het laagje beschaving heel erg dun. Zoals je aan Mind Fever al kan zien; voor het masker empathisch, achter het masker lacht het om de pijn van een ander.

  @Mind Fever

  *gaap*
  Ik zeg tenminste niet het een, en doe het ander..

  Hier dan vind ik dit filmpje nog grappiger, en dat komende van mij zal je genoeg moeten zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier dan vind ik dit filmpje nog grappiger, en dat komende van mij zal je genoeg moeten zeggen.

  Echt?

  Ik dacht dat dit soort beelden jouw ronkende fosfor hormonen tot een zodanig kletsnat hoogtepunt brachten..

  kan het mis hebben. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Mind Fever

  Nope, ik ben meer van de cluster munitie. Heb je veel langer plezier van...OID

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja daarom zijn jullie ook zo populair!.

  ...its' the final countdown!.. tadadada!

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Ziva

  Uiteraard. De opvattingen van de man zijn - zoals ook Barracude al aangeeft - in sommige opzichten volstrekt bizar.

  Om Lindorff - als vertegenwoordiger van links Amerika - nog maar eens te citeren: "Libertarianism is at its core an ugly anti-social philosophy of selfishness carried to the extreme. It is the antithesis of all that has been good in human social evolution — the creation of philosophies of caring and of societies in which suffering and want are addressed and, where possible, ameliorated."

  Dar delen van links (bepaald niet iedereen) hun sympathie voor Paul uitspreken, heeft waarschijnlijk meer te maken met hun afkeer van Obama dan met de kwaliteiten van Paul. Bovendien is er inmiddels een generatie opgegroeid die 9/11 niet of nauwelijks bewust heeft meegemaakt. Het inperken van de burgerrechten en de eeuwige oorlogen in naam van de 'war on terror' wordt door hen niet geaccepteerd.

  Daar komt nog iets anders bij: Ron Paul wekt - wat je ook van zijn standpunten vindt - de indruk volstrekt integer te zijn. Vergelijk dat eens met iemand als Gingrich...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tja,

  Weet je wat het is Pyt. Ik vind het zo vreselijk omslachtig om op Paul te gaan stemmen enkel omdat er niets beters zou zijn. Libertarisme is een vreselijke ideologie.
  De huidige omstandigheden zijn in mijn optiek van volstrekt catastrofale aard. De politiek heeft niets meer te bieden lijkt het wel. Stem je Obama of Romney, no difference. Stem je Paul... is there really any difference?

  Ik ben het verder hier ook met Ziva eens: "Hef deze 'maatregelen' op en het wordt pas echt een chaos. Het is juist de centrale regelgeving voor dit soort 'onderwerpen' dat de gemiddelde mens nog enigszins in toom houdt"

  Noem mij maar radicaal, maar kapitalisme moet kapot, verbrijzeld en vertrapt worden, blootgesteld worden als de tirannieke ideologie die het werkelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Pyt

  Tja, Gingrich... de man die opriep tot 'impeachment' van Clinton vanwege Lewinski terwijl hij mega vreemdging met zijn eigen Congressional Aide Callista.

  Gingrich is het type man dat feilloos om je heen kan draaien terwijl hij niets weet. Uiterst manipulatief, en daardoor heel gevoelig voor manipulatie.

  Als Gingrich de verkiezingen gaat winnen kan je het best je eigen nucleaire bunker gaan bouwen. Dit soort mannen doet werkelijk alles.

  Het integere imago van Paul is idd verfrissend. Al had hij dit imago 4 jaar geleden ook al. Hij wordt nu alleen meer mainstream omdat hij het getijde mee heeft. Mensen - wereldwijd - zijn een beetje moe. Moe van zinloze oorlogen, moe van zinloos verdien, moe van zinloze bemoeizucht.

  Paul dient daarom alleen al als een perfecte afleiding. Ooit de film Network gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik snap heel goed anti-libertarian standpunt. Maar Paul is wel uitgesproken anti-corporatisme. Eén van de problemen van het huidige model kapitalisme is dat mega-corporaties het betalen van belastingen kunnen weglobbyen, inclusief regels die voor allerlei andere (kleinere) bedrijven wel gelden. Juist dat is oneerlijke concurrentie waar Paul uitgesproken tegen is, en iets aan wil doen.

  P.s. vraag me niet "jamaar wat gaat ie eraan doen dan precies", want dat is mij ook niet geheel duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ Ziva:

  Jeps... Howard Beale, the mad profet of the airwaves. Folks, we are in a lot of trouble.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Tim Dog

  Ja precies. Howard Beale was 'set up' om als bliksemafleider te dienen, en om de 'woede' te kanaliseren; een stem te geven. Niet om die 'onvrede' te materialiseren, maar juist om het te neutraliseren.

  Ik vrees dat voor Ron Paul eenzelfde rol gewild of ongewild is weggelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Sorry, Network staat op mijn lijst van te downloaden films op Pirate....ehhh..te kopen films.

  Do i smell a conspiracy theory, Tim and Ziva? Tsk, tsk.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ah ik hou van jullie. Ik probeer al zo lang uit vinden waar dat vandaan kwam. Een film! En ik maar denken dat het echt was.

  Piratebay inderdaad, here I come.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zolang als Paultje zich van de domme blijft houden (0:45) terwijl de feiten voor zich spreken, kijk ik toch echt wel veel liever hier naar...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn natuurlijk wel leuk en aardig, maar Adamas heeft het toch maar liever even over de Grote Joodse Samenzwering.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Ziva:

  Precies. Alhoewel ik vermoed dat Paul zijn rol 'ongewild' op zich neemt. Tenslotte kreeg Howard Beale de rol van bliksemafleiders van de media zelf. Ron Paul wordt zijn rol allesbehalve gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Pyt

  Yep, hoewel het me meeviel deze keer. Adamas slaagde erin om pas in de derde link "israel en Zionism" naar voren te schuiven.

  No conspiracy btw. Wel 'the strategy of campaigning'. De Oval Office is goud waard, daar zet je je beste strategen en marketers op.

  @ Tim Dog

  De "medium is the message".

  BeantwoordenVerwijderen
 28. ... Het is voor Adamas niet voldoende dat Paul de enige kandidaat is die zich tegen AIPAC keert. Ron Paul moet zich wel uitspreken tegen het duivelse complot dat Israël/Zionisten met de wereld voorhebben... anders is het geen echte kandidaat natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Aan allen die zich hierboven als een roedel bloeddortige hyenas op mij wensten te werpen, zou ik nog slechts het hieronder gelinkte mee willen geven. Zolang als je nooit de moeite zal nemen om tenminste de geluidsbestanden ervan af te luisteren, gelden de woorden daar weer onder als vanzelf. Dan maar verstoten en afgewezen door jullie uitmuntende intellect heurrr. Dit geldt echter alleen voor wie de schoen past. (*OMFG! Ze maken mij hier nog gestoord ook...*)
  Ron Paul has been lying all his life!

  It's never easy being an independent thinker! Today, our ruling government/media complex doesn't kill people for pursuing the truth about the world (at least not yet!) They simply label them as 'extremists' or 'paranoid', destroying careers and reputations in the process. For many, that's a fate even worse than drinking poison hemlock!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Van Ziva was het mij al wel duidelijk, maar blijkbaar 'lopen' er hier meer op hun 4 ledematen? (second one!) Hij is echt heel sterk. Zo, en nu gaan ik weer eens met wat compañeros tot in de kleine uurtjes aan de tiet van lucifer's vrouw hangen. Salud.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heerlijk die link van Adamas. Ik heb nog nooit zulke (onvoorstelbare) dingen gelezen.

  Maar ff serieus, wat is dit?

  "In 1955, one of these "false flag" operations was publicly exposed for the world to see. Israeli agents, impersonating Arab terrorists, were caught staging a series of bombings against American installations in Egypt. (27) When this conspiracy was exposed, it ultimately created such a controversy that it brought down the Israeli government. The long since forgotten scandal became known as "the Lavon Affair"."

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Speciaal voor Mind Fever, The Digger's Song van Chumbawamba.

  Geschreven door één van mijn helden, Gerard Winstanley.

  Tekst hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @Mind Fever

  hmm, tja...bad business.. jammer, kostte het Suez-kanaal en gaf de last voor vandaag van de Moslim Broeders.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @ Adamas:

  "Aan allen die zich hierboven als een roedel bloeddortige hyenas op mij wensten te werpen"

  Nou, dat viel wel mee volgens mij. We kennen je denkbeelden tenslotte al een tijdje.

  Je kwam in een linkje met Eric Hufschmidt aanzetten. Diens 'logica' kun je ook even makkelijk tegen hem zelf gebruiken.

  "The Zionist media is ignoring him.
  He doesn't get the same favorable coverage as Giuliani, Clinton, or Obama. Therefore, Ron Paul may be a pacifier; (...) Don't be a sucker; don't wait for Ron Paul to save you. We must do something on our own."


  Eric Hufschmidt probeert de énige presidentskandidaat in de wielen te rijden die tégen AIPAC is, en die het natuurlijk volledig Joodse centrale bankierssysteem Federal Reserve wil slopen. Ron Paul wil verder alle 'foreign aid' aan Israël stoppen.

  Eric Hufschmidt probeert Ron Paul tegen te houden. Wat biedt hij voor alternatief? "We must do something on our own."
  ... We moeten 'iets zelf' doen? Klinkt dat net zo effectief als een presidentskandidaat steunen die bovengenoemde Israëlisch/Joodse machtsstructuren omver wil brengen?

  Nee natuurlijk. Er is maar 1 mogelijkheid. Eric Hufschmidt is een bliksemafleider. Hij wil Ron Paul stoppen omdat hij.. EEN ZIONIST IS!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. hmm, tja...bad business.. jammer, kostte het Suez-kanaal en gaf de last voor vandaag van de Moslim Broeders.

  Of wouden de Israeli de Amerikanen tegen de Moslim opzetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Pyt,

  Ik raak echt benauwd bij zien van die vuist en rode vlag. Als ik zeg socialisme bedoel ik alles behalve communisme. Communisme jaagt me doodsangst aan echt. Dan nog liever kapitalisme.

  Socialistische denkkaders, zover durf te ik gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @Mind Fever

  De Amerikanen waren toen nog niet onze 'Best Superpower Boyfriend'.

  En Egypte ook niet. Zeker geen nationalistisch moslim broederschap aangestuurd Egypte.

  Het is al een paar jaar geleden, en 'we' hebben veel geleerd sindsdien...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @ Pyt en Mind Fever:

  Ja, maar leuk gezongen was het dan weer wel. Natuurlijk niet zo indrukwekkend als de Soviet National Anthem, maar toch...

  Eigen bijdrage: Cunts are still running the world van Jarvis Cocker.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Omg, ik wist niet dat ik jullie tere gevoelens zou kwetsen. ok, dan dit. Oh, wacht....

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Oh de Sovjet National Anthem is echt de allermooiste van allemaal. Maar dat zeg ik enkel vanuit muzikaal perspectief. Het is muzikaal prachtig. Je krijgt er echt een warm hart van.
  Het nummer wat Pyt stuurde (diggers song) vond ik ook erg mooi trouwens. The Reds kunnen wel musiceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @ Pyt:

  Nou, om nog maar eens even in hetzelfde thema te blijven:

  Civil War van Guns n Roses.

  P.s. als je denkt: gatver, wat moet ik nou met Guns n Roses, de tekst (vind ik) is toch best sterk.

  My hands are tied,
  The billions shift from side to side

  And in my first memories
  They shot Kennedy
  I went numb when I learned to see
  That you can't trust freedom
  When it's not in your hands
  When everybody's fightin'
  For their promised land,

  I don't need your civil war
  It feeds the rich while it buries the poor"

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @ Mind Fever

  Download, nee ik bedoel natuurlijk KOOP anders de dubbelcd van de Red Army Choir. Er staan meerdere erg mooie nummers tussen, en ook een paar waarbij je denkt: waar is dat leger van rooie broeders nou waar ik me vol overgave het vijandige kanonnenvuur mee mag platmarcheren.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik vind Guns'n Roses best ok. Althans, voordat Axl Rose's ego met hem op de loop ging. Keith Richards (een andere held) is fan. Wie ben ik om Keith tegen te spreken?

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Het volkslied van Saoudi Arabie is al net zo lelijk als die van de USA en je hoort ook direct dat ze zich ermee bemoeit hebben, want het heeft letterlijk geen enkel Arabisch geluid. (echt een complot, wedden!)

  Die van Iran heeft dat natuurlijk wel, alleen veels te haastig en commercieel opgevoerd vind ik.

  @Tim

  Bedankt, ik ga het meteen piratereren.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Die van Israel staat ook sowieso bovenaan mijn lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @ Mind Fever:

  Jups, Hatikva is een mooi muziekstuk, en een impact waardoor je zo je lotsbestemming met dat van Israël zou willen verbinden...

  ... Maar ja, ben een Hollander hé.
  "Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd (wtf?), (...) ben ik van Duitsen bloed (WTF?!?)".

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Het is inmiddels compleet offtopic, maar ok. Volksliederen: Laibach met hun take ophet Russische volkslied en het Israëlische volkslied. Onder de naam "Stahlmesser" geeft Aart commentaar op dat laatste volkslied (vierde reactie).

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Tim Dog

  Ach als het aan de Hollander had gelegen was het lied van Tollens het Nederlandse volkslied geworden:

  Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
  Van vreemde smetten vrij,


  Stuk beter toch, deze eerste zinnen schallend door een ijsstadion?

  Door een stel voor-oorlogse Groen-Linksers werd het toch maar het Wilhelmus, een vers uit de 16de eeuw toen Nederland nog gewoon een onderdeel van Duitsland was er dus trots gerefereerd werd aan dat Duitse Bloed.

  Dat Koning van Hispanje komt dus ook niet van een vreemde. Nederland zat middenin de 80-jarige oorlog, en het Wilhelmus was een lofzang aan de Prins van Oranje en praatte zijn muiterij goed.

  Ja, ja, waar een inburgeringscursus al niet goed voor is. Maar jij hebt dat toch gewoon op de lagere school geleerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ziva waarom heb je Israel verlaten en hoe je heb zo goed Nederlands leren spreken/schrijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @Adamas

  Als je uitgedronken bent met je lotgenoten kan je dan svp overwegen om Micha Kat een plekje in je verzetsbunker te gunnen?

  Hij zit nu aandoenlijk zielig met een koptelefoon op in de kelderbox van zijn vluchtonderduikchaletje in Laos heel erg driftig tegen het scherm van zijn monitor te tikken.

  En ik denk dat zijn sollicitatie bij de KLPD ook niet snel wat gaat worden. Ze zijn hem voor hij zijn CV heeft opgestuurd namelijk al zat.

  Hij kan dus echt wel een warm plekje met aandacht gebruiken. Bovendien als je hem echt zat wordt kan je hem altijd nog naar de FARC sturen in een konijnenpakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @Mind Fever

  Mijn moeder is Nederlandse, althans kwam uit Nederland, dus die heeft gezorgd dat ik Nederlands heb geleerd, en toen ik wat ouder was Nederlandse les kreeg.

  Ik ben op een gegeven moment in de US gaan studeren, en via Londen uiteindelijk in Amsterdam geland. In Londen wonen was toen te duur voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Interessant. Je bent dus van Nederlandse afkomt. Mag ik vragen, dit onderwerp interesseert me altijd enorm, hebben jouw ouders de bezetting meegemaakt of waren ze al in Irael?

  Amsterdam is/was wel cool. Ben er zelf geboren en opgetogen. In Gein, Bijlmer. Heb de Bijlmerramp zowat met eigen ogen meegemaakt. We reden langs toen het gebeurt was, wat een gezicht, zal ik nooit vergeten. En ik was pas 6, sommige dingen vergeet je niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @Mind Fever

  Mijn ouders zijn allebei van na de oorlog. Mijn vader is in Israel geboren, mijn moeder in Nederland, en pas op latere leeftijd naar Israel verhuist, nadat ze mijn vader had leren kennen. Importbruidje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @ Ziva:

  Nou, dat hoe-en-waarom van Duitsen bloed en Hispanje wist ik wel, maar om in deze tijd te spreken van een volkslied waar je trots op bent?

  ... Maar dat volkslied van Tollens had ik geen idee van. Ik moest echt hard lachen om je post.
  Daarna ben ik gaan zoeken wat voor muziek daarbij hoorde, en daarbij kwam ik op deze versie uit.

  Een klein nuanceverschil in de tekst viel me op.

  "Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
  Van vreemde smetten vrij"


  is verworden tot:
  "Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
  wien 't hart klopt fier en vrij"


  Nauwelijks merkbaar verschilletje toch?

  En wie denkt met me mee om even het Nederlandse volkslied anno nu een klein nuanceverschilletje mee te geven?

  Wilhelmus van Nassouwe
  Kijk ik naar "boer zoekt vrouw",
  den Vaderland getrouwe
  in dienst van de EU.
  Prins Pilsje Alexander
  ben ik, vrij onverveerd,
  een glas Rioja uit Hispanje
  heb ik altijd geëerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @Tim Dog

  Hahaha.. te gek!!

  Maarruh het is zo'n beetje helemaal herschreven ;-) En ze hebben "Oranje" er ook maar meteen ingefietst.

  Vandalisme ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 57. @ Ziva:

  Ja, inderdaad. Tis wel een pietsie meer veranderd. Maar leuk deuntje hé, het is een soort Willeke Alberti volkslied geworden. Ik zie het 'onze' voetballers al meemompelen op een WK.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Jezus he Tim, zoiets durf je toch niet aan je bewoners te laten horen? Wil je burgeroorlog beginnen ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 59. @ Mind Fever:

  Hahaha! Hee, ík heb het niet verzonnen. Ik stel alleen voor dat Wilders dit nummer tot partijlied maakt.

  "Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
  Van vreemde smetten vrij
  Wien stemmen op Geert Wilders
  die zijn lid van zijn partij
  Met haren blond en fieren hand;
  Bewaar, oh God, met hem dit land"

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik vraag me af hoe de wereld eruit zou zien als Hippo's de atoombom hadden uitgevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. @Tim Dog

  Ik was ooit op een feestje voor de UK Queen Mother's verjaardag. Tijdens dat feestje werd ze 'toegezongen' met het UK-volkslied. Ik stond in mijn gala op en zong mee. Ik was daar als Israeli, en gast.

  De credits en aandacht die ik daar mee verdiende waren onbeschrijflijk. Ik deed het uit onzekerheid, en uit respect. The return was 'wicked'.

  Het volkslied zit diep bij ons allen. Friendships are molded. Een volkslied meezingen is een token van clan-ship.

  Extreem belangrijk was mijn les. Een confronterende les btw, want ik vond tot die dag dat ik de enige was die het Israelische volkslied mocht zingen.

  Het is mijn verlangen, het is mijn hoop, en het is mijn land.

  Hoe dom kon ik zijn....

  Om vriendschap te negeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Tjonge Ziva wat ben ik blij dat je op deze draad wat persoonlijke omstandigheden van je opgedane belevenissen met ons hebt kunnen delen zeg! Hiermee is voor mij dan ook meteen duidelijk waarom het nooit zal matchen tusssen ons soort van karakters. Jij verkwanselt namelijk voor wat protocolaire vriendschap liever je innerlijke princiepes en zelfrespect? En dat voor een omhooggevallen retarded troela die 'the brits' hun koninging noemen? Datzelfde wijf die alleen nog maar in de naam van een verzonnen despoot (de grootste massamoordenaar ooit die de gehele mensheid nog probeerde te verzuipen btw!) zich boven haar medemensen ondemocratisch parasitair op een troon kan/mag verheffen omdat er zonodig en in opdracht aan bliksemaflijderij gadaan moet worden? Belachellijk van je zeg Ziva!

  Zo werd ik ooit ook nog eens uitgenodigd om met wat kennisen van vrienden bij een bijeenkomst van job cohen ergens in een park te Amsterdam de holohoax te gaan lopen ontkennen! Ik heb daar wegens het tijdens deze bijeenkomsten nooit willen benoemen van de met cijfertjes WELDEGELIJK bewezen miljoenen der stalin en mao, vriendelijk docht resoluut van afgezien en dus voor bedankt. En inderdaad van die lieden heb ik sindsdien gelukkig never maar dan ook nooit meer iets willen vernemen. Goed he!? Voor mij is elke persoon er namelijk altijd een om met dezelfde soort van protocolaire aandacht te MOETEN herdenken Ziva.

  Ik weiger daarom dus ook altijd om wegens een BEWEZEN holohoax ergens in een park tussen geconditioneerde schapen te gaan lopen acteren alsof ik mij tussen DE supremacistjes der uitverkorenheid (ja van lucifer hun vader!) bevind, en die daarom tot aan st.-juttemis met hun aanstellerige bedriegerij aan goyimverlakkerij denken te kunnen dan wel mogen doen!? Daar verkwansel ik mijn innerlijke princiepes nooit en te nimmer voor! Ik heb liever 5 mensen om mij heen waarvan ik met zekerheid kan zeggen dat het VRIENDEN zijn, dan vele protocolaire schapen waarvan ik ten tijde van nood zeker kan weten dat ze alleen al vanweg hun debiliteit nog maar laf en gestoord van onkunde op hun knietjes voor voksvelakkende sprookje gaan lopen kruipen. Capiche? (vergeef mij mijn arme grammaticale kennis en daarvoor deze keer dus wel 3x keer weer xxx-jes hahaha...)

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Met volksliederen heb ik helemaal niks (al is het Wilhelmus bepaald niet het beroerdste), maar bij de Internationale schiet ik helemaal vol. Dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @ Ziva:

  Ik ben een aantal jaren geleden op interrail van Amsterdam met de trein geheel door naar de Zwarte Zee aan de Roemenië-kant gereisd. 'S nachts kwam ik aan in vanuit Hongarije in Cluj, een stadje in het Transsylvanische gedeelte van Roemenië. Ik kwam een groepje uitgelaten studenten tegen, die met een paar flessen wijn de stad door liepen. Ik vroeg ze of ze een slaapplek wisten, en al lopende naar een hostel werd het plotseling een beter idee om bij hun in de studentenflat te crashen. Ze bleken in het Transsylvanische gedeelte, dat eerst bij Hongarije en later bij Roemenië is gaan horen, behoorlijk gediscrimineerd te worden. Hun Transsylvanische volkslied mocht ook niet gezongen worden, op straffe van krankzinnig hoge boetes. Bij hun thuis gekomen deden ze de ramen en deuren dicht, 5 man op een rij, in volle ontroering zongen ze hun volkslied. Dat maakte diepe indruk.

  Daarna heb ik voor hun het Wilhelmus gezongen, met baritone stem tegenover 5 man op wie dat al net zo'n indruk maakte. Het is de enige keer geweest dat ik vol trots het Wilhelmus zong, en me niet potsierlijk voelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @ Adamas:

  Jeetje... je bent wel een beetje zuurpruim Adamas. Overigens staan je verhalen vaak zo bol van alles wat je niet doet (opleiding, werk, presentatie geven in een park, met Engelsen volkslied zingen) dat ik me een beetje begin af te vragen wat je in vredesnaam wél doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. TD doe eens niet zo kleuterachtig? Wat nou zuurpruim? Probeer je met deze prosemitische uihaaltjes naar mij toe soms in een wit voetje bij je oogappeltje te komen? Be my guest hoor. Wannabe cassanova. Nogmaals in mijn vorige reactie verklaarde ik alleen dat Ziva wat mij betreft volldeig de jouwe is Oetlul! Kan je soms niet lezen of zo? Darbij als je in het dagelijkse leven onlife eveneens zo aan je scharrels probeert te geraken, dan verklaart dat natuurlijk je reisje naar transsylvanie meteen. Uitgerekend daar op zoek moeten gaan naar een bloedzuigende ashkenazische, zegt echt alles over hetgeen jij hier al vanaf je eerste comment probeert uit te dragen. OMFG wat ben jij een uit je vingertoppen ruftende loser zeg. Ik hoop dat Ziva echt voor je charmes bezwijkt want wat mij betreft verdienen jullie elkaar uitmuntend verdiend. De ballen jongen hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 67. @ Adamas:

  ... Volgens mij bespeur ik een lichte irritatie. Something I said?

  Maareh, "verklaart dat natuurlijk je reisje naar transsylvanie (...) op zoek moeten gaan naar een bloedzuigende ashkenazische."

  Mag ik daaruit concluderen dat reizen ook op het lijstje kan van dingen die Adamas niet graag doet?
  Begrijp ik wel hoor, al die Joden overal. Bah!

  Wel verwonderlijk dat je toch zo'n brede, wereldwijze kijk hebt op dingen. Ik bedoel; de meeste mensen die zich niet veel mengen in het gemeenschapsleven (werk, opleiding, reizen) zouden er toch een wat beperkte visie op na kunnen gaan houden. Beetje oogkleppen, tunnelvisie, en dan tenslotte alle kwaad éénduidig fixeren op bijvoorbeeld één bepaalde groepering. Gelukkig blijf je zo dicht bij jezelf. Rustig, gedistingeerd bijna, alle zaken van meerdere kanten belichten.

  Daarom hou ik ook zoveel van je Adamas!

  BeantwoordenVerwijderen