woensdag 4 januari 2012

Hoge hakken, echte liefde

Wat hebben de doodsbange mannen van Amsterdam Post zich weer lopen vervelen de laatste weken. Het blogje ademde in de donkere dagen rond kerst een sfeer van hangerigheid en gefrustreerde radeloosheid. 'Als die plastic Kerstpleurisboom uit het rommelhok getrokken wordt om op te maken in de huiskamer begint het. Ga ik een tukje doen.'

Met moeite perste D.G. Neree er nog een column uit waarin hij iedereen 'inzicht en oplossingen tegen de huidige neergang van Nederland' wenste. En dat de politiek mag ingrijpen in de 'teloorgang van alles wat in Nederland sinds de WOII is opgebouwd'. Dezelfde Neree ging ook nog maar eens als een Maurice de Hond turven hoeveel 'volgers' politici hebben: 'Als het volgen op Twitter gelijk zou zijn aan een stem, dan zou de PVV veruit de grootste partij worden en de regeringscoalitie een comfortabele meerderheid hebben'.

AP hopman Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - sinds kort 2500 euri rijker - trok zich over het dode punt heen door zijn twintig reaguuste lezers nader te introduceren ('T. Intellectuele Trol. Woont in een luxe ingerichte holle boomstronk op kosten van haar ex die jurist is. Sprenkelt magere melk op de vloer terwijl ze er bedwelmende spreuken bij prevelt en ziet daar geestelijke beelden in. Weet alles van elke wet.').

Iemand die kennelijk niet tot de AP inner cirkel behoort, omdat zijn stukken steevast onder de noemer 'Ingezonden' worden geplaatst, is Ronald Kaatee, voorzitter van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Ook die wist zich met zijn vrije dagen geen raad. Hij wond zich op (letterlijk) over de 'geile lokchicks van het NOS-journaal'. Viel hem de laatste tijd op dat de beide vrouwelijke presentatrices, Astrid Kersseboom en Sacha de Boer, het nieuws hooggehakt presenteren. 'Dat dankzij de hoge hakken van de dames meer Nederlanders zich laten hersenspoelen door de halve waarheden en de non-items van de staatsomroep? Ik heb een donkerbruin vermoeden dat dat laatste het geval is.'

Niet dat er nog lang werd gedebatteerd over hoge hakken, echte liefde. Onderaan het stukje verschenen al gauw enkele reacties over de ongelukkige naamgeving van Katees PopNed, waarbij huisfilosoof Martien Pennings suggereerde om de toekomstige uitzendingen als volgt te beginnen: 'Hier is de PON, de Péé Óóó Én, de Populistische Omroep Nederland, waar de natie nog geëerd wordt en het volk gehoord. Vandaag werpen wij een bekrompen-tribalistische blik op de volgend onderwerpen . . . . . . .'

Vooropgesteld, voegde Pennings er met bezwerende vinger aan toe, dat de programma’s van een 'kosmopolitische kwaliteit zijn waaraan de rest van de prutsers in Hilversum een puntje kan zuigen.' Gaat niet meer lukken met die Kaatee, voorspelt Barracuda. Voor een omroep met multimedia aspiraties oogt de site van PopNed wel heel erg als een kalender uit het jaar nul. Toch iets met hoge hakken dan maar?

2 opmerkingen:

 1. Ik vraag me nog steeds af wat Frik nou met die 2500 euro heeft gedaan. De 'kosmopolitische kwaliteiten' waar Pennings naar eigen zeggen zo dol op is, zie ik er nog steeds niet aan af. Met de bekrompenheid en het tribalisme zit het wel goed, dat dan weer wel.

  Affijn, weliswaar vond ik 2011 een prachtig jaar en zie ik 2012 vol vertrouwen tegemoet, maar wanneer we dan toch met z'n allen depressief gaan zitten doen wil ik ook wel een bijdrage leveren:

  And we've broken our fingers
  Broken our faith
  Broken our hearts so many times
  They can't be broken anymore
  Scratched away at the walls for years
  All we've got to show is the dust on the floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sharia Americana

  Politics, Religion and the Tea Party. Daarin vertelt oud-gouverneur Christine Todd Whitman, die nog diende onder Bush, hoe ze door de Republikeinen wordt uitgekotst omdat ze te links is. ‘Links’ betekent: dat je homo’s niet genoeg haat.

  http://youtu.be/XubpOWD1o9A

  Dominee Cary Gordon zegt tegen Al Jazeera dat hij terug wil naar de wetten van Mozes – wetten die, onder meer, eisen dat je je kind stenigt als hij niet goed luistert (Deuteronomium 21:18-23).

  BeantwoordenVerwijderen