donderdag 19 april 2012

Samenzweringsrealist

Peter Vereecke zat in Evergem bijna twintig jaar voor de CD&V in de gemeenteraad. Zes jaar lang was hij er burgemeester. Wellicht was de belangstelling altijd al latent aanwezig, maar tijdens zijn vervroegd pensioen kroop Vereecke achter de computer en ging er een wereld voor hem open: de man werd fulltime complotter. Of zoals hij het zelf formuleerde: samenzweringsrealist.

En niet zo'n klein beetje ook. Met zijn Belfort Groep slingerde Vereecke het ene krankzinnige complot na het andere de wereld in. Zo was collectieve vaccinatie voor de varkensgriep een poging tot massagenocide door de overheden. Ook kwam er een heus rapport over chemtrails, wat natuurlijk weer een complot was van de illuminati. De apotheose bleef echter uit: Vereecke kreeg het niet voor elkaar om een gerechtelijk onderzoek in te stellen naar chemtrails.

Met evenveel enthousiasme stortte de Belfort Groep zich op het volgende complot: de (HPV) vaccinaties. Dat liep nog minder goed af: Vereecke kreeg knallende ruzie met de hoofdverantwoordelijken van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, die Vereecke psychisch willen laten onderzoeken. Leidinggevend ambtenaar Geert Top had aangifte gedaan bij onderzoeksrechter Van den Bossche te Gent wegens 'belaging en laster en eerroof'. De rechter wil nu ook dat Vereecke wordt onderzocht.

Bij Minister Jo Vandeurzen klaagt Vereecke over een 'tergend en roekeloos geding' en 'een poging tot intimidatie en monddood maken'. 'Een leidinggevend ambtenaar moet open staan voor signalen vanuit de bevolking en moet geacht worden om te kunnen gaan met dissident denken en kritiek'. \

Dat klinkt allemaal heel redelijk, ware het niet dat de 'signalen uit de bevolking' grotendeels bestaan uit idiote complotten. Toen het weekblad Knack een vernietigend artikel over Vereecke publiceerde, weigerde de redactie het repliek van elf pagina's precies om die reden. Zo'n man moet je niet telkens een podium willen bieden. Dat pikte Vereecke niet en die kreeg het via de rechter toch gedaan om weerwoord te krijgen en gelijk gingen weer alle registers open: 9/1 was een inside job en een false flag operatie om de mensheid mee te sleuren in oorlogen, en drugs (verkocht als 'geneesmiddelen') werden opgedrongen aan de jeugd, die 'ziek gemaakt wordt door gifstoffen in voeding en door (vooral gepulste) elektromagnetische straling van gsm, umts, wifi, wimax, magnetron, dect, haarp enz.'

Allemaal kennis die Vereecke van het interweb heeft geplukt. Dat psychische onderzoek hoeft er dus niet te komen. De diagnose is reeds gesteld: Vereecke lijdt aan goedgelovigheid.

3 opmerkingen:

 1. Hilarische Plantingabrief nu op KLOL te bewonderen.
  Namens ouders van Nederland en namens de "veteranen van Nederland" , Waar blijkt dat uit? Tientallen beschuldigingen aan allerlei sleutelfiguren, incluis good old Demmink. Vervolgens blijkt dat er weer sprake is van een geldnoodslachtoffer, die wil dat "de nederlandse belastingbetaler" even een flink aantal miljoenen afschuift richting deze wereldverbeteraars.
  Afzender brief:
  Jan,Piet,Joris en Corneel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarheidsvinders,veteranen, Kat,Capelle,Donk,Zeevat,Boudine Vergeer,Dankbaar en de rest strijden elkaar nu de tent uit over complotten, en wereldverbeterende wijsheden.

  Ene "Ko" wil hoor en wederhoor (ook nog) toepassen, jawel,kuch. Nog even en de Kreek wil ze onder ede verklaringen afnemen. Welke rechter kan deze mensen op aarde terugkrijgen, zonder in lachen uit te barsten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 911 was natuurlijk een "Inside Job" dat weet iedere kleuter. Peter Vereecke heeft op dat punt zeker gelijk, daar hoef je geen "samenzweringsrealist" voor te zijn, maar alleen een IQ van ietsje boven de absolute zwakzinnigheid. Hans de Jonge

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.