dinsdag 24 april 2012

Martelaarschap

Vampiers waren het, die hadden geprofiteerd van zijn bevlogenheid. Micha Kat viel in zijn radio-uitzending afgelopen vrijdag iedereen aan die hem een dolk in de rug had gestoken in het kader van de complotbloggen oorlog. Binnen deze Hoekse en Kabeljauwse twisten vallen aan gene zijde nog steeds slachtoffers. Complotters die die na jaren van loyaliteit niet alleen openlijk afstand nemen van Micha Kat, maar ook diens bondgenoot Arend Zeevat van Argusoog verwijten dat hij de zogenoemde Krikke affaire (regio Arnhem) niet serieus wil oppakken omdat zijn vrouw toevallig in de gemeente zit. Zeevat kon daar zo slecht tegen dat hij een aantal reaguurders die het waagden daarover een paar opmerkingen te maken van zijn site schopte.

Gisteren viel behalve het kabinet Rutte ook Zeevat zelf, die moest toegeven dat hij al het gekrakeel even niet meer kon trekken. 'In het verleden ben ik te weinig zakelijk geweest en heb te veel van mijzelf weggegeven, waardoor ik mezelf tot een gemakkelijke prooi maakte voor energetische vampiers. Nu zie ik de noodzaak daar verandering in aan te brengen en een kosten-batenanalyse op te maken.'

De dominostenen stonden al langer op omvallen. Simpelweg omdat sites als Argusoog en Klokkenluideronline niet door gelijkgestemden worden gemaakt. Beide sites fungeerden als magneet voor zonderlingen die eindelijk dachten lotgenoten gevonden te hebben. Dat ging goed zolang er niet te veel stoorzenders waren. Toen vooral Micha Kat zich steeds meer begon over te geven aan bizarre complotten, spoelde steeds vreemder volk aan en bleef er van de tolerantie en de vrede al snel weinig over.

En dus dunde de achterban van Kat in hoog tempo uit tot een handvol zwakbegaafden die het ook nog eens totaal niet interesseert wat er wordt geschreven, zolang ze maar kunnen roeptoeteren over 'satanische koninklijke Rothschild bloedlijnen.' Dat volk dook ook bij Argusoog steeds vaker op. Francis Capelle, de man die de fragmentatiebom liet ontploffen, lijkt het het scherp te hebben gezien: 'Zet je vooral in voor deze mensen en laat je leven vooral leiden door ongrijpbare complotten en heb je niets anders te vertellen dan wat je virtueel werd aangereikt.'

Ook Zeevat heeft zich niet populair gemaakt met wat hij noemde de 'opgeblazen zeepbel' rond Krikkegate. 'Om een zo ingrijpende zaak als die in mijn woonplaats speelt, met zoveel machtsbelangen, in het volledige daglicht te krijgen, zonder daarbij de kans te hebben vast te lopen in een aanklacht wegens smaad en/of laster, vraagt een weloverwogen strategie die door meerderen gedragen en uitgevoerd wordt. Niet iedere zaak vraagt om een harde confronterende aanpak. Klokkenluiden is nodig, maar onnodig blind martelaarschap niet. Het blazen van uit frustratie voortkomende zeepbellen is eerder schadelijk dan bevorderlijk in deze zaak. Te meer daar sommige reageerders vanuit hun eigen comfortzone zichzelf het recht menen te moeten geven, om zonder het dragen van de bij deze zaak horende verantwoordelijkheid, risico’s en gevolgen, er wel een oordeel over te mogen hebben.'

Het punt is: Zeevat heeft natuurlijk helemaal gelijk, maar hanteerde deze criteria niet voor wat een even grote zeepbel cq hoax is gebleken: de pedoluchtkastelen van draaideurcrimineel Ben van de B. Die zelfverklaarde pedojager bleek niet alleen een energetische, maar ook nog een kostbare vampier te zijn. Arend draaide met zijn clubje op voor de proceskosten nadat Argusoog voor de rechter was gedaagd.

En nu heeft Arend als naar buiten tredend gezicht van Argusoog er genoeg van om als kop van Jut te functioneren en 'eventuele veroordelende projecties van eigen persoonlijk niet opgeruimde shit' geconfronteerd te worden. Argusoog wordt voorlopig even minder Arendsoog, en Arend minder Zeevat.

7 opmerkingen:

 1. Wat fijn toch, dat we met zijn allen zo heerlijk spritueel ascenderen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arend heeft aandacht als nooit tevoren gehad en daar gaat een egotje nu eenmaal van groeien! Diepe dalen hoge toppen! Hoogmoed voor de val! Zoals Buddha zei ; de geest is als een parachute die werkt alleen wanneer die open is... En nu Arend z'n geest een vrije val gemaakt heeft hopen velen dat hij zijn parachute heeft geopend. Het suggereert dat zijn geest eerder gesloten was... maar jullie zijn wel slim geloof ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt je model voor dit stukje carnavalesk goed opgediept. Het net barst net zoals het onlife bestaan vandaag de dag inderdaad van deze gefrustreerde hardlopers uit zijn voegen. Wat dat betreft beseft Arend zich nog niet zo heel erg goed met welke innovatieve mogelijkheden de mensheid als geheel via het interweb is ingeslagen. Hardlopen is in deze omstandigheden altijd doodlopen en als daarbij je intenties te eenzijdig ego/content (bij elke link die ik bij Micha trouwens aanklik zie ik zijn content-meter met 3 of 6 'unieke' bezoekers oplopen! Met 20 bezoekers per dag zit je dan inderdaad zo aan je duizenden loslopende gekken hahaha!!!) gericht zijn, zal je altijd achter je eigen staart aan rennend van de frustraties afgepeigerd en al moeten eindigen. Ik voel mijzelf af en toe net een pioneer die in van die ossenwagens honderden jaren geleden de nieuwe wereld introk. Onderweg heel wat zonderlinge voorlopers in de wildernis sprinkhanen etend (Micha en Arend) en van de schrik met nog wat overgebleven proviand hoofdschuddend van de medelijden achterlatend. Geniet van de onbeperkte mogelijkheden en sla er voor jezelf of eigen omgeving alles uit wat er uit te slaan is! En ga achteraf a.u.b niet lopen janken dat er niemand in jou belevingswereld geinterreseerd is omdat je daarbij tegelijkertijd onbeschaamd laat zien van meerdere walletjes hoernalistiek afhankelijk te willen zijn dan wel blijven! Toch? Zowel Micha als Arend zijn van die wonderhelers die het nog zo goed als onontgonnen internet met hun schare fans die ze daarbij in de loop der tijd mochten opdoen, vanwege de doorzichtige inhaligheid geselecteerd verontwaardigd weer net zo hard van zich moeten vervreemden? Get over it en leer er mee leven of duvel anders lekker onaangepast de electronische wildernids weer in?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is ook leuk. Francis begint nu zelfs de heer Kat als een bange wezel van het vrouwelijk geslacht af te schilderen.

  "Micha is verworden tot een raaskallende histerica die op zijn site plaatst dat de criminele toga´s je niets kunnen maken, maar zelf weigert naar Nederland te komen - heb geen respect meer voor deze man - verder niets dan herhalingen van zetten - vaccinaties, corruptie, overheid, Demmink, de Korlaars (zonder greintje bewijs) etc - nu heeft hij de kijkcijfermanier en schrijft over hoe goed de site loopt - en dat op een planeet die ondergaat volgens hem!" Bron.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt alsof Micha zich de kritiek van Fransesca aantrok en daarom maar moedig op de eerste vlucht richting Schiphol is opgestapt. Hij kan zijn ontwijkende hechtenis door vrijwilligers-arbeid trouwens bij de 'reclasering' zo voor een baantje bij kinderopvang nog aanvragen secu regelen ook! Genoeg criminele 'lover'-pooiers die hun opgelegde tijd in het magazijn van hun eigen buurtsupper mochten doorbrengen... Maar als het een kerel is gaat hij gewoon over een aantal jaren op staatskosten alsnog een paar weken in retraite. Mijn principieel pers. keuze is dat i.i.g tot nu toe nog altijd geweest hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kat opgepakt?! Mooi, dat is het beste dat hem kon overkomen. Als hij nu van zijn hechtenis in paniek raakt, dan is er nog kans dat hij later als bejaarde kabouter smakelijk kan lachen om zijn capriolen.

  Het verschil tussen zijn fysiek in JDTV afl. 1 en Kat's laatste 'urgent call' is namelijk zorgwekkend.

  Deze onzin had Kat niet lang meer kunnen volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. NIET van zijn hechtenis in paniek raakt...

  BeantwoordenVerwijderen