vrijdag 3 augustus 2012

Lakemannetje

Joost Niemöller deed onlangs een Lakemannetje: nee, geen oproep tot een bankrun, maar het plaatsen van vraagtekens bij de effecten van immigratie op de economie. Altijd nuttig. In het boek Het immigratietaboe citeert Niemöller tien wetenschappers wier opzienbarende onderzoeken 'niet politiek correct' werden bevonden en dus in een bureaula verdwenen. En aangezien Joost als de dood is voor Achmed en Fatima, moesten die cijfers boven water komen.

De wetenschap censureert zichzelf, beschrijft Niemöller. Ze mijden door taboes omgeven onderwerpen. In de commissies die erover gaan, zit wel eens een verdwaalde econoom, maar vooral toch antropologen en sociologen. Die identificeren zich met immigranten. Een onderzoek naar kinderbijslag die naar het buitenland verdwijnt: nee, liever niet.

Maar helaas, Joost had zijn tegellichtende boekje nog niet gepubliceerd of zijn oude luis in de pels en cijferfetisjist Flip Vandyke sloeg weer eens keihard toe. Vandyke heeft namelijk een hobby cq obsessie: netto-immigratie van allochtonen uit moslimlanden. Liefst zo nauwkeurig en waarheidsgetrouw mogelijk. In dit kader had hij al eens eerder gereageerd op een eerder stuk van Niemöller: 'Zoveel fouten stonden er in dat je het moeilijk vergissingen kon noemen.'

Probleem van Joost: vanuit een bepaalde overtuiging stukjes tikken dan vanuit het idee om de waarheid te beschrijven, liefst met behulp van creatief boekhouden. Zo kennen we onze pappenheimers weer. En dus haalt Flip de ene na de andere bewering van Joost onderuit, zoals het misverstaand van autochtonen (hoog opgeleid) weggaan en buitenlanders (laag opgeleid) komen of dat de helft van de niet-westerse allochtonen in Nederland leeft van een bijstandsuitkering. Allemaal weer minder dramatisch dan moslimvreters beweren.

Joost sputterde nog wel even tegen, maar dan trekt Vandyke natuurlijk juist alle registers open: 'De conclusie bij mijn eerste artikel was dat Niemöller een grote broek aantrekt: hij zal wel even de feiten geven. Als je dat zegt dan mag je een grote zorgvuldigheid verwachten. Geen halve waarheden, onwaarheden, verzwegen feiten, cherry-picking en niet onderbouwde beweringen.'

17 opmerkingen:

 1. Leuke site van die Flip Vandyke. Ik kende hem nog niet, maar zal hem zeker blijven volgen. Hij baseert zich gewoon op harde cijfers en feiten. Daar hou ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even voor de zuiverheid. Ik heb in mijn eerste artikel

  http://www.flipvandyke.nl/2012/07/journalist-joost-niemoller-schreef-een-boekje/

  de eerste bladzijde behandeld van Niemöller zijn boek waarin hij concreet werd. Ik vond zeven punten van kritiek op die ene bladzijde 15:

  http://www.flipvandyke.nl/wp-content/uploads/2012/07/niemollerblz15.jpg

  Ik heb er zes punten genoemd en besproken over wat Niemöller zei:

  1. Je moet de immigratie en emigratie als het ware bij elkaar optellen.
  2. Het blijken dan vooral hoger opgeleiden te zijn die emigreren, en de lager opgeleiden die immigreren.
  3. Steeds meer autochtonen verlaten ons land
  4. Steeds minder niet-westerse allochtonen emigreren
  5. Het zijn met name meer gefortuneerde autochtonen emigreren
  6. Het migratiesaldo zit sinds WOII in een gestaag stijgende lijn.

  Bij het punt 2 heb ik in de uitwerking niet de lager opgeleiden die immigreren genomen. Die –onjuiste – aanname van Niemöller behandel ik in een apart artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo maar even mijn hart luchten! Kennen jullie Truus Oldenbroek? Misschien in dat verband Tom Oldenbroek. Truus is de moeder van Tom. En Tom is overleden door overmatig drugs en alcolhol gebruik... ohja, dit alles speelde zich 12 jaar geleden af toen Tom nog maar 17 jaar was. Zijn moeder is ervan overtuigd dat haar zoon vermoord is. Sterker nog, zij vermoed zelfs een satanische moord! Maar wat je misschien helemaal niet voor mogelijk kan houden, z'n moeder zeker niet, is dat die jongeman overleden is aan onderkoeling, drugs en drankgebruik, eh zie je de mix al ontstaan? En hoewel het e.e.a. met mysterie's behangen zou zijn, volgens zijn moeder, is het zijn moeder die graag wilt dat haar zoon vermoord is. Haar zoon is niet vermoord! Overmatig drugs en alcolhol in combinatie met het koude weer buiten(Dit alles speelde zich af in februari 2000, winter dus) heeft die arme jongen de das omgedaan. Maar zijn moeder is al 12 jaar in de waan dat haar zoon vermoord is. Wat complex kan het leven soms zijn! Ga Truus steunen, door haar te wijzen op haar denken fouten. Mijn comment worden niet meer geaccepteerd. Mijn handreiking ziet ze niet meer maar herkent ze als een vuistslag, helaas! Er is een heus complot ontstaan op haar site tegen alles wat haar visie ondermijnd, en ze heeft nog hulp ook! Maar of zij allemaal wel zo helder en weldenkend zijn, dat betwijfel ik want enkele 'testjes' wijzen op een echte vicueuse cirkel maar niemand die er iets aan wilt veranderen... dat komt natuurlijk omdat er niks te veranderen valt aan een triest overlijden welke geen moord of satanisch ritueel is. Heeft moeders dit door en houdt ze dit in stand? Of is het haar trauma die haar parten speelt? Poeh, het is wat he!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat Joost niet kan rekenen wist ik al langer. Zijn roman 'De maand erna' ben ik nu voor de tweede maal aan het lezen en dat alleen al mag een verdienste heten. Niet zozeer omdat het verhaal erg boeit of anderszins de aandacht weet vast te houden

  http://www.cultuurbewust.nl/site/literatuur-5999-joost-niemoller-heeft-moeite-de-lezer-vast-te-houden-in-de-maand-erna/

  maar om de vele vragen die het oproept en de tig losse eindjes. Zoals direct al in het eerste hoofdstuk '1 april' met als onderschrift 'Zonder het te weten loopt Bashar over de oorzaak heen'.
  In dat eerste hoofdstuk wordt lang ingegaan op hoe ooit de Birma Spoorweg werd aangelegd. Door het zeulen met stenen van tien kilo of sjouwen met mandjes met tien liter aarde (elders in het boek weer tien kilo) van de voet van de spoordijk tot de kruin ervan. Eerst omhoog klauteren en dan half struikelend weer terug. Op de eerste pagina vraagt hoofdpersoon Herman zich af of hij - het is nacht en kan niet slapen - niet op de fiets moet stappen om op Schiphol tussen de passagiers te gaan zitten en een koffie te drinken. Hij woont in de Escudolaan in de Muntbuurt in A'dam en kan op de fiets binnen een kwartier op Schiphol Centrum zijn. Staat op pagina 44. Een knappe jongen die het deze vijftiger na kan doen. Fietsen met 40 km/uur. Op bladzijde drie staat, ik citeer : 'Ik heb wat berekeningen gedaan. 27 meter breed. 18 meter hoog. 365 meter lang. Geeft een totaal van 180 000 kubieke meter aarde. De mand die je naar boven droeg, bevat 0,015 kubieke meter aarde. 180 000 gedeeld door 0,015. Je moet nog 12 miljoen keer heen en weer lopen.' Op pagina 26 zegt Herman 'Ik zag een documentaire over krijgsgevangenen die met mandjes van tien kilo natte aarde een slappe dijk op moesten.' Mijn moeder zaliger nagedachtenis zei ooit tegen me dat ik nooit of te nimmer Goden, Grieken en journalisten mocht vertrouwen. Gelijk had ze. Dat de journalist Niemoeller met cijfers wel erg slordig en bovenal suggestief omspringt wist ik al uit dit filmpje

  http://www.youtube.com/watch?v=cKbhOfSAUKQ&feature=related

  Ik heb dus als vanzelfsprekend e.e.a. nagerekend en kwam tot de bevinding dat de citaten die Joost geeft lichtelijk racistisch zijn. Alsof de Japanners met een kennis van eeuwen in het bouwen van dammen en zo niet zouden weten hoe ze zo snel en economische mogelijk met inzet van mensen en middelen een spoordijk konden bouwen. De berekening hiervoor klopt grosso modo maar geeft wel een dijklichaam dat in doorsnee een rechthoek is in plaats van een trapezium. En natuurlijk lieten ze niet elke POW afzonderlijk met een mandje met tien kilo natte aarde erin op en neer sjouwen maar werden ze in een schuin oplopende rij als een Jacobsladder ingezet waarbij de mandjes van de een naar de ander naar boven werden doorgegeven. Niet dat de komiek Wim Kan ooit een poot bij de aanleg heeft uitgestoken maar hij wist er wel alles van. Van de Sisyphus arbeid bij de aanleg van de Birma spoorweg. Ook het getal van 12 miljoen klopt voor geen meter want bij een soortelijk gewicht van grond van 2000kg/m3 krijg ik, met alleen een Schoevers-diploma, als uitkomst 180 000 x 2000 : 10 = 36 miljoen. Een dijk van een blooper en dan ben ik niet verder dan bladzijde 3. En nog heb ik niet alles besproken. Zoals de groene halsbandparkieten die door Joost op blz 114 voor papegaaijen worden gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De imbeciliteit van zwaar afgerichte 'intellectuelen' als Jood Niemöller zijn exemplarisch voor 'onze' via desinformatie gehersenspoelde schijnwerkelijkheid. Alsof de immigratie alleen vanwege de inhaligheid der grootkapitalisten met haar mensverradelijke en incompetente hoerlitieke prostituees op het pluche een feit zou zijn. 95% van de niet westerse immigratie heeft alles te maken met de oorlogsmisdaden die datzelfde westen in (voornamelijk) de Arabische wereld aan de monetaire leiband van hun nazionistische pooiers al decennia lang 'verplicht' is uit te vreten! En dan heb ik het nog niet eens over al de smerigheden die het westen ten gevolge van de shin-bet/mooszaad (sept.-2001) hitserij in jew-york als een ware maddog op de zogenaamde daders moest vergelden. Nee niemöller jij zal zometeen niet alleen als een kaalgeschoren collaborant verhoord moeten gaan worden over de redenen van al deze 'hystorische' incompetentie, de kans dat jij als gevolg van deze schaamteloze oorlogshitserij hoog op de afvalshopen van de geschiedsvervalsing zal eindigen is met je achterlijke gebral ab-so-luut bevestigd hahaha. O ja en ik heb weldegelijk een bekeppelde foto van je tijdens een wensenoverdracht naast je rabbi daar tegen die muur in ****-raël. Alles op zijn of haar tijd overigens...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tussen Niemöller en exemplarisch moet uiteraard IS komen te staan. De rest is voor jotafetishistjesss...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @cassandra
  Dank voor de link naar het youtubefilmpje.

  Niemöller:
  'Vanaf 1961 vormt de immigratie een stijgende lijn. Zo’n achtste deel van de Nederlandse bevolking bestaat nu uit niet-westerse allochtonen. De autochtone bevolking krimpt. Ergens in deze eeuw zal dus (nadruk FvD)de meerderheid van de Nederlanders NWA zijn.'

  Briljante redenering.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. " Ergens in deze eeuw zal dus (nadruk FvD)de meerderheid van de Nederlanders NWA zijn."

  Dat is toch geweldig, dan zal het in nederland eindelijk net zo een paradijs worden als in de landen waar de NWA'ers vandaan komen.

  Btw, bv Jan-Maat werd voor zulke uitspraken uitgemaakt voor een paranoia fascist etc etc en met de grond gelijk gemaakt en afgebrand (a la baggercuda stijl), hij zou ze zien vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @geendank

  De uitspraak van Niemöller is onzin: a omdat het niet waar is en b omdat de logica ontbreekt, maar ik ben bang dat u dat niet ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Flip Van Dyke
  In zijn fascinerende pageturner

  http://www.hitte.nu/volksbeving.html

  over de wereldwijde bevolkingspolitiek komt de wetenschapsjournalist Fred Pearce tot de conclusie dat het goed denkbaar is dat er aan het eind van de eeuw nauwelijks Europeanen meer bestaan.
  "Als Italië op het recente vruchtbaarheidsniveau blijft steken en zijn bevolking niet aanvult met immigranten van buiten, zal het land tegen het einde van deze eeuw 86 procent van zijn inwoners verliezen en er nog maar 8 miljoen overhouden, tegen 56 miljoen nu. Spanje zal 85 procent verliezen, Duitsland 83 procent en Griekenland 74 procent".
  Is dat niet even schrikken dan wel een plezierig vooruitzicht ? Afhankelijk van de bril die je op hebt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Flyp Van Dyke

  Diverse wijken in bv A'dam bestaan al voor 85% uit NWA'ers, dat is toch geweldig?!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @geendank

  Ik ben er zo langzamerhand wel aan gewend geraakt dat op mijn artikelen nooit inhoudelijk wordt gereageerd.De argumenten zijn altijd hetzelfde. Ik ga ze niet opsommen maar het gaat nooit over het onderwerp.

  In dit geval is dat het boekje van Niemöller. Ik lever kritiek, zeer inhoudelijk, en krijg allemaal geen inhoudelijke opmerkingen terug.

  Altijd gaat het weer over iets anders. Zo ook uw opmerking.
  Bij iemand als Niemöller gaat het niet om de feiten op grond waarvan je een conclusie kan trekken of dat je een mening hebt of een hypothese die je wilt bewijzen.
  Het is niet voor niets dat Niemöller niet wil discussiëren met mij.

  Triest land.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Cassandra

  Ik ken het boek van Pearce. Interessant boek. Met name zijn observaties dat vrouwen echt geen babyfabrieken meer zijn in de zgn. derde wereld. Dat zie je ook in Nederland bij allochtone vrouwen. Uiteraard wordt dat ontkent door de Niemöllers van ons land.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Flyp Van Dyke

  Het zijn jouw woorden en cijfertjes tegen die van ene niemoller, who cares. Het is een feit dat in 1974 de eerste moskee geopend werd en op dit moment zijn er meer dan 400, door heel nederland (en europa) zijn wijken die voor 85% uit NWA'ers bestaan, in bv a'dam bestaat de jeugd voor meer dan 50% uit NWA'ers, er zijn in bv a'dam meer zwarte- dan witte scholen, mohammed is de meest geregistreerde naam bij baby's etc etc..

  Waarom ben je daar zo bang voor, heb je wat tegen NWA'ers??

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @geendank.
  Ja en???
  Blijft bekend terein. Rechts roept (schreeuwt) wat en vervolgens als je er wat tegenin brengt begint men over wat anders.

  Die Mohammednamen is overigens een mooi voorbeeld van de massamisleiding waar Niemöller ook zo goed in is:

  http://sargasso.nl/archief/2009/08/19/een-tsunami-van-vikingen/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "Ja en???"

  Dat vraag ik aan jou, waarom heb je zo een probleem met de instroom van NWA'ers??

  BeantwoordenVerwijderen