woensdag 8 augustus 2012

The Sequel

Alexander, Linda en Complotten, The Sequel. Eind juni dook bij de complotbloggen het verhaal op van Alexander, Linda en Kinderen die hun huis in Assen moesten verkopen omdat zij al acht maanden geen hypotheek hadden betaald. 'De waarheid is tot ons doorgedrongen: geld IS schuld. Geld is gecreëerd met de gedachte dat je ergens een schuld hebt uitstaan en dat je deze moet inlossen. Geld is een pressiemiddel. Omgaan met geld – in welke vorm dan ook – is het dragen van schulden. Dat is de heersende energie'.

In een brief aan de bank schrijft het gezin: 'Wij claimen dat het geld voor de gevraagde lening fysiek niet bestaat en gecreëerd wordt op het moment dat daarvoor bij u een papier is ontvangen met daarop benodigde handtekening.' 

En tegen hun critici: 'De mensen die afkeurend tot vernietigend reageerden, hebben dit ook tot hun stokpaardje gebombardeerd: wanneer je iets krijgt moet je er iets voor teruggeven of voor gedaan hebben, anders heb je er geen recht op het te ontvangen. Wie heeft dat toch verzonnen? En waarom houden we die achterhaalde gedachte in stand?'

Er is, Barracuda constateerde het al eerder, iets merkwaardigs met dit verhaal aan de hand. De voorgeschiedenis ontbreekt. Geen woord over hoe de betalingsachterstand is ontstaan. Wellicht omdat het afbreuk doet aan het imago van soevereine denkers en doeners.

Het LinkedIn profiel van Alexander biedt wat meer aanknopingspunten: achttien jaar lang verdiende Alexander namelijk zijn kostje als Key Accountmanager Overheid en Onderwijs bij een groot bedrijf. Tot april 2011. Toen was het plotsklaps voorbij. Vrijwillig afscheid genomen of vanwege de haperende economie overtollig verklaard? Barracuda vermoedt het laatste. Een nieuwe baan kwam er niet, want 'wijskundige bij Ont-moeting' klinkt niet als een betaalde baan. En vervolgens begonnen de problemen. En zocht Alexander een uitweg, lees: een excuus om niet meer te betalen.

Dat excuus vond hij op internet. De belangstelling voor het alternatieve was er al eerder, maar sluimerde nog op een acceptabel niveau. Op zijn You Tube kanaal was Alexander een jaar of wat geleden vooral bezig met snelle auto's, vliegtuigen en foute muziek. In de loop der tijd, maar vooral na april 2011, duiken veelvuldig andere onderwerpen op: UFO's, de illuminatie, Niburu en Extreme Idiots Compilation. Die laatste serie vooral de laatste weken.

In plaats van een financiële oplossing te zoeken, zocht Alexander de confrontatie met de bank, met verwijzing naar idiote opvattingen die hij op internet aantrof. Wat had Alexander nou eigenlijk verwacht? Dat de bankdirecteur zijn geitenwollensokken zou aantrekken en vrijwilliger bij Niburu zou gaan worden?

En dus loopt het slecht af: de executoriale verkoop van de woning gaat door. Alexander optimistisch: 'Wij volgen de onwrikbare, niet beïnvloedbare wetten van de natuur. Een leven leiden met de minste moeite doordat vrijwel alles vanzelf kan gebeuren. Het mag stromen omdat het stroomt'.

Yep, dat wordt een kamper of een boomhut. 

9 opmerkingen:

 1. Aan zijn naam (Over: Alexemeel) te merken kan ik je al wel op een blaadje meegeven dat deze clown net zoals die van je vorige topic overigens wel eens dichter bij en aan het vuur van hen die hij zegt te bestrijden blijkt te bivakeren dan zijn goedgelovige meelopers ooit nog zullen vermoeden! Natuurlijk drukt de oplichter zich niet voor vrijwillig aangegane financiele verplichtignen. De sujet hoopt alleen op deze wijze veel hypotecaire horigen waarbij het water echt boven de lippen staat dezelfde doodlopende straatje in te laten lopen, en waarna zijn woekerende opdrachtgevers van achter de schermen al dat vrijgekomen ontroerende goed eerst via een executaire opkoop (en waarvan ik 'vermoed' dat Alex eveneens van achter de coulissen aangestuurd/betaald wordt om als zo een 'onafhankelijke' opkoper te spelen/hitsen 'hahaha'!?) voor niets kunnen herstelen en waarbij de niet betalende sukkels met een nooit meer op te hoesten restschuld hun bank voor een 2e keer met hun huis dan wel onderPAND aan de haal kunnen laten gaan. OID. Maar dat dit zaakje stinkt is zo duidelijk als Alex zijn achternaam...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over verdachte achternamen (BROWN) gesproken. Het is dan wel geen vorm van materialistische cannibalisme waarvan ik Alex weldegelijk verdenk, maar uiteindelijk leidt al deze onbevredigbare inhaligheid wel naar deze misselijkmakende vormen van letterlijke mensenvreterij toe.

  COPS: Largo puppeteer Ronald Brown wanted to 'cook' and 'eat' children...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze mijnheer heeft met de moed der wanhoop een verklaring op papier gezet , die kant nog wal raakt. Begrijpelijk als je denkt dat je wereld instort. Niets menselijk is hem vreemd dus. Gaat de komende jaren nog veel meer mensen overkomen.

  Het feit blijft echter , dat de opkoper bij een executieverkoop met 30% van de uiteindelijke marktwaarde aan de haal gaat, crimineel verkregen substantieel geld onder de ogen van banken,notarissen, makelaars,hypotheekverstrekkers,
  tussenpersonen etc.

  Met andere woorden: deze man kan de komende jaren met zijn gezin krom liggen om die misdaad te financieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nieuwsbreker bij Punt.nl weggehaald. Eindelijk. Wat een smurrie smurrie was dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Re: Papi Gigante, 8 augustus 2012 07:21 en 8 augustus 2012 08:00
  [bewust niks geciteerd]

  En Barracuda kiest er weer voor al deze overduidelijk en openlijk antisemitische vunzigheid gewoon te laten staan. Ieder zijn keuze, maar het zou mijn keuze niet zijn.

  Het is trouwens ook nog jurisch riskant, want volgens het Notice&Takedown principe kun je zelf als blogbeheerder hier ook op aangepakt worden, als je ervan op de hoogte was en niets deed. "Ik kan niet zelf de duizenden reacties per dag lezen", kán een excuus zijn. Als het van toepassing is.

  Meer en betere info ongetwijfeld bij Iusmentis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach daar hebben we de kruipende snitcher harmsen weer hoor. Zeg boer harmsen heb je niets beter te doen dan hier via je cryptogedreig over en met die gluiperigheid van je zonodig te moeten klaar komen? Potloodventen doe je maar onder je eigen steen sukkel! Weet je wel hoe ze in de gevangenis met jou soort omgaan? Het is maar goed voor jou glibberige mentaliteit dat ik de moeite niet eens meer neem om achter wat persoonlijke gegevens van jou kruipende soort te geraken. Dat stinkt mij te veel naar kakkerlak... O wat zou ik met alle plezier eens aan jou zowel boven als onderlip willen trekken totdat die van de verradelijkheid ruftende schedel van je helemaal met de hoofdhuid als een stinkende vuilniszak is ingepakt! HONDENDROL...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bent u terecht gekomen in een uitzichtloze situatie wat betreft uw schulden? Heeft u vragen over een lopend schuldsaneringtraject? Kortom, zit u met vragen en bent u op zoek naar de antwoorden?

  http://www.wsnp.rvr.org/burger/index.cfm

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 10 augustus 2012 12:30, Papi Gigante:

  En overduidelijke bedreigingen met geweld ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I liked this post very much as it has helped me a lot in my research and is quite interesting as well. Thank you for sharing this information with us.
  Tampa Jewelry Store

  BeantwoordenVerwijderen