donderdag 12 april 2012

Nieuwsbraker

Dingen die een verstandig mens nooit moet doen: bewust met je schoenen in een hondendrol gaan staan, van de trap afroetsen en drie treden overslaan, of surfen naar vieze achterbuurten op het wereldwijde interweb. Zo kan Barracuda zich nauwelijks voorstellen dat iemand vrijwillig dagelijks Nieuwsbreker, het digitale krantje van Alex Nieuwsbreker, tot zich wil nemen, tenzij uit pure zelfkastijding. Of uit leedvermaak.

Alex is - niet per definitie in deze volgorde - gristen, eindetijdgelover, copycat, complotter, homofoob en een halve analfabeet.Van Ufo's tot de illumnati: dagelijks stort Alex een portie megasensationele complotten over zijn lezers heen. Zelfs het Weekly World News kan hier nog een puntje aan zuigen. Aardbevingen in Sumatra zijn het begin van de eindtijd. De Planeet X wordt door chemtails geblokkeerd. En een massaverkrachting door 'negers' (sec) is 'het plan van de Nieuwe Wereld Order het Amerikaanse systeem Wereldwijd invoeren' (sec).

Waarmee we gelijk zijn aanbeland bij de grootste handicap van Alex: Alex kan niet schrijven. Geen komma of letter staat op de juiste plaats. Ook gaan zijn verhaaltjes niet zelden vergezeld van foto's die op een of andere manier niet in de juiste proportie worden weergegeven. Alex is, als we hem zelf mogen geloven, al ongeveer overal gebanned, onder meer bij Zaplog, waar ze knettergek van zijn letterspaghetti werden.

Maar Alex roept het een en ander ook wel over zichzelf af. Argumenteren is niet zijn sterkste kant: over het algemeen hebben al zijn critici, trollen of lamlullen de 'herseninhoud van een visstick' of zijn ze van de verkeerde kant.

Met als resultaat dat Alex inmiddels het pispaaltje van internet is geworden. Virtuele belhamels maken Alex dagelijks belachelijk en dumpen de commentaren vol plaatjes van lichaamsdelen (vooral veel kontwerken, vuile onderbroeken en komkommers in alle maten en soorten). En Alex doet helemaal niks tegen die pesterijen, behalve boos reageren, zoals de buurman die telkens met rood aangelopen hoofd naar buiten stormt als buurjongens voor de zoveelste keer aan zijn bel hebben getrokken.

Maar er is hoop: binnenkort zal Niburu eindelijk aan de horizon verschijnen, dan heft Alex zijn krantje op en vaart hij ten hemel.

14 opmerkingen:

 1. Ook een leuke: 'Oproep aan Anonymous om HAARP plat te leggen'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wederom grappige ironische reclame voor een andere website. Ach, wanneer je zelf niks in je mars hebt, dan kun je altijd anderen te kakken zetten. Net zoals de MSM nieuws maakt doet Barracuda dat ook, het is vermakelijk, toegegeven! Maar of het zelf enige inhoudt bevat, nee maar da's natuurlijk ook de bedoeling. Luchtig, vermakelijk, nietszeggend ach zoals de meeste mensen zijn afgericht!
  Maar wederom m'n complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alex zet zichzelf te kakken, Jeroentje. Daar heeft hij Barracuda niet voor nodig. Waarom denkt iedere idioot tegenwoordig dat hij er recht op heeft serieus te worden genomen, ook al plempt hij de grootst mogelijke onzin op zijn site?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeroen is een complottertje, vandaar dat reptieloog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, dat is een stuk leuker dan die Hajo Smit, die heel kleurloos afsteekt t.o.v. Nieuwsbreker.

  Stukje over Niburu is echt top! Keihard bewijs heeft de man gevonden.

  "Deze foto zou zijn genomen door de Zuid Pool telescope waarop Niburu met manen is gefotografeerd. Ik kom net een Rus tegen die claimt Niburu op google sky te zien met manen, Niburu is een bruine dwergster met 4 manen."

  Juust, en zo is het!
  ... Maareh, toch nog een klein puntje van twijfel... Kwamen de Annunaki niet van Niburu vandaan? En is het niet heel lastig wonen op een bruine dwergster? Zeg maar, een gasbol met te weinig massa om kernfusie in gang te zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem toch aan dat die Alex niet ouder zal zijn dan een jaar of 16, misschien nog wel jonger.

  Ik ben wel eens op zo'n bijeenkomst van Micha Kat geweest - gewoon om te zien hoe dat volk er nu precies uitziet, en dat viel niet mee.. - en daar was toen ook KLOL-reaguurder 'Nonwo', die op dezelfde kinderlijke manier one-liners zonder interpunctie uitspuugde. Dat was ook echt een jong schoolverlatertje.
  Ik vraag me wel eens af of dat niet dezelfde is als Alex Nieuwsbreker (hij verdween een beetje van KLOL in de tijd dat Alex begon met zijn "nieuws"-site).

  Maar hoe dan ook: steeds als ik iets lees van Alex zie ik dat ventje dat toen bij Micha in de Haagse rechtbank was voor mijn netvlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Tim Dog

  Kun je voor jezelf gaan invullen dat de annunaki van een van de namen zouden kunnen stammen... maar hoe je het wendt of keert, het blijft een komplot...of niet...
  En ik ben niet zozeer een complotter,... complotters verdienen hun brood met de alternative wereld, Oldenkamp is er bijvoorbeeld zo een. Nooit in welk buitenalnd danook geweest maar toetert over ons verleden van de hoogste toren, hij pikt werk van anderen en zegt dat het z'n eigen ontdekkingen zijn. Ach, uiteindelijk is er over van alles en nog wat te bakkeleien maar soms verraden de onderwerpen hoe de pet staat en waar Abraham de mostert vandaan haalt. Een beetje beeldspraak misschien maar vast wel te begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Jeroen P.

  "Misschien vast wel te begrijpen."

  Nou, ik heb wel even moeten puzzelen. Ik neem aan dat je bedoelt dat de Annunaki van een van de manen (niet 'namen') af kunnen stammen.

  Maar daarin zijn de Annunaki nogal een aanname (als ras die de mensheid via genetische manipulatie als werkras heeft geschapen zoals volgens Sitchin in de Summerische kleitabletten staat vind ik het een aannemelijker verhaal dan het scheppingsverhaal in de bijbel, maar ja, het scheppingsverhaal in de bijbel vind ik dan ook voor 0% aannemelijk).
  Vervolgens moet je dan ook nog een aanname doen dat die planeet een omlooptijd heeft en rond nu weer eens zou moeten komen buurten.
  Vervolgens zou je dan ook een aanname moeten doen dat de Zuid Pool Telescope op je foto Niburu en zijn manen heeft gefotografeerd.
  Vervolgens moet je dan ook nog de aanname doen dat op die foto vanwege het feit dat een bruine dwergster niet bewoonbaar is, de Annunaki leven op (een of meerdere) manen van deze dwergster....

  Daarna komt de zin dat "hoe je het ook wendt of keert, het blijft een komplot"... Heuh? Hoezo? Wat is het complot dan? Zelfs er van uit gaande dat alle bovenstaande aannames kloppen, waar is dan "het complot"?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Tim Dog

  Een unbeliever!? Het klinkt allemaal leuk wat je neerkalkt! Bijna net alsof jij de hele wereld gecreëerd hebt, grappig man. Maar een aluhoedje zoals jij bent, wat doe jij hier op dit pestiger en knullige blogje?
  Je hebt iets met axioma's, je hoeft niks aan te nemen, dat mag! Aangenomen dat jij natuurlijk gelijkt hebt in alles wat je aanneemt. Is het niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Jeroen P.

  Met sommigen kun je hier best een leuk gesprek voeren als je ze iets beter leert kennen. Pesterige toon zit er soms wel bij, maar beetje kritisch zijn moet een mens zich maar eenmaal tegen kunnen verdedigen... als hij de juiste argumenten heeft.

  Qua unbeliever zijn; ik bedoelde met mijn stukje eigenlijk dat bij iedere aanname die je moet doen om tot "Niburu de bruine dwergster komt weer langs met drie manen en de Annunaki" te kunnen komen, de onwaarschijnlijkheid van het gehele verhaal enorm toeneemt.

  Daarnaast snap ik ook nog niet wat je bedoelt met "hoe je ook wendt of keert, sowieso een complot".

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tim Dog is zonder twijfel de meest intelligente en gebalanceerde bezoeker op dit gezellige blogje. De rest is vaak toch net te gesloten van geest, te geïndoctrineerd, te moreel verwaarloosd of simpelweg volkomen krankjorum.

  Moest even gezegd worden.

  BeantwoordenVerwijderen