woensdag 25 april 2012

Soeverein

Het kabinet Rutte is nog niet gevallen, of nieuwe volksvertegenwoordigers staan zich aan de zijlijn al op te warmen. Nee, niet Hero met zijn Onafhankelijke Burgerpartij. Barracuda bedoelt de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN) te Soest. Met stip op de kieslijst. 'We zijn beslist geen spiritueel clubje, we zijn zo rationeel mogelijk. Zeker een half miljoen mensen is het met ons eens. We hebben mensen genoeg om een kandidatenlijst te vullen,' zegt oprichter Anton Teuben.

Daar is hij weer. Ufoloog en Niburu-voorman Anton Teuben. En het belangrijkste programmapunt zijn niet de miljardenbezuinigingen, maar gratis stroom door het aanwenden van nulpuntenergie. Misschien helpt het ook tegen de schuldencrisis, je weet het maar nooit bij Anton.

Maar ho, wacht. Was Teuben niet uit de partij gezet? Kwam hij dat ons zelf niet vertellen in een van zijn videojournaals? Gaf SOPN-voorzitter Janneke Tops niet aan dat 'we iets te vlot naar buiten getreden. We moeten ons beter van Niburu scheiden.'? Gaf SOPN niet zelf een persverklaring uit waarin de politieke partij het vertrek van Teuben aankondigde?

Is er weer een coup gepleegd? Is na de driesplitsing van Niburu nu ook SOPN gespleten? Of zou Anton gewoon gedaan hebben of zijn neus bloedde toen een journalist opbelde? Het antwoord op die vraag laat nog even op zich wachten. De site van SOPN zit namelijk achter een Joombla login-scherm verscholen.

UPDATE: Janneke Tops weg bij SOPN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.