dinsdag 3 april 2012

Nieuwe Tijd

De naam Anton Teuben viel de afgelopen dagen ook nog in een heel ander verband dan Niburu. De nieuwe politieke partij Soevereine Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN) heeft Teuben aan de kant geschoven. SOPN? Een roep vanuit de samenleving om constructieve oplossingen die de huidige situatie kunnen verbeteren, lezen we op de site. SOPN propageert onder meer vrije energie, oftewel 'de benutting van de overal aanwezige elektromagnetische velden'. Daarnaast moet er een nieuw soort gezondheidszorg komen, gericht op het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. 

Het staat er vrij nuchter, maar tussen de regels door lees je uit welke hoek de wind waait. Waar Mens & Spirit en Nieuw Nederland faalden, wil de SOPN slagen: De Nieuwe Tijd een stem geven in de Tweede Kamer.

Dat had ook de Leeuwarder Courant in de gaten, die vorige maand naar een bijeenkomst in Groningen toog en daar onder meer Niburu-boegbeeld Anton Teuben tegen het lijf liep, de oud-kledingverkoper die landelijk bekend is als 'spreker over buitenaardse wezens'.

SOPN-voorzitter Janneke Tops kwam in een gesprek met de verslaggever blijkbaar plotseling bij zijn haar positieven: 'Misschien zijn we iets te vlot naar buiten getreden. We moeten ons beter van Niburu scheiden.' Zo vond Tops het onwenselijk dat Niburu-radionieuwslezer Bart de Groot op de partijwebsite namens SOPN reclame maakt voor 'medidatie op Schumanngolven'. 

Maar of met Teuben de gekte is verdreven, is nog maar zeer de vraag. De SOPN claimt volgens de Leeuwarder Courant dat stroom gratis kan zijn, door aanwending van nulpuntenergie. Volgens de gangbare natuurkunde is dat alleen in strijd met de thermodynamica rendabel te doen, maar de nieuwe partij wil dus 'grenzen verleggen'. Bovendien stelt zij dat zulke uitvindingen opzettelijk worden geboycot door de huidige machtselite en de olie- en gasconcerns. Dat klinkt weer erg complotterig allemaal.

Bij onze duik in de archieven kwamen we trouwens ook nog een artikeltje tegen uit de Gooi- en Eemlander, dat in het licht van de gebeurtenissen van de afgelopen weken op zijn minst curieus is te noemen. Want terwijl een breuk met Niburu Health dreigde en daarmee ook de financiering van Niburu in gevaar kwam, ging Anton Teuben doodleuk op zoek naar een nieuw onderkomen. Hij liet onder meer zijn oog vallen op het Witte Huis, Hotel Soest en een andere optie was een locatie op de voormalige vliegbasis Soesterberg, daar waar ooit een UFO is waargenomen, maar de gemeente Soest gaf geen toestemming om het bestemmingsplan te veranderen.

4 opmerkingen:

 1. Aha, dat klinkt weer als een winnaar waar ik op kan stemmen. Ik heb het niet zo op de grote partijen, van SP tot aan VVD of PVV, aan allen heb ik te grote aanmerkingen om daar met een tevreden gevoel op te stemmen en dan het gevoel te hebben dat ik 'het juiste' heb gedaan.

  Sinds ik tot die conclusie ben gekomen is stemmen een heel stuk makkelijker geworden. Ik kies een verliezer uit met een mooi ideaal waar ik 100% achter kan staan, waarvan ik van te voren weet dat ze geen zetel gaan krijgen, en mijn stem hebben ze dan. Zoals de Piratenpartij. "Gratis (blijven)downloaden", juust, da's echt iets voor mij.

  Deze partij ook. Gratis stroom door nulpuntenergie (?), kweenie maar vooral dat gratis stroom-gebeuren klinkt prima. Mijn stem hebben ze alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Mahmoud is maar een simpele ziel hoor. Als ik zijn mogelijkheden bezat dan investeerde ik al mijn energie in dit soort van onderzoek. Echter; ook hij comformeert zich met alle plezier aan hen die hem op zijn positie tollereren dan wel hebben gehesen. In Brazilië zijn er al wel erg bemoedigende vorderingen op dit gebied waarneembaar. De Latijnse Lente zal dan ook weldra feestelijk worden ingeluid. Mark his words...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het wel interessant te lezen dat de eerste hoofdwet van de thermodynamica een complot van de gevestigde politieke partijen is. Je leert toch elke dag weer wat nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Pyt:

  "Complot van de gevestigde orde" heb ik niet kunnen vinden, hooguit "Deze krachtige en schone vormen van (vrije) energie zijn buiten de huidige wetenschappelijke kaders tot ontwikkeling gekomen. Het is tot op heden niet gelukt om deze kennis via de regering en leidende instituten toegankelijk te maken voor de bevolking. (...) Op dit moment ondervindt de verdere ontwikkeling van dergelijke systemen nog grote weerstanden vanwege economische belangen."

  Verder melden ze nog: "SOPN gaat niet meer wachten tot de regering haar kaders aanpast, maar neemt zelf de verantwoordelijkheid om deze schone energievormen voor iedereen beschikbaar te maken."

  Op de wiki over nulpuntsenergie (ik ben geen natuurkundige, en weet nog net wat de eerste wet van thermodynamica inhoud) staat verder niet dat nulpuntsenergie tegen de wet van behoud van energie indruist, hooguit dat de energie die theoretisch bij nulpuntsenergie gevonden zou moeten worden, (waarschijnlijk) niet is vrij te maken. Met de mooie afsluiter:

  "Toch heeft de suggestie van het 'vrij kunnen maken' van energie uit een vacuüm de aandacht getrokken van amateuruitvinders en pseudowetenschappers. Veel plannen voor vrije-energiegeneratoren zijn reeds gepresenteerd. Ten gevolge van al deze aandacht en de intrigerende theoretische uitleg, is het concept van nulpuntsenergie een eigen leven gaan leiden in de populaire cultuur, waar het opduikt in sciencefictionverhalen, spelletjes en films."

  BeantwoordenVerwijderen