vrijdag 13 april 2012

Meedogenloos

We waren hem eerlijk gezegd uit het oog verloren: Michiel Papenhove, oftewel Anarchiel. Na zijn retraite uit de maatschappij klaagde de voormalige Within Temptation-gitarist vanuit zijn cocon ongeveer twee jaar lang het door hem zo gehate verNederland aan. Geen vrolijke jongen, die Michiel. Nadat de spaarcentjes op waren moest Michiel, ondanks grote plannen om de wijde wereld in te trekken, gewoon weer aan de bak.

Maar de 'tic voor taal' bleef bestaan en dus doken er in de loop der tijd allerlei sites op die Michiel ook even snel ontredderd achterliet. Inmiddels is er al een heel kerkhof van Michiel-sites. Inclusief de nieuwste: Meedogenloos. Gemaakt samen met boomknuffelaar, emo-chick, oud-SP-er en transseksueel Petra Kramer. Hoe die twee elkaar gevonden hebben mag Joost weten, maar de synergie is zowel qua toon als inhoud ver te zoeken.

Want waar Kramer zich vooral lijkt bezig te houden met genderdysforie, blikt Michiel als vanouds optimistisch de toekomst in: 'De maatschappij dat ben jij! Tenminste, dat word je wijsgemaakt. Wat ze je er niet bij vertellen (...) is dat jouw bestaan voor de maatschappij vooral een papieren werkelijkheid is. Een kille cijfermachine die incalculeert dat jij een significante bijdrage levert aan een systeem dat parasitair is. Meedogenloos.nl wil documenteren hoezeer de mensheid op haar laatste benen loopt en hoe ze bukt onder wat we het verlichte Westerse denken zijn gaan noemen. Tegelijkertijd willen we vooral meer mededogen in de meedogenloze maatschappij van megastallen en kiloknallers. Maar dat zal niet makkelijk gaan in een maatschappij waarin geld regeert.'

Michiels grootste vijand is nog steeds de overheid, wat altijd weer goed is voor een hoop Calimero-gehuil. Een van zijn laatste bijdragen gaat over een proef met de automatische paspoortcontrole op Schiphol, die tot doel heeft lange controlerijen op de luchthaven terug te brengen, maar volgens Michiel alleen maar wordt ingevoerd ten behoeve van de hoeders van onze politiestaat. Bij de proef werden al enkele mensen met openstaande boetes of betrokkenheid bij het verspreiden van vals geld gesnapt.

Papenhove laat bij dit soort stukjes altijd een hoop informatie weg: zo werkt het systeem alleen met een Europees biometrisch paspoort, geldt de controle niet voor het Schengen-gebied (alleen bij vertrekhal 3, aankomsthal 3 en bij het grensfilter tussen Schengen en niet-Schengen) en is de automatische controle ook nog eens niet verplicht: Reizigers kunnen ook altijd nog kiezen voor de huidige paspoortcontrole aan de balies, waarmee ze evenveel risico lopen als dat ze door de marechaussee worden gecontroleerd.

Wat altijd weer opvalt aan Michiel: hij richt zich als een echte evangelist tot de doorsnee Nederlander, die dan ook steevast keurig met 'U' wordt aangesproken, maar met 'documenteren hoezeer de mensheid op haar laatste benen loopt' trek je toch vooral zo niet uitsluitend - net als destijds bij Anarchiel - zelfmeelijkwekkende verschoppelingen aan, een beetje zoals sombermans Robert Smith van The Cure hele generaties met gitzwart spraykapsel, dikke eyeliner en vuurrode lippenstift heeft voortgebracht. 

28 opmerkingen:

 1. Dat 'anarchistische' gehalte van Papenhove komt op mij over als die van een alcoholist die voor de afkick maar eens bij Bols in het magazijn is gaan 'moeten' werken? Het systeem dus capittelen maar daar tegelijkertijd wel afhankelijk van willen blijven? Althans van diens met bloed doordrenkte aardse slijk? Houd dan gewoon je kop en doe het tenminste onder de radar van de belastingdienst zoals mijn school dat met veel susces al enige tijd placht te praktiseren hahaha. Nee dus... En dat dronken achter het stuur gekruip van zijn collega moeten we maar op het conto van het tussen de wal en het schip in 'moeten' door laveren. Want ook met die crypto-anarcho strapatsen hebben wij moeite! Gewoon met de intelligentie van kundige dupliceerders wel 30 schijt of adem vergunningen tussen je compañeros in hebben door rouleren!? 'Ze' is anders nog behoorlijk ijdel ook moderator. Dus Ziva voordat wij samen in zaken kunnen gaan, graag even een online check up over hoe je zaakjes daar tussen de beentjes voor liggen? OMFG!? Nee geef mij deze onzin dan maar. Grappig om naar te kijken en tenminste wel consekwent met hetgeen er wordt gepropageert... (van ene KO bij KLOL waarvoor 'dank'...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mag Michiel wel. Ok, het is niet mijn versie van anarchisme, maar Chiel lijkt me een aardige kerel. Bovendien heeft hij beslist niet altijd ongelijk. En natuurlijk beschouwt elke staat de eigen bevolking als de belangrijkste vijand. Dat is de aard van het beestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is mij te veel een oude grammofoonplaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp eigenlijk niet wat er nou zo verkeerd is aan deze jongen. Hij is misschien te romantisch, te kritisch, en daardoor te somber waardoor hij te snel het kwaad denkt te ontwaren, maar in grote lijnen is het geen onzin wat hij praat.

  Neem zijn Schiphol-verhaal. Dat is wat kort door de bocht, maar het is helaas wel zo dat in de afgelopen jaren er een hele kast vol met 'gadgets' zijn geintroduceerd die de controle-fetish flink voeden, en daardoor het leven een stuk minder vrij.

  Hij gaat wat kort door de bocht omdat hij meent dat het een vooropgezet plan betreft, en dat is, vrees ik, niet zo. (Adamas kom er maar in). Was het maar zo, want dan konden we het stoppen. Het is echter de naieviteit en de onwetendheid van de 'ambtenaar/politicus die iedere stap weer goedkeurt en daarmee introduceert. En al helemaal geen idee heeft hoe het 'succes' juist te formuleren.

  Het is kinderlijke onnozelheid dat de "Brave New World" mogelijk maakt, niet de wicked witch of the east.

  @Adamas
  Volgens mij heb ik me al behoorlijk blootgegeven hier en me in het algemeen al veel minder dapper verscholen achter een muur van ingestudeerde schimmigheid waar jij je zo graag van bedient.

  Maar goed, dankzij jou is mijn Nederlandse taal weer verrijkt. Eerder deze week met "NSB-burka', en nu weer, zij het indirect, dankzij jou "loktrans". Priceless!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. (Adamas kom er maar in);

  Met alle plezier hoor kristal-heldere 'Ziva-schrijft'. Heb je met je 'voorwetenschap' trouwens al wel eens van de Hegeliaanse dialectiek gehoord? Kreëer eerst een 'probleem' en ga er dan met het opgehitste sentiment volksverlakkend en wel vandoor. Het wordt trouwens allemaal wel steeds meer sleets/doorzichtiger verkocht hoor meidje. Vind je ook niet?

  "False Flag Operations have been a strategic method of Elite Governments to gain control on many platforms through out history. One of the earliest accounts of a False Flag Operation taking place is in 47 BC when Julius Caesar used a series of riots and arson attacks that he paid for and commanded to destabilise the Roman Republic before marching his Legions across the Rubicon and into Rome, where he took power and declared himself Emperor. That may indeed be the earliest one known but since this kind of operation is so effective it seems plausible that even earlier in Human history there have been others. United States history is filled with False Flag Operations since almost the beginning of our country.

  There are theories going all the way back to the Battle of Tripoli and carrying through the Civil War, Spanish-American War all the way to present time. If you had asked most people prior to the Sept. 11th, 2001 operation, where the World Trade Center and Pentagon were “attacked”, if they had heard of a False Flag Operation they would have most likely said no. There is a good reason for that due to the fact that an operation of that size had not taken place since our government purposely ignored the Intel received that the Naval Japanese Armada was planning an attack on Pearl Harbor. That was about 70 years ago and most Americans who were alive back then were not during 9/11.

  Here is a brief video history of these kinds of operations.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sure Adamas,

  Manipulatie is nog veel ouder dan de weg naar Rome. Het begon al met een appel. Echter waar - in de privacy van een paradijselijke tuin - het lispelen in een enkel oor volstond om het geheel te conditioneren zijn nu geavanceerde technieken als 'social engineering' via bijv media-entertainment noodzakelijk om grote groepen tegelijkertijd van 'leiding' te voorzien. Hegel's - problem - reaction - solution - maakt binnen die techniek slechts een klein onderdeel uit.

  Een zeer effectief onderdeel dat wel, en juist omdat het zo 'natuurlijk' is aan ons mensen. Of denk je dat al die meisjes die je ooit om een vuurtje kwamen vragen echt hun aansteker waren vergeten? Problem - reaction - solution.

  False Flag operatie's verschillen daarin alleen in schaal, en dus effect. Waarbij het qua proces of concept niet uitmaakt of het misdadig is. Dat is nl een subjectieve waarneming.

  Dat jij nu dankzij het web en nachtenlang google-en het proces begint te doorzien zegt daarom niets over de aanwezigheid van een centraal aangestuurd plan door duivelse patronen. Dat je dat wel ziet heeft meer met jouw subjectieve waarneming te maken, en niets met het daadwerkelijk begrijpen van wat er gaande is.

  De David Icke's en de Hufschmid's van deze wereld doen wel alsof ze het Higgs-deeltje hebben gevonden met hun 'problem-reaction-solution' gepeuter, maar ze vertellen je er niet bij dat vrijwel iedere TV-reclame hetzelfde principe volgt, evenals het verdwaald om zich heenkijkende meisje op een perron.

  Dat kan je allemaal als complot wegschrijven, maar in de meeste gevallen is het gewoon manipulatie. Vervelend soms, maar oh zo menselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zal best wel een onweerstaanbare aantrekkelijkheid zijn hoor ziva, maar of mijn waarnemingen volgens jou nu subjectief dan wel onterecht zijn, de top v/h Amerikaanse leger heeft toendertijd Ashkenazi van de Israëlische strijdkrachten niet voor niets gewaarschuwd niet meer gediend te zijn van diens gekosjerde jodenstreken. En jij dacht dus dat hij die waarschuwing voor de stinkende poten van diens schijnheiligheid had gedaan? 'K dacht het niet he? Bovendien heb ik gemerkt dat als wij vurig verstrengeld met elkaar hier in debat gaan over jouw er in garamde 'waarheid', dat er zich dan zo goed als geen andere reactanten meer tussen onze oplopende vuurtjes durven te begeven. Ik laat uit respect voor de moderator daarom deze draad verder maar de aan andere reageerders over. Als je dan toch nog wel de behoefte mocht hebben hierover verder te debateren, ben je zowel via de mail als blog helemaal vrij om met je gedachten omtrent deze problematiek verder met mij pers. te kunnen rollebollen... Hierbij dus dan alsnog mijn 3-maal-x ok?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Adamas, je doet het allemaal helemaal verkeert. Ik vermoed dat jij echt een ramp met vrouwen moet zijn.

  Kijk. Doe gewoon eens dit.

  Ok?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En ik daag jullie uit dit nummer (zo geniaal) helemaal af te luisteren. Dan stappen we over op dit, dan dit, om te eindigen met dit. Laat het maar weten als de tour hebt kunnen afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Z.I.V.A.Manipulatie is nog veel ouder dan de weg naar Rome. Het begon al met een appel. Echter waar - in de privacy van een paradijselijke tuin - het lispelen in een enkel oor volstond om het geheel te conditioneren zijn nu geavanceerde technieken als 'social engineering' via bijv media-entertainment noodzakelijk om grote groepen tegelijkertijd van 'leiding' te voorzien. Hegel's - problem - reaction - solution - maakt binnen die techniek slechts een klein onderdeel uit.

  Zeg. Was jij het niet laatst die beweerde dat de media enkel winst nastreeft? Waarop ik toen met wat quotes antwoordde, waarop Tim Dog antwoordde het volkomen met mij eens te zijn.
  Goed om te zien dat je wat bent bijgedraaid dan. :-) Wel frappant is dan die die goedpratende toon. "noodzakelijkheid"... Zie jij mensen soms ook als een horde wilde beesten?

  Zo ja, aan welke kant sta jij dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe staat het daar in Protugal? MF;

  Jij moest een weten kerel. Zullen wij wedden dat ik meer vrouwen op deze wereld heb bevredigd en nog steeds smekend achter me aan heb stalken dan jij in nog geen 10 gelijkwaardig doorlopen levens mij kan nadoen? Maar je hebt gelijk. Met Zio/sefardische vrouwachtigen ben ik dus inderdaad een ramp MF! En dat beseft Ziva zich ook heel erg goed. Vandaar dat ze zichzelf heeft wijs gemaakt dat ik hier een spelletje hard to get zit te spelen! Echter met die plaat voor haar kop laat ze weldegelijk zien aan een ziekelijke vorm van het stockholmsyndroom te lijden. En dat is maar heel goed ook Ziva. Dus ga lekker naar MF toe en geef hem een waanzinnige beurt terwijl je ondertussen denkt dat je dat met een jodenhatende mij aan het doen bent. Of zoiets. Je zoekt het dus daar in de Algarve maar lekker uit met MF OK? Chaitos hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Om eerlijk te zijn Adamas ben ik dolgelukkig hier. Dicht aan zee, warm weer, dun bevolkt, mooie mensen, lekker eten. Kan niet beter. :)

  Zullen wij wedden dat ik meer vrouwen op deze wereld heb bevredigd en nog steeds smekend achter me aan heb stalken dan jij in nog geen 10 gelijkwaardig doorlopen levens mij kan nadoen?

  Hier heb ik zo mijn twijfels over. :-) Kun je dit bewijzen?

  Dus ga lekker naar MF toe en geef hem een waanzinnige beurt....

  Tja.. hier schijn ik dan toch weer niet toe in staat te zijn ofzo. Ik doe mijn best hoor. Maar het blijft bij lieve woorden en foto's.
  Wie weet ooit he... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dan nog even on-topic. Ik mag die Michel eigenlijk wel. Waarom zo troosteloos Barracuda? Geniet je nog wel van het leven? Je kan van alles een negatief beeld scheppen als je wilt. "Zijn vriendin heeft hem verlaten, toch niet op reis gegaan --> aldus mislukkeling." Maar hej! Wees eerlijk, overkomt die shit ons niet allemaal? It's part of life man.

  Dus om maar even heel kort door de bocht te komen. Als mij gevraagd werd met wie ik liever een biertje zou drinken, Michiel of Barracuda, dan zou ik voor de eerste kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zou ik ook doen, want Barracuda lust geen bier.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kijk daar heb je het al, lust geen bier. Dan moet er wel wat niet in orde zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Yep, ik heb ook een lodderoog, en als ik je hand schud is het nog een hele toer om alle tentakels gesynchroniseerd te krijgen. Maar ik kan wel een paar heel goeie moppen tappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @MF

  Zeg. Was jij het niet laatst die beweerde dat de media enkel winst nastreeft?

  Ja dat klopt, maar volgens mij meer in de context van de Sjuul Paradijsen, en Bas Paternottes van deze wereld. Zeg maar, de mainstream mainstream 'news-makers'. Die doen de money-dance, en zijn echt net zoveel slachtoffer van de "TOTALE MANIPULATIE VAN HET VOLK DOOR BEATRIX ALS BACTERIE AANGEWEZEN IN HAAR AANDELENPAKKET"

  Los daarvan ben ik een groot fan van de Walter Lippmann en Edward Bernays van deze wereld. Er zit veel wijsheid en ook een akelige waarheid in hun denken.

  Walter Lippmann - Public Opinion:

  Under the impact of propaganda, not necessarily in the sinister meaning of the word alone, the old constants of our thinking have become variables. It is no longer possible, for example, to believe in the original dogma of democracy; that the knowledge needed for the management of human affairs comes up spontaneously from the human heart. Where we act on that theory we expose ourselves to self-deception, and to forms of persuasion that we cannot verify. It has been demonstrated that we cannot rely upon intuition, conscience, or the accidents of casual opinion if we are to deal with the world beyond our reach.”

  Oef, zo waar..

  Edward Bernays:

  “The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society.

  Ook "oef"

  Dus op je vraag of ik 'mensen' zie als een horde wilde dieren?

  Ja, absoluut.

  Maar, er is een derde auteur die ik aan deze twee wil toevoegen die me minstens zo inspireert. En dat is Fritz Springmeier met zijn "The Illuminati Formula Used to Create an Undetectable Total Mind Controlled Slave"

  Fascinerend en beangstigende omschrijving van wat 'massa-communicatie" doet met het individu, of hoe een individu kan worden ingezet voor massa-communicatie.

  Voor de rest: cool music, ik heb ze allemaal uitgeluisterd en vooral Amon Tobin won mijn hart ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ow gelukkig dat er andere site's bestaan dan alleen maar Barracuda. anders was er niks om op/over af te geven!
  Hoe zou het dan gaan op deze site? Hoe dan ook, alweer een reclamestukje voor een andere website.
  Barracuda, je vertelde niks te verdienen met je site maar dat reclame maken voor andere site, wat je nu steeds doet, kun je dat niet een keertje mij laten overkomen? Of is het zo dat wie vraagt overgeslagen wordt?
  Nou, ik ben dus benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja dat klopt, maar volgens mij meer in de context van de Sjuul Paradijsen, en Bas Paternottes van deze wereld.

  Ok. Wel duidelijk zijn volgende keer he. :-)

  Interessante comment verder wel. Enigszins frappant de wijze waarop je je zo klakkeloos aansluit bij dat elitaire denken. Denk je dan echt zo laag over de mens? Zo laag dat je van de mening bent dat feiten verdraaid dienen te worden, cruciale informatie achterwege gehouden moet worden en er hele teams van specialisten zich 24/7 bezig moeten houden met "verachterlijken" van het volk? Je beseft zelf toch wel waar dit alles voor dient? Namelijk; de overleving van een klein elitair groepje industriëlen?

  -

  Amon Tobin is zeker geniaal ja. Fijne en subtiele bas op dat nummer.
  Ken je deze lui? Maken ook vrije geniale muziek vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. http://anarchiel.com/stortplaats/toon/kindermisbruik_door_de_elite#c110547

  Anarchiel is altijd mijn held geweest. Hij heeft een van de beste sites ooit gemaakt, namelijk Anarchiel.com wat ik zowat als mijn webkroeg zie.

  Anachiel draagt wat bij aan deze ineenstortende maatschappij. Wat doen jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je kunt hierboven lezen dat zowel Ziva als ondergetekende Michiel verdedigen, Observer.

  Met onzin als "kindermisbruik door de elite" houd ik me verder niet bezig, inderdaad. Zou jij ook niet moeten doen, wanneer je serieus van mening bent dat het systeem veranderd moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben er eindelijk uit waaron er hier een persoon is die zo vaak vreselijk ziek van mij is dan wel wordt hahaha...:
  (3:10!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Adamas

  Aha I see, het is weer 'troebel in 't paradijs'.

  Eerst Argusoog, toen Niburu, en nu de Klok-gekkies. Zal dat transcendentie-verhaal van ze over 2012 toch niet helemaal verzonnen zijn?

  Micha is er in ieder geval helemaal van in de war geaakt. Die orakelt nu zelfs zijn sadistische dromen de ether in.

  In het land der blinden is eenoog koning. Maar het blijft een koning met 1 oog, en dus stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Alstu!

  http://meedogenloos.nl/2012/04/16/beste-barra/

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @ Anarchiel:

  Blijkbaar heeft Barra een paar pijnlijke foutjes gemaakt (vertrek vriendin enzo... pijnlijke vergissing als dat niet klopt).

  Waar ik wel begrip voor heb is dat je in het verleden soms zo neerslachtig overkwam dat Barra hier het etiket 'depressief' op heeft geplakt.

  Je hebt hier weleens meningen geventileerd die zo neerslachtig, fatalistisch en mistroostig waren dat ik me ook wel afvroeg of het wel helemaal goed met je ging. Meeste vrienden die ik heb gaan door dat soort periodes overigens (ik ook), maar aan het predikaat 'depressie' zat ik toen zelf ook te denken.

  Je geeft aan dat dit predikaat niet (meer?) op jou van toepassing is. Lijkt me goed Anarchiel. Je lijkt me een geschikte vent, die goed en veel nadenkt, niet te bang is om zijn mening kenbaar te maken, en iemand die altijd bereid is om zijn argumenten uit te leggen en inhoudelijk in discussie te gaan (daar ontbreekt het sommige mensen met 'een mening' nog weleens aan). Ik vermoed wel dat je je soms wat teveel kunt laten meeslepen qua emotie in de onderwerpen waar je over schrijft.

  "What rises up appears bright
  What settles down appears dark
  Yet there is neither darkness nor light just an unbroken dance of shadows."

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Laat ik sportief zijn en Michiel het voordeel van de twijfel gunnen, dus de oorzaak van de crisis in zijn leven waarover hij twitterde laten we maar in het midden. En ik ga er van uit dat het technisch gesproken geen Hazerswoude-Dorp is, maar dan toch op zijn minst iets uit de buurt. En de naam stond een keer goed en een keer fout. En inderdaad, geen bassist. Hersteld in de tekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Michiel mag blij zijn met de publiciteit, want volgens mij leest geen hond zijn site.

  BeantwoordenVerwijderen